неделя, 3 октомври 2010 г.

Креации


Един ден Бог създал Адам. Известно време го наблюдавал как се шляе из райските градини, яде от плодовете му и се почесва по топките и това го огорчило, защото някак си не си го представял точно така в първоначалните си планове. За да оправи нещата, Бог решил да дари съществуването на Адам със смисъл и му създал спътник в живота. Така от реброто на Адам - с друми думи от неговата плът и кръв - сътворил нова биологична единица на име Ева. Защо Бог вместо това не създал футбола и бирата, Старият завет мълчи по въпроса, но, за да е по-весело, а и все пак, за да има някакъв спортен дух в мероприятието, Бог изправил двете същества пред едно изкушение, а именно да не опитват от ябълката на греха.

Но шерше льа фем - един ден Ева, както се разхождала из градината, срещнала търговец на плодове и зеленчуци, който й предложил безплатна ябълка. Търговецът следвал предприемаческия дух на капиталистическото общество, където основно правило било, че за да си продадеш стоката, първо трябва да я рекламираш, но на Бог не му пукало за подобни обществени идеологии и, виждайки този греховен ход на Ева, се разгневил до немай и къде, започнал да хвърля мълнии и тигани, изръшкал целият си божещствен хол и в гнева си проклел Ева наедно с Адам да се скитат немили-недраги на изток от Рая. Какво да ги правиш - богове, не могат да си сдържат емоциите и си го изкарват на нас.

Останали сами насред нищото, двете същества открили функционалността на външните си полови белези и набързо извършили и следващия си грях, а именно кръвосмешението, поради което не е странно, че оттук нататък цялото човечество се народило с генетични недъзи. И тъй като нямало какво по-лошо от това да се случи, Бог решил, че повече няма да си прави такива експерименти, затръшнал вратата и никога вече не слязал на Земята.

От тогава много хора изопачават този факт, казвайки че Бог седи някъде там горе, записва си в една дебела книга и чака да ни дойде времето, за да ни разпредели по направление, което, естествено, го представя като един много едностранчив и мързелив Бог, който открай време няма никаква по-креативна представа за съществуването си от това да седи на божествения си гъз и да казва "Ти - тук, ти - там!". А и какво би си помислил богът на Бог, ако го види как си пропилява времето. Да не говорим, че казусът става изключително итерационен намесвайки и богът на бога на Бог, както и неговият бог. Плюс това, следвайки логиката на тази върволица от божественост, не трябвали и ние като създания на Бог да сме богове и също да сме надарени с безсмъртие и съзидателна мощ. Е, някои от вас ще кажат: "Иска ти се!", но, замислете се, на вас не ви ли се иска?

49 коментара:

  1. Ааа,безсмъртието е дарът Божий :)
    Каквото си заработиш днес,това ще спечелиш във втория си живот. Нещо такова беше казал ап.Павел.
    Иначе поста прилича на филм на Бергман. На шведът всичките му филми третират точно две теми - Бог и Секс :)
    Из живота на марионетките
    http://zamunda.net/details.php?id=122260&hit=1

    ОтговорИзтриване
  2. Желание винаги има ,но въпросът е дали възможностите отговарят на желанията

    ОтговорИзтриване
  3. Не искам безсмъртие. Искам да ми стигне времето да свърша всичко запланувано и желано (и още случайни хубави моменти), докато съм на крака и с акъла си. И така да си отида, изведнъж - както си вървя и се усмихвам, от (примерно) паднала тухла върху главата ми. :)

    Ако си безсмъртен, няма ли да се умориш от планове, цели и желания? Все някога ще поискаш да спреш. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Вал, и предвид на това, че Бог е фикция, остава ни само насъщния секс. :D Забележи само как е при богомолките - животът/смъртта им олицетворява мирозданието... Колко прозаично. :)

    Лилия, забележително е как коментарът ти е по същество - случайно или не. :)

    Точе, викаш да не витая из облаците в търсене на обречени отговори? :) Е, не витая, просто абсурдизмът на определени постановки ме забавлява до немай и къде. :) И тук е мястото да цитирам самият Ахил, който ни разкрива каква е тайната на боговете. Тайната на боговете е, че те ни завиждат, задето сме смъртни... Затова и приживе така се гаврят с нас. :D

    ОтговорИзтриване
  5. Забравих да отбележа, че съм се простила с безсмъртието още в крехка девича възраст. От тогава ми върви и зелената рецепта. :)))

    Ще ми е интересно да разбера къде се усеща божият пръст, гаврата де. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Едно от качествата, които сме придобили, това е склонността, да усложняваме нещата. Усложняваме дори и секса:)От тук нататък пътят, към безсмъртието и нашата божественост са отрязани:)

    ОтговорИзтриване
  7. Ххаха, Точе, направих си труда да прочета и ВАЖНО!-то съобщение. Хората са студенти, бедни като църковни мишки, обаче дават ли дават, а държавата стопира акта им на себераздаване. Така наистина никога няма да се оправим. :) И не знаех, че си ТУ възпитаничка - с тоя хуман(итар)ен уклон. :)

    Владо, с това за усложняванията сигурно имаш предвид Бергман? :D Плюс това на нас ни харесва да усложняваме, защото иначе всичко ще е много просто и скучно. И както следва от твоите съждения, а и по принцип, няма нищо по просто и скучно от това да седиш в небесата и да съзерцаваш човешката глупост. То още по-тъпо е да седиш на земята и да я съзерцаваш, но покрай породилите се от това усложнения, все пак малко или много се понася.

    ОтговорИзтриване
  8. Всичко се получава, щото и хората, и боговете си нямат работа!
    И блогърите и те!
    :)

    ОтговорИзтриване
  9. Ел, права си, това блогърите не са хора. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Много право има в думите ти шефе, Nostro,
    но Бог си знае работата, може би...
    Без Ева, кой ще носи бирата на Адам?
    Да не говорим, че нема да има и кой да сбере хмела и да го свари.
    Виж... това, че не я е направил невидима и няма (идва от онемяла), е голяма грешка, и за толкова време да се беше поправил, че е тъпо да остави жената, да се разхожда пред телевизора или да дудне на главата на човека!
    СексЪТ, до някъде... съвсем мъничко... компенсира човешките проблеми, произтичащи от появата на жената като същество... Да... ако погледнем под тоз ъгъл.

    Но чисто практически е възможно, жената да е нашественик - извън-земен, който, за да се адаптира към планетата ни : "На изток от Рая" /много хора са били в рая, но малко от тях познават на къде сочат стрелките на компаса/
    е трябвало генетично да се омеша /взимайки генетичен мат'р'ял от землянина/ с Адам. Тази теория пък, много добре обяснява не регламентираната поява на Нечовеци сред нас. На двама - трима, по пет се падат средно.

    По въпросите около безсмъртието, не мога да взема отношение, освен ако не съм на тежки антидепресанти. Тогава обаче забравям да споделям, особено в писмен вид.

    :)

    ОтговорИзтриване
  11. Светле, ти пак толкова тези натвори (идва от теза и творя, а не торя), че не знам от коя да започна да ти ги оборвам (а не обарвам). Пък то и мога ли (идва от "не мога")!

    Та аз това за жената изобщо не го поставям под въпрос. Просто съжалих, че изведнъж футболът остана на второ място. При все, че всеки знае, че първо Бог e сътворил Шампионската лига, после националните първенства и накрая e запълнил стадионите с хора - предимно мъже, тук-там и някоя жена, за да има кого да показват телевизионните камери в близък план.

    Доколо пък някои са (извън)земни е въпрос на гледна точка - ако дълго време си бил закопан в земята и хората са ти го казвали под формата на: "Абе виж са къв си закопан бе!", то само в този случай можеш да твърдиш, че наистина си земен. Всички други са повърхностно земни или направо да си го кажем - блуждаещи в космоса и не са обект на разглеждане.

    Ако продължа със съжденията в този ред на мисли, мислиш ли, че ще имам шансове да кандидатствам за жълта книжка. Питам те като аматьор професионалист? :D

    ОтговорИзтриване
  12. Хахаха, божествен профсъюз :D :D
    Ако господ беше измислил и бирата, на Адамчо изобщо нямаше да му е до греховност :D

    ОтговорИзтриване
  13. Ееее, Преславски ... Браво значи! Ми гушкайте си нощем бирените бутилчици тогава. :))) Дано ти се паднат празни като моята. :Р~

    ОтговорИзтриване
  14. Преславски, точно от тебе не очаквах такива заключения, братче. :) Ако те слуша човек, би си помислил, че промотираш шуменско, но всеки припарил до блога ти знае, че фантазиите ти се въртят около други едни форми много по-близки до тези на 250 милилитрова бутилка от Кока-кола. :D

    Тъй че, Точе, прости му, той не знае какви ги говори! :) И в никакъв случай не пожелавай на ближния си да му се падне празна бутилка. Това дори и Преславски не го заслужава! :)

    ОтговорИзтриване
  15. Ностро, той си призна, че не е биролюб, тъй че ще го преживее някакси. :)))

    Ноооо в името на мирното съвместно градско съжителстване, въпреки че съм лоша, преуморена и премръзнала днес, си взимам думите назад. Пълни да са му бутилките, обаче да им се къса халкичката и да се чуди как да ги отваря. :)))

    ОтговорИзтриване
  16. Предвид премръзналото ти състояние, предлагам ти да продължиш с шейковете, като утроиш дозата на алкохола. Аз в едни по-късни часове смятам също да се потопя в едни сини лагуни, ма стига съм мечтал. :D

    ОтговорИзтриване
  17. Прегръщам с две ръце идеята ти, обаче съм накамарила едни договори за превод, до утре сутрин трябва да са готови и предвид утроената доза алкохол мога да им объркам атрибутите. :)))
    Може ли толкова много неща да натъпчат вътре и на такъв усукан език, това юристите не са като хората значи. :)

    Ей тук трябваше един божи пръст да се намеси, ама тц! :(

    Наздраве ти за после. :)

    ОтговорИзтриване
  18. Абееее, доколкото помня какво пишеше в дебелите учебници по генетика, Y-хромозомата е еволюционно по-младата (за момента ще се абстрахирам от "нищенето" на мъжете като продукт на мутация с двойно предназначение) и съответно християнската (хипо)тезата за креациите малко поиздиша. Абе, Ностро, защо креации, като креатури или направо карикатури е далеч по-по-?

    Колкото до безсмъртието - не се виждам да хвъркам като Воубагър Безкрайно Продълженият. С три думи - ще се мре!

    ОтговорИзтриване
  19. Скай, мен ме вълнуваше въпросът за съзиданието(-ята), не толкова резултатните креатури, били те и карикатури, което пък изобщо не отричам. :) Всъщност ти май не си се вясвала из уеб-а долу горе от онова време - вероятно си видяла как Господ се протяга и вдъхва живот на Адама (или на Ева), така че смятам мнението ти за по-меродавно от това на тухлите по генетика. Разбира се, всички знаем, че русалките са безсмъртни и не остаряват, така че без толкова тежки думи, ако обичаш. :D

    ОтговорИзтриване
  20. Правилно Ностро, със сигурност Бог е бил мъж. Никоя жена няма да осере така нещата, както сега са осрани. Ако това е най-доброто, което може да направи Бог, аз не съм впечатлен! Моля жена да поеме управлението! Оня копелдак да се оттегли.

    ПС Сега ми напомни за кратката история на жената заради която някои феминистични кръгове искаха да ме изядат, хихихи.

    ОтговорИзтриване
  21. @Nostro,
    странно съвпадение на идеи:
    "Екзистенц Минимум и астропланците"

    @Скай,
    усмихна ме приятно със генетичната забележка.
    Ако жената е нашественик (извънземен), генетично по-стар, тогава и християнската хипотеза не издиша чак тооолкова. Интерпретирането на факта, че Ева се е появила по-късно (на земята) и е използвала за адаптация (мутация) към земното си тяло "адамовото ребро" издиша, а не самият факт. Понякога един и същи факт, може да бъде интерпретиран по толкова много, противоречащи си начини, които зависят от гледната точка. тя може да се я появила втора, но това не я прави по-нисша. От земна гледна точка, в началото може би... Докато нагоди организма си, от планетата от, която идва към земята. Все пак, поумняването на маймуната, която и да е тя, си е мистерия и до ден днешен :)

    @Ламоте,
    не ми се живее в свят без мъже.
    Моите уважения за гореспоменатото написано. опитах да ти пусна коментар там, но не ми се получи, сори :(

    Не знам как и защо мъжете и жените са се омешали, вероятно няма и да разбера, но това, което знам е, че един без друг, няма да им е добре.
    Двама сина имам. Със съпруга ми - баща им, когато трябва да вземем някакво "възпитателно" решение от особена важност, имам предвид - ежедневно такова, почти винаги сме на различни позиции.
    Има си мъжка и женска гледна точка по много ежедневни въпроси, особено по възпитателните. :)
    Понякога решаваме и двамата, че женската е приоритетна и действаме спрямо нея. Понякога приемаме - мъжката. Партньорството е важното. Особено при отглеждане на децата много силно се усеща.
    Понякога женският модел на поведение и взимане на решение е адекватен, понякога мъжкия.
    За мен, богатството е в допълването, в изграждането на цялост от двамата - мъжът и жената.
    Но всеки сам за себе си избира и си понася последствията от избора.
    :)

    ОтговорИзтриване
  22. Ламоте, много се бях хилил на "История на жената" още когато го бях чел и коментирал преди, и сега забелязвам, че подсъзнателно явно съм бил повлиян от теб. Това дали означава, че съм неосъзнат плагиат, не знам, но май да! :D И между другото, много съм съгласен с теб, че бог е жена. Ако не е, то поне е хермафродит. :D

    Светле, нямаш си на идея колко ме зарадва като видях, че текстът ти за Язон и аргонавтите (не ме заблуждавай, че е ставало дума за Екзарх Минимум и астропланинците) е само няколко параграфа. Бе напоследък какво правиш - трябва да си вземам отпуска, за да ти чета постовете, а са ми толкова интересни, че и да искам не мога да ги пропусна. Плюс това обърни внимание на факта, че, като те чете човек, трябва и да мисли - не е като да четеш мен и Ламот - иска се техническо време за обработване на информацията. А и половината ти референции изобщо не достигат до погълнатото ми от алкохолни пари съзнание. Трябва да поработя над себе си. :)

    ОтговорИзтриване
  23. @Светла:

    Светле, Y-хромозомата е еволюционно по-младата, т.е. появила се е на по-късен етап в еволюцията, съответно, не Ева, а Адам е бил втората креатура от гледна точка на генетиката, затова казвам, че божествената теза издиша. А я критикувам, защото според мен обслужва патриархалната закостенялост, която е хиперболизирана до своеобразен идеен конструкт за Библията, без тази критиката да я подвеждаме обаче под един знаменател с нео-феминистките изцепки. Няма по-нисш пол (генетично, еволюционно, социално etc.), все пак сме 21 век вече :). Това горното само при условие, че правилно си спомням за Y-хромозомата, де :).

    А колкото до "извънземната" теория... ами, хм, тя има много общо с религиозната в частта с доброволното (само)заблуждаване и търсене на по-малко вероятна/доказана, но по-приемлива хипотеза.

    ОтговорИзтриване
  24. * по-приемлива за ранимото човешко его, имам предвид.

    ОтговорИзтриване
  25. Скай, с две ръце те подкрепям за присъствието на точно този патриархален уклон и специално в християнството. Понеже не съм чел библията, а и нямам толкова свободно време, че да се занимавам с глупости, в "Агора" се цитира точно текст, в който жената направо си е обявена за слугиня на мъжа си. А и изобщо, ако се тръгне да се разглежда библията буквалистки, "хуманността" й ще се изчерпи точно с "двете ризи, от които едната да дадеш на ближния си".

    Колкото до извънземният произход, не бих казал, че това са малковероятни и недоказани теории. На комети и астероиди са откривани органични съединения, които дори дават предимство на идеите на панспермията.

    ОтговорИзтриване
  26. Ностро, както се хилех по-горе, че не усещам божия пръст никъде, тоест гаврата на боговете и ето на, случи се и ми отрови настроението. :((

    В знак протест спирам и спорадичното и заблудено спазване на някоя и друга Божа заповед, от рода на: "Не пожелавай мъжа на ближната си, нито питието или заплатата на ближния" и т.н.

    ОтговорИзтриване
  27. Не са ми любимци, но разбирам какво ти е. Викам да опорочим някоя църква. Ще рисуваме пентаграми по прозорците й и ще цитираме гръмогласно текстове от Сатанинската библия... Ама стига съм насаждал верска омраза, че не ми прилича. :D

    А ти що така до сега не си се хвалила, че ще вземеш участие в това мероприятие?

    ОтговорИзтриване
  28. Ностро, говорим за различни неща - ти за произхода на живота изобщо, а аз - за произхода на човека в частност. Това, което казваш за наличието на някаква (микро-) форма на живот на космически тела е доказано и способността й да оцелява в космоса и при навлизането на въпросните тела в земната атмосфера (която не би следвало да е съществувала преди появата на фотосинтезиращите организми, ама нейсе) си дава резон на теорията за панспермията. Обаче не си мислиш, че човекът е продукт на извънземна намеса, надявам се? Виж възможно е формите на извънземен живот да са изиграли роля като мутагенен фактор, предизвикал или канализирал човешката еволюция. Дори и като такъв ми изглежда по-малко вероятен от теориите за влиянието на радиацията, климатични катаклизми и т.н. От всички хипотези за антропогенезата най-достоверна и логична ми се струва класическата, която всички сме чували в часовете по биология. Тя си има и най-много материални доказателства, което с еднаква сила може да е и причина и следствие от нарочването й за водещата и най-правдоподобна (усмихваш ли се тук?). Знаеш как е - понякога теорията се подкрепя от факти, които я доказват, в други случаи - от такива, които не я опровергават.

    Пък аз нямам нищо против да съм едновременно горд потомък на Мата Космата, лейди Лилит и Пришълецът, примерно...

    ОтговорИзтриване
  29. Напротив, направих го отдавна, обаче кой да чете ... Това беше най-хубавият възможен подарък по случай идващия ми на следващия ден р.д. Здраве да е ...

    Мятай Сатанинската библия насам, иначе почвам Корана, за да съм в тон с работното обкръжение. :)))

    ОтговорИзтриване
  30. Скай, да, като си говорим за зелени човечета, фигури в житните поля, изображения на ракети и космонавти в пещери и египетски гробници това вече е съвсем друго нещо, а и леко вкарва в раздор инопланетянският ни произход с идеята, че маймуните са слезли от дърветата, за да еволюират в нас. Въпреки че защо, както казваш, да не сме продукт на едно праисторическо сношение (идеята да имам второ чене, ме радва искрено, въпреки че не откривам много практически смисъл). И не се усмихвам - при липса на по-достоверна хипотеза най-малко недостоверната, колкото и абсурдна да е, пак е нещо. Защо иначе вече 20 години М-теорията е водещо направление в теоретичната физика без да има и нано-доказателствен материал, който да я потвърждава.

    Колкото до атмосферата, тя не е производна на фотосинтезиращите организми. Те могат само да я видо- и количествено изменят. Иначе може да е съставена от какво ли не и все пак в крайна сметка да доведе до появата на живот. Е, или е била панспермията виновна. :D

    ОтговорИзтриване
  31. Ах, Точе, верно бе, сетих се, че спомена, ама и аз помня като едноклетъчно!

    Сатанинската я нямам, но имам една окултна книжка - "Тронът на Луцифер". Там всичко е описано - ще опорочаваме по книга! :D

    ОтговорИзтриване
  32. Ностро, не си длъжен изобщо да помниш глупости. :))) Направи ми извадка от най-важните моменти в книгата и да започваме. :)))

    Пишете със Скай с по-прости думички, за да ви разбират. :) Преди време в ожесточен спор относно абсурда на дарвиновите маймуни изтървах гореспомената думичка "панспермия" и част от опонентите имаха странни асоциации. :)))

    ОтговорИзтриване
  33. Дарвиновите маймуни, с които си разговаряла, са можели поне да копи-пейстнат думичката в гугъл - не е толкоз трудно, а и в нашия разговор ни спестява изписването на няколко изречения. :)

    А книжката направо я взимам и идвам да я четем на отчето. Взимам и уредбата с нещо по-твърдо на SOAD. Е, добре де, може и Скорпиънс. :D

    ОтговорИзтриване
  34. Ей, заговорихме за Господ и той ни разтресе. Беше поне 3,14 по Рихтер! :D

    ОтговорИзтриване
  35. Глупости, Ностро - аз бях изпаднала в истерия на телефона, разговаряйки с поредната дрисла от Виваком и се усещаше в доста голям периметър. Мисля в най-скоро време да я направя клиент на Бюрото по труда.

    ОтговорИзтриване
  36. Моля те, не изпадай повече в истерия, че библиотеката ми е подредена едва от няколко седмици. Не ми се ще да я изравям от развалини. А още по-малко - мен да ме изравят от тях. :D

    ОтговорИзтриване
  37. Обещавам, няма :) - само веднъж завинаги да се отърва от тях, инак психиатрията не ми мърда. :)))
    При мен само едно висящо цвете се въртеше, друго не усетих поради пълното си отдаване на милия и задушевен разговор, от който още треперя.

    ОтговорИзтриване
  38. С такива трябва да си мил... по един особен начин... сякаш знаеш нещо повече от тях. Сякаш познаваш прекият им шеф, но си мълчиш и предвкусваш как ще ги насолиш.... Помага, бълийв ми! :D

    ОтговорИзтриване
  39. Ех, ето сега съжалих, че си бъбря с теб в коментарите, а не на живо, че като се проточиха едни обяснения, та три недели... Като говоря понякога не мисля достатъчно (лъжа, лъжа - всеки път не мисля) - казах атмосфера, но визирах кислорода в нея, който в случая не е обхект на разговора като задължително условие за възникване на живот (не е бил), а причина космическото тяло, тръгнало да ни опанспермва (ех, сложете букаке-шийлдовете!) зрелищно да избухне в пламъци (не че и без кислород при триенето с газовете от атмосферата няма да се нагорещи достатъчно, обаче друго си е да вееш огнена опашка като на кораба на "Седморката на Блейк"). Един вид Земята като селска мацка, която подкрепя отказа си да танцува с теб на фермерската забава по случай успешнотро приключване на жътвата с татювата си Манлихер-а.

    ОтговорИзтриване
  40. Хахаха, Скай, значи и ти си ползвала манлихера - добре е да знам за какво бойно снаряжение да се оглеждам по вечеринките. :D

    А като спомена и Седморката, една от емпетроЛките, с които се събуждам, е съответната мелодия, и тази сутрин точно тя ми проглуши ушите (#10), в опитите си да ме изкара от леглото (и успя, безобразницата!). :D

    ОтговорИзтриване
  41. много готини коментари
    :) цяла сутрин ви чета, направих и грешки в сметките заради вас, сега ще ме тупат :)

    Ахахах, Земята като селска мацка :))) Добро, добро попадение скай!

    ОтговорИзтриване
  42. Ламоте, има една стара мъдрост: Когато блогът пречи на работата или работата пречи на блога, зарежи я. :))

    ОтговорИзтриване
  43. Абе, Ламоте, какво ни се хвалиш. Първо - имал си къща-палат, сега - ежедневно те пердашела шефката. Ми поспри се малко де! :D

    И не слушай Точето, тя не знае какво говори! :D А, ако знае, значи импровизира на твой гръб. :)

    ОтговорИзтриване
  44. Да ти кажа, Ностро - не си прав за нито едното от двете. Аз просто стачкувам много усърдно днес и съм за*бала работата - отмениха ми концерта, бясна съм на виваслоновете, заплатата я няма, парното - също ... Освен това ми свърши зелената рецепта, пък джипито ми стачкува още по-усърдно и от мен, та така ... Взе да ме избива на вампиризъм вече и се чудя кого да захапя. :)

    ОтговорИзтриване
  45. Преславски, Преславски, че ти е най-близо. А и юристите нали ги знайш кви са кръвопийци - богат е на ресурси! :D

    ОтговорИзтриване
  46. Не ща юрист, ще ме отрови. :))) На тях, по-точно на нежната част, съм им набрала от миналата седмица. Само смучат, смучат, за две стотинки работа не вършат и след тях и потоп ...

    ОтговорИзтриване
  47. Скай,
    брилянтно ясна си от самото начало. Ще трябва да поработя върху качеството на обратната връзка, която давам. Усмихнах ти се дружелюбно, защото ти се кефя.
    И мен, като Ламота, ме изкефи разговора ви с Ностро.

    Иначе,
    когато имам възможност и ми иде наум, се (смо)гъбаркам с взимането на сериозно, на каквато и да е теория (както и история, пък било то и библейската), когато това може да доведе до злонамереното й, манипулативно използване от хора заемащи позицията на "силните и правите", чиято единствена цел, е, максимално удобно да обслужват интересите си.

    Ако по времето на Хитлер се е била появила теорията (в ден днешен генетично доказана), че пра - пра дедите ни, са били негри- африканци, дали нямаше да му се наложи на симпатягата да измисли нещо по-хитро от пропагандирането на арийството, за да манипулира толкова хора и да избие много повече, само и само да получава ежечасната доза дрога - усещане за величие, потвърдено от илюзията превърната в реалност, че света е негов и може да го контролира като се отнася предметно към купища хора.. От друга страна, пичът, е бил толкова надъхан и мотивиран, че все щеше да изнамери някаква друга идея, чрез която да „трови и владее”. Ку Клус Клан само ги споменавам и подминавам

    Обичам да подкрепям оптимизма си и вярата си в ежедневния смисъл (в живота), със здравословна доза скептицизъм и чувство за хумор, нужни ми, за да стана от леглото и да тръгна в някаква посока… Иначе, имам неприятни панически пристъпи, най-вероятно от екзистенциален характер.

    Не се срамувам да си измислям теории (въобще не се притеснявам, че ще мина за невежа, неначетена, полудяваща и т.н.) на фона на тази (научна) несигурност, в която киснем, мога да си фантазирам на воля.
    Така или иначе, кой може да твърди със сигурност, какво е искал да каже авторът на библията (ако случайно богохулно погледнем на нея, като на исторически текст писан от човеци) с понятия като Адам и Ева. А преводача? А преводачите какво ли са разбрали, че са превели по този начин текста (текстовете)… бедна ми е фантазията... Ако са били творчески личности, напр. като Юнг, дето, нарекъл „Адам” и „Ева” – „Анима” и „Анимус”, върви, че разбери, от кое племе… от племето „Адам” или от това на „Ева”, съществата са с по-старо ДНК? Нека тия от „Адам”, да си отговарят на Дарвиновата еволюционна теория, нали тук на земята са си отраснали, ще се съобразяват… къде ще ходят! Също не пречи, по-късно, от земна гледна точка (ако е станало вече и да пречи - кел файда) да са пристигнали некви разумни същества – „Ева”. Ами ще се омешат, я! Ако са се харесали… взели са се. Може и насилствено „Ева” да са ковнали горките от Адам, щото им се налагало да оцелеят, чрез холдинга. Но за добро или зло… още се спори, са се взели.
    Ами ако Земята, се намира на кръстопът, някакъв космически, както България – между Изтока и Запада, и който мине ебе и бега… Тогава на генния коктейл няма скоро да му пипнем рецептата. Друг е въпросът, че всички тия мои догадки и да се окажат някога близки до истината към момента, не ме правят по-щастлива или по-богата поне, а ми се иска… ако ми вършеха далаверска работа, нямаше да откажа. Иначе, все ми е тая кой е по-по най… само да не ме бие… много и да не ми пречи да си фантазирам.





    Присетих се за един виц:
    Учени стоят и цъкат пред календарът на Маите. За пореден път премислят, спира ли или не отброяването в декември 2012 г. По едно време, небето притъмнява, излиза силен вятър, появява се летяща чиния. Каца. Излизат малки зелени човечета, отмонтирват каменния блок с календара, примъкват нов – новеничък и усмихнати в хор издекламирват: „ Благодарим ви, че ползвате услугите на нашите каменни календари” и дим да ги няма.

    Това, което ме засяга най-вече като човек, е желанието - надеждата, че до каквато и „истинска” картина за света и нашето съществуване да се добере ( да създаде) човек, това знание ще се използва зряло, внимателно и хуманно от боравещите с него, поне докато съм жива, аз и децата ми… после…

    ОтговорИзтриване
  48. Ако Господ беше жена, спермата щеше да има вкус на шоколад. Просто казвам.
    И на въпроси, ти откъде знаеш спермата какъв вкус има, не отговарям

    ОтговорИзтриване
  49. Точе, подкрепям те с две ръце! :D

    Дринов, да ти кажа, не ща и да знам! :DDD


    Светле, ако не беше два и половина посред нощ, щях да ти напиша един научнофантастичен разказ, в който да обхвана всичките въпроси, които засягаш. Проблемът е, че щеше да свършва далеч от оптимистично. Но преди да е свършил - разказът, ние, светът, - трябва да имаме вяра или поне да сме достатъчно убедителни в самозаблудата си, че живеем в най-добрият свят от всички възможни. Така че да ни е честит! И наздраве! :D

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.