вторник, 10 август 2010 г.

Новокитенска комедия

Понеже постъпих като задник и за разлика от Ламотхулес не споделих нищо за приключенията си в китний Китен, реших да сваля този товар от раменете си и веднага да опиша безбройните си одисеи, така че да останат в аналите (както подобава на истински задник) на съвременния китенски летопис. Ето я и историята, която археолози откриха изографисана върху масивен критски мрамор при разкопки в една от многото външни тоалетни, смятани за свърталища на новокитенският митологичен герой Одисеомо (семантиката на името идва от нострономското наречие Задникореч, където "оди" се свързва с "ходи" [много често "по нужда"], "се" е едно към едно взето от българската реч, а "омо" е съкратено от omophagous, т.е. човек нагъващ сурово месо [?!?], с други думи "човек, който ходи и яде сурово месо" или според някои по-нови изследвания върху словореда на дреБните китяни: "човек, който яде все още ходещо месо" [????@#$$#$@!!@^&%^*&^?????]).

Историята разказва, че малкият Одисеомо се пръкнал на бял свят някъде в околностите на древен шумерски град. Той израснал леко недохранен и затова в зрелите си години упорито наваксвал с месни продукти (с ограничен бой "Е"-та в тях), тройни дози шумерска бира и много спагети. Това му докарало известно шкембе, което се прочуло на длъж и на шир, заради което той всеки ден посрещал и изпращал по един автобус туристи, докато накрая му писнало, потренирал 2-3 месеца, изваял стегнати плочки и заминал в странство по южното черноморие. Кракомобилът го отвел в китното курортно градче Китен, населявано от местни жители, наричани още хазяи, и двайсет и пет пъти повече временно пребиваващи, на които хазяите гледали с нескрит "апетит", но помежду си презрително наричали "летовници". За радост на Одисеомо той нямал проблеми със своя хазяй и, като му платил по 15 унции шумерско злато на вечер, си осигурил всички удобства, за да може спокойно да започне с гастрономическите си обиколки из местните гостилници.

Първо любопитството го отвело в пицария, която затворила врати, за да може да насмогне на поръчките му, включващи основно лавини от лазаня и бургЪзка бира. След като вече не можел да поема, той потърсил къде да се подслади и попаднал на витрина с пресни, китни тортички останали от предния сезон. Той обожавал да хрупкат, затова и опаткал две на крак и три на ръка - дясна. Малко преди да се пръсне от преяждане, Одисеомо се озовал пред стилно коктейл-барче, пред което също имало витрина с торти, тортички и тортелини, както и кремкарамелчета, ореховки, баклавички, меденки и тулумбички. Няма нужда да ви казвам какво се случило, факт е обаче, че героят на нашия разказ се прибрал на четири крака, обхождайки половината външни тоалетни в пределите на Китен. Едва добрал се до леглото си, той безволево припаднал и така дните на Одисеомо в китното градче били преброени - точно осем дена и прилежащия брой нощувки. Всеки един от тях си приличал с другия като две капки бургЪзка бира, затова и много местни стенописи говорят за епичното постоянство и мазохистична отдаденост на героя. Разбира се, не липсват и злословия по негов адрес, които го описват като невъздържано прасе с маниери на пещерен човек, но те са малко, защото местния бизнес бил изключително доволен от разточителния характер на посещението му и попиващата способност на титаничния му организъм, затова само можем да предполагаме колко точно нелепо е изглеждал, странствайки по китните улици.

Във всеки случай запазеният фотоматериал хвърля известна светлина по въпроса:


Не трябва и да забравяме да споменем, че Одисеомо обожавал плажните спортове, сред които били опустошаването на потни халби бира с поглед, аристократичното съзерцаване на палави задници в опит да регистрира незавидно количество полиестер върху тях и, разбира се, плажен волейбол, което си личи по (твърде далеч от) атлетичното му тяло.

24 коментара:

  1. аха, най-сетне разбули тайните! :Р
    ще възприема статията като алегория :)
    значи си бил в Китен ( което идва от англ. Kitty, демек мацки, оттук Китен = Мацкитаун) и си играл волейбол, а? Обичаш да забиваш топки в мрежи, значи! Колко русалки си хванал с рибарската мрежа отзад? Волейбол!
    Агент Смит под прикритие, преследва жителките на Мацкитаун, лови русалки в мрежи и забива топки!
    Туй то - Ностромо!

    ОтговорИзтриване
  2. Ламоте, пак си фрапантно наблюдателен. Цялата ми енергия в следствие на преяждането бе съсредоточена в това да разбера яде ли се долното на русалка... Така и не разбрах, щото покрай китовете много малко свестни русалки изплуваха... Кофти... :(

    А волея си беше мания...

    ОтговорИзтриване
  3. Аз се чудя що ме кефиш, а то защото освен брат киноман си и брат волейбудалист :)))) Браво! Трябва да спретнем едно мачле. В Софето играеш ли?

    ОтговорИзтриване
  4. Все повече се убеждавам, че с Ламот сте били родени да се намерите из блоговете :).

    Много ми е любопитно при заявения мързел как се справяш с това (предполагащо по-активни хранителни инциативи) занимание омофагията на все още ходещи (брой ги направо бягащи) обекти.

    Твоят Китен много ми напомня на моето Царево отпреди две години, особено в частта с хазяите. Имаше ли много туристи?

    ОтговорИзтриване
  5. Дринов, както стана ясно от поста по-горе, играя най-вече на софРето - Софето ми е доста по-вдясно. :D И все пак някой ден на някоя сбирка на киноманиаците и вудуболистите може да спретнем мачлето. :)

    Скай, ама не ми стана ясно по кой критерий с Ламота сме "един за друг". :) То всъщност този въпрос май трябва да го решим помежду си. Чу ли, Ламоте, след като сме такава двойка, става ли ти да си Ин, а пък аз да съм Ян Бибиян, взимаме Скай за Фют и къртим мивки... :D

    ОтговорИзтриване
  6. Според мен Скай е голям подстрекател :P Шегувам се, разбира се :D
    Опс, бях на рожден ден и така се натряскахме, че по-добре да оставя коментарите за утре, че току виж съм казал някоя глупост и плъзнали странни слухове по блогопланетата, хаха.

    :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ламоте, в Блог Сити слуховете са храната насъщна, така че какво си се запритеснявал... :)

    А и, Скай, забравих да ти отговоря за "летовниците". На пръв поглед имаше доста народ, но на практика сезонът се водеше слаб... Не знам дали нямам пръст в това - то да гледаш как подтичвам в гонене на все още ходещата си вечеря не е особено приятно изживяване. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ни бургЪзка бира е вече, ни бургаска - от 8 години я правят в Хасково и само заблуждават летуващите хорица (понякога им казват и "курортисти"). :)

    ОтговорИзтриване
  9. О, да определено сте Ин-Ян Бибиян двойка двамата. Как казваше един приятел, точно като тях, ама няма нищо общо.

    Ламота правилно ме заподозря, даже веднъж при Бла се доказах като такъв ;). Стоя си някъде и доволно полющвам опашката, която никой от Вас двамата няма да ми отскубнееее, нямаааа!

    Някой път трябва да замислим и осъществим някоя мащабна блогосферна интрига с размяна на блогове, никове и прочее.

    ОтговорИзтриване
  10. Ностро, поправи ми как-->както, полющвам --> полюшвам и Вас --> вас (аз междувременно ще се срамувам в някой ъгъл)

    ОтговорИзтриване
  11. Точице, е, това направо си е преднамерена заблуда! Стъписан съм! Сега остава да се окаже и, че вафличките Марс, не ги правят на Марс и съвсем ще откача! :D

    ОтговорИзтриване
  12. И такива вафлички ли има? Десертчета накакви ми се въртят. :)))
    Заблуда е, естествено - вече изобщо не е онази хубава бира, с която ме закърмиха.

    ОтговорИзтриване
  13. Хахах, Скай, това си е егати садистичното филмче! Чувствам, че на Ламот ще му стане любимо! :)

    А за интригите съм твърдо "За", приемам идеи. :)

    Колкото до модерирането на коментари - ограниченият блоГГър ми предлага само опция за изтриване... Аз затова и съм на някакъв ТАКЪВ етап.

    Точице - вафли, десертчета - не ги разбирам - аз и не ям такива заради Е-тата... :D Иначе пак добре, че не са кърмили с по-твърд алкохол... :|

    ОтговорИзтриване
  14. Ако имаш нужда от помощ за вордпреса - на разположение съм, според мен е по-добрата платформа. Трябва да те "маркирам" (тук изцяло в смисъла, съотносен към котарато-котката ти) и теб с един хедър, както го сторих вече с пан Ломотски.

    ОтговорИзтриване
  15. За мен съвсем естествено ще бъде чест и даже за целта ще си лепна един EAN13 баркод, че да ти е по-лесно при маркирането. :) Изненадай ме... :)

    ОтговорИзтриване
  16. Къде складираш тия тортички и баклави в това стройно тяло?
    :)))
    И кво мъкнеш в тая торба на снимка 1?
    Дай отчет!

    ОтговорИзтриване
  17. Ха, Ел, признъй си - от плажа идваш, нали?! Не те е срам! Че и отчет ще ми иска! Ама ще ти го дам де... :) Тортичките и баклавичките са (внимание!) в торбичката от снимка 1, та-дааааа! :D

    Ок, де, в торбичката има една яка тениска, която си взех от онези магазинчета, в които ти лепват желаната щампа със снимка или надпис на момента с една преса-ютия (не знам как се казват?), но резултатът е убийствен... Ще я снимам и ще я покажа като доказателствен материал. :)

    ОтговорИзтриване
  18. Съвременния китенски летопис е като 90 - ския приморски анал - Всяко движещо се парче месо се яде :)
    Не пий бургаско пиво - правят я в Хасково.Само наименованието й е останало:)

    ОтговорИзтриване
  19. Опсс.Не прочетох коментара на Точка.Сории:)
    Минаваме на Стела Артоа нали :)

    ОтговорИзтриване
  20. Вал, аз знам, че не всичко дето лети се яде, ама пък щом ще се "прокарва" със Стела, може и да опитаме... :D

    ОтговорИзтриване
  21. Я гледай ти какви хубави морски приключения! :D Аз за малко да си дам почивка от вас и веднага започвате да пишете интересни неща. :P

    ОтговорИзтриване
  22. Нищо особено да ти кажа... Докато ние бродим из митовете и легендите, ти си срещала реалния свят.

    ОтговорИзтриване
  23. Реалния свят ЯКО СЪКСВА, аз да ви кажа, стойте си в митовете. :P

    ОтговорИзтриване
  24. Ми ела и ти, няма само да даваш съвети, я. :P

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.