вторник, 11 май 2010 г.

The Final Battle Begins

Остават броени минути до началото на вероятно последната партия в борбата за титлата "Световен шампион по шах". Резултатът е 5,5 : 5,5, но този път Веско е с белите. До сега от пет партии с белите, той си отвоюва две и според теорията за симетрията съвсем в реда на нещата е от шест партии да спечели три, но... неведоми са пътищата на черния шах, затова внимателно ще следим неговите стъпки по черно-белите квадратчета в следващите няколко часа.

Веско: "Хубав пуловер."
Ани: "От Илиенци е. Един ми стовари цял камион от тях и каза до довечера да съм ги продал."

В най-лошият случай стискам палци за реми, което по процедура ще означава изиграване на партии с ускорени контроли до излъчване на победител, а от показаното до тук знаем, че нашето момче мисли по-бързо, а на Ани обикновенно му трябва двойно повече време.

Ето и линк към събитието.

EDIT:
Ананд 6,5 : 5,5 Топалов

6 коментара:

  1. И Ананд прескача до тоалетната нещо... Намирисва ми.

    ОтговорИзтриване
  2. Смятай, че Силвио Данаилов е проучил тоалетните и даже лично ги е хигиенизирал... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ананд смени много неприятно тактиката. От защитна с черните на атакуваща и то с жертва на пешка при други две самотни, а Веско лапна въдицащата. Не трябваше да приема тая жертва в центъра, много се оголи... Ама млад е. След няколко години Ананд, каквото и да дъвче, едва ли ще е в същата кондиция. Ама честита да му е новата стара Корона, да си накупи още няколко пуловера от битака и догодина да ни чака... :)

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурно щеше да му е тъпо 4 дни път с камили и накрая ку... ядец. Веската много импулсивен верно, но в това се крие голяма част от чара му, хаха. :D Не разбирам що руснаците не го харесват много-много.

    ОтговорИзтриване
  5. Все ми е тая дали и харесва на руснаците, ама като стана дума за тях и за... ядец се сетих, че обидната дума в езика на населяващите галактиката Кин-дза-дза, не е "ку" (както явно повратно се опитваш да насадиш в представите ми :) ), а "кю", та кю да му е на Ани, да си хваща пепелаца и с гравицапата наобратно. Ей, трябва да си припомня някои стари руски филми. Изтерзаните от комунизъм кинодейци са раждали истински шедьоври. Хем ще си превъзмогна мъката... :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.