сряда, 12 май 2010 г.

Облачно с (пър)Джоли

Днес, покрай отменените национални шествия в чест на Веско Топалов, съм изпразнен от съдържание, та затова и ще постна нещо просто "ей така", колкото да избутам предходната новина по-надолу в редицата от изпразнени от съдържание новини, че да не ми се пречка пред очите.

Вчера, издирвайки подходяща снимка на Браян Кокс (актьора) за другия блог, се натъкнах на Браян Кокс (физика), който обяснява в детайли и снимки проблемът, който извади LHC от строя през 2008-ма. Видеото е от конференцията на TED и, въпреки че е кратко и сравнително постно, от друга страна е любопитно и интересно за гледане:


Използвайте вградените субтитри

За съжаление тук не успях да открия конспирация, защото нито единия Кокс мяза на другия, нито другия на единия, но пък забелязвам тенденция, която тясно обвързва изкуството (в лицето на Стивън Кинг и Браян Кокс) с физиката (Стивън Хокинг и другият Браян Кокс), което ме навежда на мисълта, че живеем в една много податлива на транспониране матрица, а това е зле за хората, страдащи от хроничен световъртеж и конспиративна обсесия. Затова изпитах внезапно равновесие в Силата, когато най-после си отговорих на въпроса, който дълго време разстройваше спокойния ми сън, а именно: Has the Large Hadron Collider destroyed the world yet?


Надявам се, че съм успял да ви разреша проблема със среднощното "ставане до тоалетна".

11 коментара:

  1. Хахахахахах, о Боже! :DDD

    Този Кокс ми е много по-приятен за гледане от другия Кокс. Харесва ми идеята ти за баланса в Силата, и аз често наблюдавам явления, които ме водят до сродни заключения. Ако се придържаме към теорията, че наличието на няколко случайности е знак за зависимост, то определено става нещо!

    ОтговорИзтриване
  2. Определено става нещо. Не случайно от известно време насам ме засърбяват ръцете там, където са ми вкарали системите за интравенозно вливане на глюкоза, ама голям страх ме тресе да се събудя. :)

    ОтговорИзтриване
  3. When thare're co[x]q every(thing) is pretty much fine-o-fine! :))))

    Накратко - куль! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз още не съм достигнала нужното интелектуално ниво, щото още съм трезва, но мисля да купя някакви акции в бизнеса с магнити.
    :)

    ОтговорИзтриване
  5. Объркваш ме, Елфе, ама те чета въпреки всичко. ;D

    @El, аз и на Ламот(х) предложих, че как да не предложа и на теб - заделил съм една бъчонка с червено, отлежало. Вдига ниво всякакво... в сантиметри. Често и в други мерни единици. Само кажи кога (и покажи софра).

    Иначе акциите на бизнеса с магнити се очаква всеки момент да отчете ръст с няколко (до много) пункта, понеже в момента разработвам в личната си лаборатория (разбирай мазето между стилажа с компоти и бъчонката с червено) т.нар. Large Antipod Collider (LAC), чиято цел съвсем скоро ще ми светне и на мен самия. Та исках да кажа да не се колебаеш... ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Слагай софрата в мазето! Луканки имаш ли?
    А мосю Ламотх има да ми дава една книга, да я носи!
    Време за срещата - по земни несигурни стандарти - на седмия ден след осигуряване на продоволствията. Нека отлежат малко, да придобият вкус...
    Вие сигурни ли сте, че ще имаме време?
    С тоя колайдер хич не съм сигурна, че ще стигна у дома дори...:)

    ОтговорИзтриване
  7. Луканката я ползвам да ми уплътнява сглобките, че без свинското черво (извинявам се за народния изказ) ще ми изтече фреона. За мезе - има плъхове - ти поне си им свикнала на вкуса. В кюшето отлежават няколко броя за героя, предполагам вече са приятно овкусени, тъй че само идвайте...

    Колкото до времето необходимо за пълното и до дупка "поливане" на Колайдера, няма страшно, сигурен съм, че в резултат на генерираната черна дупка такива аномалии във времето ще видим, че до аспирина на другата сутрин `ич няма ни пука...

    ОтговорИзтриване
  8. Не (би) трябва(ло) да съм толкова объркващо-разбъркващ... :P

    :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Би или не би it's beyond my control, както би се произнесъл Джон Малкович в едни по-продуктивни свои години. :D

    ОтговорИзтриване
  10. lol purvonachalno prochetoh imeto mu kato BRAINCOCKS :D :D

    ОтговорИзтриване
  11. Щом така ти харесва... It's fine by me. :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.