вторник, 20 април 2010 г.

Шах с пешката: В очакване на Ананд

Остават броени дни до 23-ти, когато е очакваният първи сблъсък между претендента за световната титла Веселин Топалов и нейният настоящ носител - Вишванатан Ананд. Разбира се, в духа на предния пост, и тук се намеси Ейяфятлайокутл, който спря шахматоносния поход на индиеца в опитите му да внесе малко индуизъм и на юг от Карпатите. Облакът от вулканична пепел се оказа не само авиационен, но и спортен кошмар, принуждавайки и отборът на Барса да се тътри 14 часа до Милано за полуфиналния сблъсък с Интернационале тази вечер.


За радост на организаторите на шахматния дуел обаче, сред които изпъква медийната осанка на Бойко Борисов, и, разбира се, за радост на всички шахматни любители, в тази пирокластична мъгла се появи и лъч светлина - оказа се, че Ани (както палаво обичат да се обръщат към индианчето по-големите му батковци шахматисти) все пак пътувал от Франкфурт насам (или на Майн, така и не разбрах) и то с индийска рикша. Вероятно ще се запитате защо точно този примитивен и леко самонадеян начин за придвижване е избрал световният шампион и съвсем естествено същото го запитали и придружаващите го с велосипеди и тротинетки журналисти, на което Ани отговорил в типично свой стил: "Рикшата въплъщава просперитета на идийската шахматна мисъл и отгоре на всичко завършва на `ша`!".

В същото време в подготовката си за двубоя настоящият номер две в класацията на ФИДЕ Веселин Топалов се срещна и размени топли прегръдки и национални флагчета със състава и феновете на украинският футболен клуб Шахтьор Донецк.

Стискаме ти палци, Веско!

2 коментара:

  1. Големия двубой е утре, толкова съм развълнувана, нямам търпение! Не съм се вълнувала така от мача с Крамник. Да се надяваме, че Ананд няма да има разстройство от пикантната индийска кухня и ще избягва посещенията на тоалетната.

    ОтговорИзтриване
  2. Нека има - от личен опит знам, че българските тоалетни не са така гостоприемни... :)

    От 17:00 ще вървят видео и коментар тук, а и гледам, че по БНТ Сат ще предават нещо, което го водят Дневник (?!) от 17:25.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.