понеделник, 20 февруари 2012 г.

Здравейте мили дечица!

Днес ще ви разкажа една от най-известните приказки, появявали се някога на бял свят. Всъщност тя е най-известната от всички и вероятно ви е писнало да я слушате, но какво от това? Зорито ми заръча да ви я разкажа, затова заемете тай-чи поза и слушайте внимателно.

Приказката е много стара, мисля че е отпреди първото фараонско царство, т.е. по-стара е и от баба ви, и е с около 4 милиарда години по млада от Лили Иванова, но кого ли изненадва това. В интерес на истината приказката е по-млада и от динозаврите, тъй като е само на 6 хиляди години. В нея се разказва за две човешки същества от коренно различен пол, които по стечение на обстоятелствата били обзаведени със 72-инчово LCD със SmartTV технология, вграден 500 гигабайтов хард диск, Интернет достъп и предплатен абонамент за HBO и Cinemax, както и за повечето интересни канали за възрастни. За голямо съжаление, на двамата им било забранено да го включват, но ако очаквате приказката да ви обясни защо, значи все още си мислите, че ако имам два шоколада, ще да ви дам единия.

Та всичко започнало с така наречените райски гадини. Няма грешка, тези малки гадинки наистина съществували по онова време и адски сгорчавали живота на най-щастливата двойка в Райската градина. Гадинките били две - едната се казвала Гоб Лин, а другата имала малко повече от хиляда и осемстотин имена, затова накратко й викали Дев'лин МакГрегър 666-ти. Сами разбирате от фамилиите, че съществата били роднини - нещо като вие и брат ви, но не точно, тъй като, ако в действителност нямате брат, а сестра ви постоянно ви лази по нервите, нищо няма да разберете. Всъщност това няма отношение към историята. Та в общи линии двете гадини първо не се обичали една-друга, но също, като сиамски близнаци, изобщо не можели една без друга, второ - не харесвали лук в манджа, освен ако не е ситно нарязан, за да си представят, че го няма, и трето - живеели, за да скапват живота на хората. За удобство при това свещенодействие (скапването на живота на хората) често изпълнявали ролята на доброто и лошото ченге.

Ето пример за това как точно действали: Дик и Сара, както се казвали двете човешки същества, обичали да ходят на гости у приятели, но понеже били единствените хора на света, много често си седели вкъщи и не гледали телевизия. И тъй като нямали какво друго да правят, вдигали скандали и нарушавали спокойствието на съседите. Съседите им на свой ред извиквали полицая на квартала Гоб Лин, който бързо се отзовавал и затропвал силно с палка по вратата на петия етаж, където живеели. Когато сред крясъци и ругатни, човеците все пак чували блъскането по вратата, те се усмирявали и усмихнати посрещали полицейския служител все едно нищо не се е случило. Той, естествено, ги предупреждавал мило, че семейните свади са нежелателни в квартала, тъй като нарушавали хармонията в цялата Райска долина, а и предизвиквали гнева на древното митично божество Дев'лин МакГрегър 666-ти, което имало навика да вари хора в големи черни казани. Но тъй като все още нямало никакви хора освен Дик и Сара, не си било изпробвало казаните и с нетърпение, чакало първите си клиенти.

Хората всеки път обещавали, че спират със скандалите, но тъй като накрая им писнало да правят мили очички на полицая и да го лъжат нагло, решили наистина да прекратят тази дев'линска практика и да мирясат за малко. Тъй де ама това адски им доскучало, а пък дистанционното на телевизора било близо до ръката на Сара, та много скоро двамата с Дик захласнати зяпали порно-каналите и се чудели "Защо тия се претърсват един друг така усърдно?!". Въпреки нехигиеничния характер на свещенодействията извършвани на екрана, двамата решили, че трябва да ги изпробват... незабавно. Започнали се едни гимнастики, които докарала схванат врат на Дик и изкълчен глезен на Сара, но с изненада те открили, че упражненията им харесват. За съжаление не се харесвали на съседите им, защото този път шумът бил още по-ужасен и огласял дори и полицейското управление на пет пресечки от там...

И така три дена яли, пили и се веселили! `Га бях там, `га ядох, пих и се веселих, не помня. Пък може и да са ме пропуснали в списъка на гостите.

Край.

П.П. Май никак не ми се получава, а и става доста дълго. :( Зори, сигурно вече нищо няма да ми възложиш. :( Става ли да си отработя заръката в диамантените рудници на цар Соломон? Ще ти донеса торба диаманти! Какво ще кажеш? :)

32 коментара:

  1. аха, предполагам че след креватните гимнастики, Сара почнала да нарича мъжа си Биг Дик, а той от своя страна почнал да й вика Самсара :р

    ееее, ама си спрял на най-интересното :/ И тате така правеше като ми разказваше приказки за лека нощ :( Разкажи по-подробно де, кои са били съседите? Голи ангели?
    Искаш да кажеш, че са ги изгонили от райската градина, щото вдигали шум? ебаси задника е Бо.. ъм, Гоб де :р

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че си работил в деловодството на г-н МакГрегър 666-ти и в момента разлистваш някакви тайни досиета, вместо да хапваш, както правят нормалните хора! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ностро е агент на ДС (Дяволски сексклуб!!! :р)

    ОтговорИзтриване
  4. Ламоте, често обаче С(амс)ара се обърквала и го наричала Биг Бен, както се казвал съседа, което връщало времената на скандалите. А Гоб си е голям задник наистина. Ще му измисля някакво отмъщение, ако Зорито не ме скастри, че пиша глупости. :(

    Ел, обеща ми нищо да не казваш! Ще направя грешка в документацията и ще те срещна с шефа си, пък! :P

    ОтговорИзтриване
  5. Абе, вие кво се разписвате баш в понеделник!
    Видях, че има пост, ама преди да взема душ няма да те ям или друго се правеше след душ, или първо душ, а после ... ох - съвсем се обърках.
    А кво стана с полицаите, те ще се включат ли в спортните упражнения или ще изгонят Дик и Сара от райската градина за едното нищо?

    ОтговорИзтриване
  6. Ура, утре ще чета, нема да пиша... и нема си мисля за моите си проблеми, а ще се нуням с приказки :)

    ОтговорИзтриване
  7. На г-н МакГрегър 666-ти пускам стадо вълци продуцирани от братя Скот :)
    http://www.cinemablend.com/reviews/The-Grey-5683.html

    ОтговорИзтриване
  8. Зори, обикновено преди душ си хапвам и пийвам, а след него често си дохапва и допийвам. Малко по-късно, разбира се ако ми е останало място, си додохапвам и додопийвам, иначе после ще трябва да ставам през нощта да ходя до хладилника, а това е неудобно, защото през нощта се правят други работи. :P
    А за Дик, Сара и ченгетата, ако ти кажа сега, нали няма да трябва да пиша продължението? :P

    Светле, прочети я вместо приспиване. Гарантирано ще заспиш още на първия параграф. То и без това никой не е прочел повече. :)

    Вал, той единия и като режисира прави тъпни, представям си какво е продуцирал.

    ОтговорИзтриване
  9. Ностро, истината е, че това е едно от най-добрите ти неща.

    ОтговорИзтриване
  10. Тоти, твоето мнение тежи като 20! Досега основно ме критикуваше и то с право, явно сега наистина ти е допаднало. А пък аз си мислех, че е тъпо и скучно. Щях да си остана с това мнение, ако не се беше появила. 10х! Сега може да се опитам да го продължа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ностро, намирам иронията ти за неуместна.
      иначе да - продължи го.

      Изтриване
    2. Тоти, само да ти кажа, че бях напълно сериозен, като ти отговорих. Стори ми се, че разказът е доста хладно приет, а и Зорито така ми се накара, задето съм писал в понеделник без да каже дали е доволна, че си помислих, че верно яко съм го оплескал. Та тъй де. Това беше по въпроса.

      Изтриване
    3. след като изяснихме ситуацията - пиши продължение, сигурна съм, че Зори просто не си е била изпила още кафето.

      Изтриване
    4. Е, то е готово, ама, за да не разделям приказката на две, донаписах продължението тук. И преди да ме набиете, ще кажа в своя защита, че неочакваният край има своето послание към поколенията.

      Изтриване
  11. Да, продължи го! Ама следващия път вземи намери хора за големите черни казани, че да има къде да накълцаш лук. Може и на много ситно!

    ОтговорИзтриване
  12. И какви са тия глупости с двата шоколада? Аз още си чакам торбата с тоблерони!

    ОтговорИзтриване
  13. Миленке, очаквам желаещи! Ти ли ще си първата записала се? Ок, ама си вземи да препрочетеш "Пилето", щот аз рядко се сещам за него, пък и обичам да ми четат на глас, докато кълцам лук на ситно. :D А тоблероните не са полезни, от тях устата ти става триъгълна. :P

    ОтговорИзтриване
  14. Ностро, ако си като кмета, няма да те обичам повече пък. :Р Той обеща парното за май, ти вземи пусни порното по-рано. :)

    ОтговорИзтриване
  15. Порното е дефицитна стока и струва скъпо. Аз да не съм благотворителна организация! :P

    ОтговорИзтриване
  16. Присъединявам се към протеста и към мнението на Точето!
    (тъкмо съм набрала инерция от последното си протестанстско увлечение и газя наред)

    Мож' ли така да ни подлигавиш и някои надървиш, с егати забавната, загъдъчна... и на места философски, щипещо гъделичкаща предварителна любовна игра и да ни оставиш масово недоебани!

    Е, бива ли, такова нещо!

    Че и с "Пилето", да се оправдаваш накрая... Така както е тръгнало, скоро ще прехвърлиш задълженията си върху "Цар плъх" и "Параграф 22" , ама не си познал! Нито ще те изпущаме от поглед, ни на мира ще те оставим, ще видиш! :))))))))))))

    И повече подправки за мен!
    Ако има други с капризен стомах, ще се съобразя и сама ще си ги туря :)

    ОтговорИзтриване
  17. Светле, ти толкоз подправки набуха, че то аз по-добре изобщо да не слагам. :P Клавел ми е противопоказен между другото, но виж "Параграф 22", хммм... :)

    ОтговорИзтриване
  18. И какво стана с продължението, а?

    ОтговорИзтриване
  19. Зори, не се надявай. Ти знаеш ли аз от кога чакам втората част на "Елегантната вселена"?

    ОтговорИзтриване
  20. Зори, Гост е прав, аз съм един несериозен sonofabitch. :(

    ОтговорИзтриване
  21. Не помня откога не бях чел приказки, но тази ме върна в детството с вълшебната си позитивност и прекрасни поуки :) Очаквам сборник с приказки!

    ОтговорИзтриване
  22. Хах, Фокси, напоследък често ме обвиняват в позитивизъм. Явно си плюя на дълго време изграждания образ. :D

    ОтговорИзтриване
  23. Викаш, цапаш си реномето ха :)
    Има време да се поправиш, имам вяра в теб ;)

    ОтговорИзтриване
  24. Рискуваш, защото още със следващото си филмово ревю мога да те разочаровам. :P

    ОтговорИзтриване
  25. Ностро,
    след така направения от мен сондаж на вкуса ти към класиката, вече имам препоръчение към теб: "Майка нощ" - Вонегът.
    Ако ли не ти се търкаля по красиво подредените лавици, ще ти я пратя с поща срещу клетва, че ще ми я върнеш, пак за моя сметка.
    :)

    ОтговорИзтриване
  26. Светле, засякох я като излезе миналата година, ама аз Вонегът нещо трудно го смилам. Стилово ми е много мъчен, в историята е разконцентриран, разпилян... Но това са стари наблюдения. Запланувал съм си "Сирените от Титан". Ако ми допадне, ще се пробвам и "Майка нощ".
    Откъде заключи, че може да ми хареса? :)

    ОтговорИзтриване
  27. Шефе,
    нъл знайш, боб фърлям :))))))))))

    Та ... довери ми се!

    Вонегът е лансиран с бруталиите си, щото е много навътре в джаза, демек пичът, толкова е играл с топките, че му е доскучало и бруталее,
    ама понеже ми е кръв, го следя изкъсо...

    "Майка нощ" е стегнат, ясен разказ, който има невероятно съвременно звучене и Сартър се търкаля от удоволствие в отвъдното, че се е намерил някой, толкова простичко, чувствено и ясно да онагледи идеите му, с одобрението на Докинс :)))))))

    Айде, после ще говорим, ще я глътнеш като торта, от Ламотовите :))))))))

    ОтговорИзтриване
  28. Открих я онлайн:
    "Майка нощ"


    Аз съм старомодна и не мога да чета от екран, въобще не ми е същото, но ... не всички имат този проблем.

    Иначе, моята книга е от 1994 г., на издателство "весела Люцканова" и превод на Владимир Германов. Не съм забелязала да я преиздават миналата година, ама това нищо не значи :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.