петък, 3 септември 2010 г.

Пре(н/з)ареждане

Задникът ми вече е в непосредствена близост до моята гордост и мой най-голям срам - библиотеката ми (срам - защото съм прочел не повече от половината книги; гордост - защото съм ги събрал собственоръчно от първата до последната).
Долу вляво - задник, горе вдясно - библиотека
Фактът, че си съкратих пътя до нея с една стая разстояние ме кара да си мисля, че пред човечеството вече няма невъзможни неща и съвсем скоро или ще открием нови светове за покоряване, или ще си пукнем на тая шибана и еднообразна буца пръст. Второто е много вероятно, първото - са пълни глупости, но аз не се отчайвам, напротив - решил съм, че не ми пука и смятам усилено да подпукам някоя книга. Препоръчайте ми нещо, но държа да е фантастика с криминални елементи, да вкарва лек викториански романтизъм в стил Джейн Остин, развиващ се в необарокова атмосфера, и задължително да има зомбита и индианци, които да се бият с високотехнологична, но враждебна извънземна цивилизация (нещо като Хищниците). Чета и класици, като маркиз Дьо Сад.
Купчина книги върху масичка
Втора купчина книги върху същата масичка

17 коментара:

  1. Много сложна задача. Докато се чудиш какво да е, препрочети нещо старо и любимо. :)

    И моята масичка е в такова безобразно състояние, оставила съм си място само за лаптопа.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз мисля , че е трудна за намиране такава книга-не защото познавам всичката литература на света. Просто в една творба е сложно да се поберат характеристиките, които търси.Дано намери...Успех!Ако открие поне да каже коя е .Започва да ме гложди любопитство...ха,ха

    ОтговорИзтриване
  3. Каква хубава гледка!
    А питиетата и мадамите къде ги складираш?
    И трябват повече възглавници върху този диван.
    Аз на по-малко от пет, хич и не лягам да чета...
    :)
    Като финализираш тая малка купчинка на масата / ще ти отнеме два-три времеви коняка /, вземи "Последният ден на сътворението" на Волфганг Йешке.
    :)

    ОтговорИзтриване
  4. Каква подредена стая и библиотека, аз съм по-разхвърляна, май трябва да взема пример от теб, хаха. :D

    ОтговорИзтриване
  5. Точице, състоянието на масичката беше преходен момент от премеместването на библиотеката, но ме израдва видът й и веднага я шотнах. В момента хаосът е сведен до минимум. :) Иначе от "Пипи дългото чорапче" насам не си спомням да съм препрочитал художествена литература и при условие, че има толкова много други книги за четене, някак си не ми се ще да си губя времето. По-добре да грабна първата срещната нечетена.

    Лилиа, веднага ще кажа. И аз искам да го открия тоя шедьовър. :)

    Ел, зачетох се в "Последният ден на сътворението" и май ще се окаже, че е златна мина за нови "Мистерии и загадки". :) Даже вече ми идва на ума една статия за насяданията от метан по океанското дъно, за които през 85-та Йешке няма как да е знаел. :) И егати изискванията дет ги имаш - знаеш ли колко пилета трябва да се лишат от перушината си за тея пет възглавници, а?! :D

    Бънгс, взимай, влачи, нали си приятелче, давам... :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ностро, това също е идея, правя го и с филмите - когато не знам какво да е, хващам първото наслука. И без това те чака половината от това богатство, дерзай! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Хмм, не се сещам за нищо, което да покрива всичките тези изисквания...
    Сигурен съм, че от тези ти сюжетни линии би се получила велика сага, с еротични елементи, от типа на Dawn of war, Космическата одисея и Зомби Стрипър. А, да, и Бриско Каунти - Младши.
    Ако имаш време и муза може да ни изненадаш с нещо :D :D

    ОтговорИзтриване
  8. Точице, смятам да се одерзая едно хубаво... с повече алкохол в коктейлите. :)

    Преславски, става ли аз да те изненадам със сюжетни идеи пък ти да ни изненадаш с реализацията? :) Не че си много изпълнителен де - още си чакам плаката...

    ОтговорИзтриване
  9. Много добре изглежда :)
    На мен ми свърши мястото за книгите и сега готвя план за нова секция, изцяло само за книги :)

    ОтговорИзтриване
  10. Красота! А светлината е тооолкова уютна и примамлива...да ти завиди човек на стаята :)

    ОтговорИзтриване
  11. Точице, без да искам излъгах - другата книга, която съм препрочитал е "Криминале" на Буковски. Как можах да го забравя!...

    Silentium, всъщност зад половината от тези книги имам втори ред, така че спокойно мога да запълня още една секция. Сега съм на етап проектиране къде и в какви размери да я измисля. :)

    Иво, имам притеснения, че ефекта на светлината е липсата на светкавица на НТС-то, с което снимах. :) Тъй както изглежда, е много приглушена - то да четеш ли, да спиш ли... :)

    ОтговорИзтриване
  12. А, не, атмосферата е страхотна... има и диванче, добавям купа с кафе, одеяло, ароматни пръчки и някакъв лек ambient :) и после защо съм сантиментален лигльo, хаха. (angel)

    ОтговорИзтриване
  13. това там жираф ли е? много е готин :)
    Моята библиотека е съвсем малка, защото живея в нещо като хобитова дупка :)
    повечето ми книги са на тавана :)

    ОтговорИзтриване
  14. Жалко, че не се виждат заглавията на книгите :). Домът ти е уютен наистина, прав е Иво. Останала съм с впечатлението, че сам си си направил библиотеката, ако съм права - още адмирации. (Сега се сетих как вчера обяснявах на едни хора, че нещо е събери чарк и след леко обидено-неразбиращите им погледи се поправих на custom made.)

    Книга няма как да ти препоръчам, но мисля ч колекцията ми от списания Дъга, за която вече сме говорили, ще ти свърши работа ;)

    ОтговорИзтриване
  15. Иво, заради тебе три ден не съм ставал от дивана. Никъв сантимент - мързел до изнемогване... :D Е, послъгах, не съм му се радвал, но тези дни...

    Ламоте, знам, че ти се искаше да е камила, ама... :D И кога най-после ще си покажеш хобитското леговище с цялото му там садо-мазо оборудване. Хайде, прикачи малко снимки. :)

    Скай, не съм си я правил сам. Поръчах си я, изисквайки съответните размери. Един ден, като се оттегля да живея под някой глетчер в Хималаите, ще се науча на дърводелство и сам ще си майсторя мебелировката. Даже може да издялам и една камила за Ламот. :D

    angie, добре дошла и благодарности за Зелазни. Ще се зачета и ще реша дали да го търся на книжен носител. Колкото до Николов, виж каква е ситуацията в блога му. :)

    ОтговорИзтриване
  16. Е, има много магарета, които се казват Марко, но Любомир Николов е само един. :)

    А "Звънтящите кедри на Русия" съм я чувал като заглавие, но само толкова. Ще й хвърля един поглед, въпреки че като цяло езотеричната литература - особено в нейния документален аспект, - не ми се ползва много с уважението. А твърдението, че всичко ново е добре забравено старо, също съвсем не е ново, а добре забравено старо, което някога, когато е било ново, всъщност е било добре забравено старо... Какво ли изобщо исках да кажа... :D

    ОтговорИзтриване
  17. Загледах рафтовете - още не са провиснали, явно библиотеката е нова. Ще провиснат, спокойно (рисковете на ПДЧ-то). Това ти го казвам да сиподготвен психически. :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.