петък, 3 септември 2010 г.

Пре(н/з)ареждане

Задникът ми вече е в непосредствена близост до моята гордост и мой най-голям срам - библиотеката ми (срам - защото съм прочел не повече от половината книги; гордост - защото съм ги събрал собственоръчно от първата до последната).
Долу вляво - задник, горе вдясно - библиотека
Фактът, че си съкратих пътя до нея с една стая разстояние ме кара да си мисля, че пред човечеството вече няма невъзможни неща и съвсем скоро или ще открием нови светове за покоряване, или ще си пукнем на тая шибана и еднообразна буца пръст. Второто е много вероятно, първото - са пълни глупости, но аз не се отчайвам, напротив - решил съм, че не ми пука и смятам усилено да подпукам някоя книга. Препоръчайте ми нещо, но държа да е фантастика с криминални елементи, да вкарва лек викториански романтизъм в стил Джейн Остин, развиващ се в необарокова атмосфера, и задължително да има зомбита и индианци, които да се бият с високотехнологична, но враждебна извънземна цивилизация (нещо като Хищниците). Чета и класици, като маркиз Дьо Сад.
Купчина книги върху масичка
Втора купчина книги върху същата масичка

19 коментара:

 1. Много сложна задача. Докато се чудиш какво да е, препрочети нещо старо и любимо. :)

  И моята масичка е в такова безобразно състояние, оставила съм си място само за лаптопа.

  ОтговорИзтриване
 2. Аз мисля , че е трудна за намиране такава книга-не защото познавам всичката литература на света. Просто в една творба е сложно да се поберат характеристиките, които търси.Дано намери...Успех!Ако открие поне да каже коя е .Започва да ме гложди любопитство...ха,ха

  ОтговорИзтриване
 3. Каква хубава гледка!
  А питиетата и мадамите къде ги складираш?
  И трябват повече възглавници върху този диван.
  Аз на по-малко от пет, хич и не лягам да чета...
  :)
  Като финализираш тая малка купчинка на масата / ще ти отнеме два-три времеви коняка /, вземи "Последният ден на сътворението" на Волфганг Йешке.
  :)

  ОтговорИзтриване
 4. Каква подредена стая и библиотека, аз съм по-разхвърляна, май трябва да взема пример от теб, хаха. :D

  ОтговорИзтриване
 5. Точице, състоянието на масичката беше преходен момент от премеместването на библиотеката, но ме израдва видът й и веднага я шотнах. В момента хаосът е сведен до минимум. :) Иначе от "Пипи дългото чорапче" насам не си спомням да съм препрочитал художествена литература и при условие, че има толкова много други книги за четене, някак си не ми се ще да си губя времето. По-добре да грабна първата срещната нечетена.

  Лилиа, веднага ще кажа. И аз искам да го открия тоя шедьовър. :)

  Ел, зачетох се в "Последният ден на сътворението" и май ще се окаже, че е златна мина за нови "Мистерии и загадки". :) Даже вече ми идва на ума една статия за насяданията от метан по океанското дъно, за които през 85-та Йешке няма как да е знаел. :) И егати изискванията дет ги имаш - знаеш ли колко пилета трябва да се лишат от перушината си за тея пет възглавници, а?! :D

  Бънгс, взимай, влачи, нали си приятелче, давам... :)

  ОтговорИзтриване
 6. Ностро, това също е идея, правя го и с филмите - когато не знам какво да е, хващам първото наслука. И без това те чака половината от това богатство, дерзай! :)

  ОтговорИзтриване
 7. Хмм, не се сещам за нищо, което да покрива всичките тези изисквания...
  Сигурен съм, че от тези ти сюжетни линии би се получила велика сага, с еротични елементи, от типа на Dawn of war, Космическата одисея и Зомби Стрипър. А, да, и Бриско Каунти - Младши.
  Ако имаш време и муза може да ни изненадаш с нещо :D :D

  ОтговорИзтриване
 8. Точице, смятам да се одерзая едно хубаво... с повече алкохол в коктейлите. :)

  Преславски, става ли аз да те изненадам със сюжетни идеи пък ти да ни изненадаш с реализацията? :) Не че си много изпълнителен де - още си чакам плаката...

  ОтговорИзтриване
 9. Много добре изглежда :)
  На мен ми свърши мястото за книгите и сега готвя план за нова секция, изцяло само за книги :)

  ОтговорИзтриване
 10. Красота! А светлината е тооолкова уютна и примамлива...да ти завиди човек на стаята :)

  ОтговорИзтриване
 11. Точице, без да искам излъгах - другата книга, която съм препрочитал е "Криминале" на Буковски. Как можах да го забравя!...

  Silentium, всъщност зад половината от тези книги имам втори ред, така че спокойно мога да запълня още една секция. Сега съм на етап проектиране къде и в какви размери да я измисля. :)

  Иво, имам притеснения, че ефекта на светлината е липсата на светкавица на НТС-то, с което снимах. :) Тъй както изглежда, е много приглушена - то да четеш ли, да спиш ли... :)

  ОтговорИзтриване
 12. А, не, атмосферата е страхотна... има и диванче, добавям купа с кафе, одеяло, ароматни пръчки и някакъв лек ambient :) и после защо съм сантиментален лигльo, хаха. (angel)

  ОтговорИзтриване
 13. това там жираф ли е? много е готин :)
  Моята библиотека е съвсем малка, защото живея в нещо като хобитова дупка :)
  повечето ми книги са на тавана :)

  ОтговорИзтриване
 14. Жалко, че не се виждат заглавията на книгите :). Домът ти е уютен наистина, прав е Иво. Останала съм с впечатлението, че сам си си направил библиотеката, ако съм права - още адмирации. (Сега се сетих как вчера обяснявах на едни хора, че нещо е събери чарк и след леко обидено-неразбиращите им погледи се поправих на custom made.)

  Книга няма как да ти препоръчам, но мисля ч колекцията ми от списания Дъга, за която вече сме говорили, ще ти свърши работа ;)

  ОтговорИзтриване
 15. препоръчвам ритуалното четене да започне с Зелазни:)

  http://chitanka.info/lib/text/1467
  Една нощ през самотния октомври - не много дебела книжка за поредната Игра и борбата между отварячи и затварячи. лесните образи се разпознават бързо: Добрия доктор и Експерименталният човек (Франкенщаин), Големия Детектив и дебелия му помощник (Шерлок Холмс и Доктор Уотсън), Графа (Дракула), Джак Изкормвача(Каин), Распутин, Вещицата със сивата котка - Грималкин (котката на едната от трите вещици от Макбет), както и няколко повече сборни образа:)

  в чест на есенното се сещам и едно добро бг фентъзи - Червей под есенен вятър - Любомир Николов
  http://chitanka.info/lib/text/568/1

  ОтговорИзтриване
 16. Иво, заради тебе три ден не съм ставал от дивана. Никъв сантимент - мързел до изнемогване... :D Е, послъгах, не съм му се радвал, но тези дни...

  Ламоте, знам, че ти се искаше да е камила, ама... :D И кога най-после ще си покажеш хобитското леговище с цялото му там садо-мазо оборудване. Хайде, прикачи малко снимки. :)

  Скай, не съм си я правил сам. Поръчах си я, изисквайки съответните размери. Един ден, като се оттегля да живея под някой глетчер в Хималаите, ще се науча на дърводелство и сам ще си майсторя мебелировката. Даже може да издялам и една камила за Ламот. :D

  angie, добре дошла и благодарности за Зелазни. Ще се зачета и ще реша дали да го търся на книжен носител. Колкото до Николов, виж каква е ситуацията в блога му. :)

  ОтговорИзтриване
 17. ха, привет, а аз мислех, че това е блога му
  http://lubopnikolov.blogspot.com/

  след Зелазни ще валят доста въпроси около самоличността на героите му, с един прочит почти сигурно няма да стане, а и ще трябва обща култура за имена, демони, богове:)

  изрових случайно при себе си нещо полу забравено, руско - Звънтящите кедри на Русия - Анастасия, на - Мегре. леко се съмнявам в реалното съществуване на такава жена, но то в Сибир много неща са възможни, така че..
  между другото поредицата е перфектен пример за neuro linguistic programming(NLP)
  покрай всичката музика в тях има вплетена една много простичка идея, изказана от дядото на Анастасия, че всъщност на този свят има само няколко идеи, има написани само няколко книги.
  и всичко останало е вариация по тях. copy/paste му викаме в днешно време..:)

  ОтговорИзтриване
 18. Е, има много магарета, които се казват Марко, но Любомир Николов е само един. :)

  А "Звънтящите кедри на Русия" съм я чувал като заглавие, но само толкова. Ще й хвърля един поглед, въпреки че като цяло езотеричната литература - особено в нейния документален аспект, - не ми се ползва много с уважението. А твърдението, че всичко ново е добре забравено старо, също съвсем не е ново, а добре забравено старо, което някога, когато е било ново, всъщност е било добре забравено старо... Какво ли изобщо исках да кажа... :D

  ОтговорИзтриване
 19. Загледах рафтовете - още не са провиснали, явно библиотеката е нова. Ще провиснат, спокойно (рисковете на ПДЧ-то). Това ти го казвам да сиподготвен психически. :)

  ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.