Въпрос на време беше да открия къде се намира кухнята и как се ползва нож извън добре познатата практиката за нарязване на двойнопрепечена пържола. Днес ще ви покажа как се прави нещо, което в първоначалният му вариант трябваше да представлява плодова салата. Към момента единственото подходящо име, което ми идва на ума, отдава почит на филмовата класика на Джон Карпентър от 82-ра - "Нещото". Ако трябва да съм по-експресивен в представянето му, бих го нарекъл и "бъркоча, който ставаше за ядене". Много тъпо, нали.
Та всичко, което ви трябва, за да приготвите една средно голяма купа от бъркоча, е:
- 1/2 пъпеш;
- 4 1/2 праскови/нектарини;
- 3 банана.
Това трябва да се нареже. Ако имате кухненски робот, припомнете му кой е вторият закон на роботиката, ако - не, ще трябва сами да си изцапате ръцете с невинна плодова консистенция. Режете на сравнително тънки парчета, така че като стигнете до разбъркването, да се е получило нещо, което лесно ще омешате. Лично на мен горните продукти ми се сториха прекалено малко и допълнително нарязах две кивита. Говоря за плодът киви, не за новозеландските пилци, въпреки че може и пилешко да добавите, ако не ви се намират прясносварени кивита.
След разбъркването, ако повечето плодове са достатъчно сладки, сте само на една ръка разстояние от консумирането на вкусна салата. Ако не ви е достатъчно сладко, можете да добавите каквото намерите из шкафчетата. Аз по едно щастливо стечение на обстоятелствата, разполагах с меласа (нерафинирана захар), която на мирис почти докарва аромата, който се носи от долапите на баба, в които държи кафето и захарта. Отвратително вони, но, докато кулинарствах, бях налегнат от носталгични спомени, затова изсипах бая нещо от тая странна маса, а накрая доподправих и с мед.
След известно време бъркане и опитване, реших, че ястието е достигнало апогея на своята "вкусност" и оттук нататък пътят е само надолу. За финал изрових от хладилника флакон със сметана, който иначе ползвам, за да си правя розички върху кафето, и го изцръцках докрай върху получената кашора.
Ето го и резултата:
Изглежда вкусно, нали? И аз така мисля. Да ви е сладко и до нови срещи, мили чревоугодници!
неделя, 14 август 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ммм, и аз получавам същото като изям сладолед, майонеза, попара, чипс и после всичкото го изповръщам :)
ОтговорИзтриванеИмам втори начин да получа същото, само че трябва да изпия разхлабително преди това :)
Аве, може да изпратиш няколко порции на Мидито, и без това се разсърди че няма подарък :)
ОтговорИзтриванеСамо заради финалния резултат не ти взимам тестостеронски точки - тъй като истинският мъж гмура само месо, а плодове - само когато изглеждат така сякаш са стигнали до него посредством отделителната система на някое симпатично шопарче.
ОтговорИзтриванеС други думи - гозбата изглежда превъзходно и сочно, поздравления :)
Ностро бре, трябваше да направиш кадрото веднага след изцръцкането на сметаната, но преди разбъркването, щото нямаше да се вижда нищо друго ог нея, ако ми разбираш тънката мисла. :Р
ОтговорИзтриванеНо не притесняй ся де - синът ми го докарва абсолютно същото на вид, само че с кисело мляко данон. Хич не му прощавам на бъркоча, да знаеш. :))
От туй може да стане преуспяващ бизнес, нали знайш? Само една добре измислена рекламна кампания и засукано име ти трябва и си готов! Нещо като "Frutta Sciatta ala Nostromo", което значи плодова помия по ностромовски :P хората обичат ястия с имена, които не могат да разберат :)
ОтговорИзтриванеНостро, да ме извиняваш, ама това (с)бъркано нещо породи у мен смесени чувства - чудя се дали да те съжалявам (че ти се е наложило да не ползваш жокер от приятел в този сакрален миг на приготвяне на нещо, което пъхаш в себе си) или да те аплодирам за смелостта (да се опиташ да съблазниш и нас с получилото се нещо). Но поне едно успя, усмихна ме :)) Надявам се поне да ти е било вкусно ('що не си ги изяде самостоятелно, едно по едно, тъкмо нямаше да се покапеш, което сигурно се е случило)
ОтговорИзтриванеЛамоте, не се прави. Знам, че ми завиждаш на кулинарните умения. Всъщност, бях решил да ти пратя един бидон от бъркоча, но, след коментара ти, ще ти пратя два. А на Мидито ще й спестя престоя в тоалетната. :D
ОтговорИзтриванеТрубадуре, мерси. Знаех, че в твое лице ще срещна подкрепа. Идва ми и на теб да ти пратя някой и друг бидон. Тъй де, мъжете знаят защо. :D
Фроги, уби надеждата в мен. Надявах се да съм първият открил рецептата на бъркоча. Всъщност и аз си мислех дали да не сложа едно кисело мляко, ама ми стана жал за млякото. И без това беше ясно, че накрая ще изхвърля цялата тая помия. :D А тънката ти мисла ми дойде и на мен на акъла, ама след като вече бях опоскал част от съдържимото в купата. :)
Влади, мислех си, че ще предложиш използването на продукта в кино индустрията. Не ти изглежда като размазан мозък по стената или като каша, стичаща се от разпорен корем. Е, ще помисля и върху търговското ти предложение. Звучи печелившо. :D
Светла, смесени са чувствата ти, защото наистина бая нещо смесих, докато докарам правилната консистенция, ама и ти нищо не подсказа кое как да направя. Засрами се! :D Само Самодивка ме омайваше в блога си и, понеже не исках да остана по-назад от нея, реших и аз да се изявя на подиума на кулинарията. Даже в нейна чест току-що малко попромених и снимката от поста. :D
Ее ,меласата е гадна работа. Но пък от нея се вари много силна ракия :D
ОтговорИзтриванеА пък аз си мислех че ще представиш сутлажа на Джуджи :D
http://play.novatv.bg/play/251786/
И утре сутрин да гледаш г-н Бла по БНТ :)Темата е комикси и филми :)
Бахти етикета, дето си турнал: "ала пугачова", аахаахаааааа!!! Тва заради сметановите розички трябва да е. :))
ОтговорИзтриванеНостро, благодаря!
ОтговорИзтриванеОпитвам се да сваля 3-4-5-6...9 килограма, отказа ме от вечерята.:P
Всъщност ако нямаше пъпеш (хич, ама хич не го обичам) и малко лимонко-киселко за контраст, можех да се жертвам. А да, и сметанката ако беше на (китайска) розичка.:)
И опитай в следващия кулинарен пост (ще има, нали;)) с по-точни мерки. К'ви са тия 1/2, 7/8 и т.н. В грамове, моля!
:)
Вал, прав си, трябваше да сложа и някакъв алкохол! Синьо кюрасо или Бейлис, ама следващият път. :D А Бла отколко часа ще го дават?
ОтговорИзтриванеФроги, всъщност я сложих, защото, ако салата не беше ала Ностромо, щеше да е Ала Пугачова. :D Аве ти сериозно май си падна по салата ми. :)
Миленке, пак заповядай. Сега си давам сметка, че творението ми има бъдеще и като продукт за гарантирано спазване на диети. Ще откаже много хора да ядат дълго време. :D
Тук си прав, отказа ги (аз за това не се напъвам) :)
ОтговорИзтриванеАве стига ве, наистина ли изглежда толкова зле! :D
ОтговорИзтриванеВъх, ... как го нарече това? Салата??? Мерките са му най-малкия проблем :P
ОтговорИзтриванеБаба ми казваше за подобни /бърканици/ - " все едно го е бълв... едно коте " :D
Това и в килия да съм, няма да опитам да го докосна, камо ли опитам, даже ми е трудно да го гледам, без да получа спазми в гърлото, после по целия стомашно-чревен тракт :)))))
Споки, обаче много ми харесаха секцийките, със, без щкаф...ще се съсредоточа върху тях, че да ми премине малко! :D
ДИвке, силно съм огорчен, че така приемаш първите ми кулинарни опити. Явно е, че не съм изпълнил заръките ти и не съм следвал стриктно светлия ти пример. Сега ще има сам да си го ям това и дълго да не излизам от тоалетната. Но признай, че поне за разпилян мозък по стената става! :D
ОтговорИзтриванеЗначи нищо не разбирате и много капризничите. :) Който яде от това, което е еднакво на вид и на входа, и на изхода, ще бъде вечно млад и свеж като Алла, при това и ще пропее. :)))
ОтговорИзтриванеНостро, аз си умирам за такива бъркочи с неустановен грамаж на съставките, на които можеш да си досипеш бириШка или каймица на вкус (например) и изобщо няма да си личи (поне визуално), че си пипнал рецептата. :) Или практично да съчетаеш цялото си меню в едно и да миеш по-малко чинии, купички и чаши. Отивам веднага да си прочистя хладилника. :)
Най-после малко признание. Знаех си, че не напразно съм се бъхтил. А даже и здравословно съм го направил. Точе, ще ти пратя две цистерни бълвоч, ъъъ, бъркоч исках да кажа. :D
ОтговорИзтриванеЪъъъ трогната съм. :) Ама може ли да смениш едната с каса Туборг или ей такова вино? :D Обещавам да почерпя и Фроги. :)
ОтговорИзтриванеБла закри сутрешния блок в 9 и 45 часа :)Вървеше в комплект с Елфа :)Но те са връзкари мамка му :)Поканил ги е техен човек - Дани Ненчев :D
ОтговорИзтриванеhttp://danielnen4ev.blogspot.com/
Но съм загрижен за физическото състояние на Бла :)Баба му по - често трябва да приготвя мекици с мед :D
такаааа, аз ще се опитам да бъда мила :)
ОтговорИзтриванепърво - веднага да се отнеме на Ностро фотоапарата и всякаквата снимачна техника - мноо хубаво си го разказал, ама не си го показвай, моля те
или с други думи - ако такава ти е салатата, то не знам какъв трябва да ти е к/секса.
но... така или иначе си го забъркал, предлагам да се използва за "плодова маска за тяло" (само не знам дали да не изключим лицето, предвид възможността все пак нещо да попадне в застрашителна близост до устата, обонянието и очите)
иначе не е зле, вярвай ми - ти пиши, ние ще снимаме и ще публикуваме резултата вместо теб
наслука!
:)
Благодаря ти, Ностро! Като се изключи факта, че от доста време редувам повръщането с припадъци и тази ти манджа... ъъъ, с пъпеши, ми навява едни асоциации, направих и две лични открития. Второто даже вече го забравих, но първото е, че в дома на мъж може да се намери меласа. От къде, в името на теорията на вероятностите, в мъжки дом се е взела меласа?!?!!! Че аз само заради това щях да ти смъкна тестостерон-левъла с 3 пункта, а за това, че знаеш и че му се вика неща различно от кафява захар - още поне два, а Трубадура те пощади. (Ти сигурен ли си, че не е нещо от сорта на мусковадо все пак?)
ОтговорИзтриванеП.П. Много те кефи да си го показваш и мериш с на другите, значи! За шкафа говоря.
Точе, за теб и Фрогсъна ще извикам австралийските говедари лично да ви сипят от виното. :D
ОтговорИзтриванеВал, тръгвам да ровя из БНТ-то да видя има ли качено видео. Аве що споменаваш мекици с мед? Знаеш ли, ако Ел те чуе! :D
Гериии, и ти ли, Бруте! :D Аве май само чакаш да се под`лъзна и веднага ми нападаш салатата. Тъй де, плодовата маска за тяло. :D Ще кажеш, след като пробваш, дали става и за тая цел. :)
Скай, днеска всички ми благодарите, дано знаете защо. :D Аз, като видя благодарност в нечии очи, веднага гледам да предложа нова порция/купа поводи за благодарност. :) За меласата държа да поясня, че понеже съм "излишнопредпазлив" потребител на изделия без "Е"-та, съм и "излишнопредпазлив" унищожител на фруктоза и кафява захар, които са "уж" безвредният заместител на обикновената захар. Та покрай въпросните две "полезности" съзрях и кутия с меласа и си казах, че туй е нещо още по-полезно и трябва да се изпробва. Е, (из)проба - грешка. Но всъщност ароматът, за който споменах, изчезна в резултатния вариант на повръщаното. :D
А на шкафа/секциите, какво им видяхте с ДИвка от въпросното кадро, изобщо и не схванАх. :D
ОтговорИзтриванеЗа меренето ще има време и място, спокойно. :)
абе, човек да не ви (Ви) обърне за малко гръб, бе! веднага се разпищолвате и започвате с.. бъркочите..
ОтговорИзтриванеЛамоте, Ностро цял хороскоп ми беше извъртял, ти сега кво се криеш зад неговата каша?!?
освен това, Ностро, сигурна съмче лъжеш и товае най-прост корнфлейкс с мляко! но съм изключително трогната, че мислиш замен и не ми предлагаш от специалитета.
прави са хората, с добра маркетинг стратегия като нищо ще станеш богат, само в никакъв случай, ама в съвсемНИКАКЪВ, не прилагай снимки като го рекламираш. или поне не такиваде..
скай, според мен това с меласата всъщност е тактическа диверсия, за да помислим, че наистина е опитвалда кулинарства. цялата работа намирисва и то не от бъркоча му.
Ностро, много ли ще е нахално, ако те помоля говедарският екип да включва и Хю Джакман?
ОтговорИзтриванеЗа благодарност ще ти споделя тайната съставка на на шейка с домати и ванилов сладолед. :)
Тоти, виждам, че и ти не оценяваш усилията ми. Само после да не кажеш на шофьора на цистерната: "Ама аз такова не съм поръчвала!". :D
ОтговорИзтриванеЕее, Точе, тоя говедар поглъща ейси-тата с кианти. Ще ми е много трудно да ви го осигуря, освен ако не го препарирам с бутилка с нещо шотландско вътре. Говоря за самата бутилка ориентирана със замах към слънчевият му сплит. :D Но заради твоя шейк, ще се жертвам. :)
как да не оценявам? точно обратното!!! "съм изключително трогната, че мислиш замен" (с всичките, специално за теб, пропуснати интервали) на какво ти прилича?!?!?!!!
ОтговорИзтриванеха ха, Точе, добре си се ориентирала. ама казват малко нисичък бил..
Абе това го казах с идеята да защитиш вкусовите качества на произведението ми, веее. :D
ОтговорИзтриванеНостро, тва прилича на вода от централния плаж и корнфлейкс. Кого ще лъжеш ти с разни пъпеши и праскови...?
ОтговорИзтриванеЛу, стига си ме издава де! Водата по микробите ли я разпозна? Знам, щъкат в нея и под микроскоп се вижда как се плезят. Нагло племе! :P :D
ОтговорИзтриванеПо-скоро по цвета. Един бозян такъв. Като гледаш морето и се чудиш как може цяло море от боза. Ако повече хора по света пиеха боза, можеше да изнасяме морска вода. Щяхме да се спасим от кризата.
ОтговорИзтриванеАко кажеш, че и алкохолният й градус е като този на бозата, сигурен съм, че с подходяща дестилация ще постигнем чудеса. :D
ОтговорИзтриванеНе съм я пила, но съм сигурна, че има потенциал. :D
ОтговорИзтриванеНе говори наизуст де, рискът трябва да е калкулиран, все пак става дума за влагаме на големи капитали.
ОтговорИзтриванеАйде опитай и после кажи. :D
Имам черноморска вода в един буркан от 3 години, донесе ми я една приятелка, щото ми беше мъчно за морето. Заради теб ще отворя резервата, въпреки, че мога да я оставя да отлежава още.
ОтговорИзтриванеАбе ще си кажеш ти - отваряй, от мене салатата! :D
ОтговорИзтриванеМекици с мед - защото от тях се пълнее :D И много вървят с гледане нео уестърни :D Например брилянтния шедьовър на Пекинпа
ОтговорИзтриванеBring Me the Head of Alfredo Garcia, 1974
http://en.wikipedia.org/wiki/Bring_Me_the_Head_of_Alfredo_Garcia
Или онази велика класика с Марио Адорф :)
Deadlock (1970)
http://www.imdb.com/title/tt0065620/
И двата филма са значително по - добри от недоразумението Каубои и извънземни (2011)
Чак ми приседна мекицата от него :)
Вал, все забравям да гледам някой от филмите на Пекинпа. Разбрах, че бил женомразец - не в смисъла на гей де - и затова женските персонажи от филмите му все ги бият. Много сексплоатейшънско. :D
ОтговорИзтриванеА Марио Адорф го свързвам с германските сапунки и "Дъщерята на Мистрал". Ще го пропусна. :/
Да, Пекинпа е женомразец и алкохолик :)Той и от това умира :)Но филмите му са един път :)Все пак той се обяснява на жените в "Балада за Кейбъл Хоуг " което е твърде странно за мен" :D
ОтговорИзтриванеНо Deadlock (1970) не е за изпускане :)Атмосферата е неповторима. Визията е в познато прегоряло оранжево. А и Ходоровски и Леоне страшно харесват филма :)И саундтраците на група Can кефят здраво :)
Да, женомразието убива. Затова не мразете жените, за да не ви убият! :D
ОтговорИзтриванеА за Deadlock ще си помисля. И мен ме радва сепия филтъра. Но Can май не съм ги слушал.
Кулинарен връх!
ОтговорИзтриванеТрябвало и малко мармалад да хакнеш плюс ром на вкус :)
Голям подарък от мен - giallo :)
ОтговорИзтриванеhttp://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3142237
Разбира се почваш от Blood and Black Lace :D
Регът за теглене е задължителен :)
Тц тц тц...Ностро, таз каша в цвят "бебешко ако", ако си мислиш,че ще те спаси от моята инквизиция и ще ми докара възвратно постъпателни движения на панкреаса,далака и задстомашната ми жлеза, жестоко се лъжеш. Обаче тук липсва нещо. Нещо като вкисната зелева чорба. Ей тъй, да шупне хубаво, дет се вика. Следващият път сложи и червено цвекло, че ми се е прияла съсирена кръв.:)))
ОтговорИзтриванеФоксе, радвам се, че сме на една вълна. Щях да метна вътре и малко горчица, но се сетих, че така и прасетата няма го ядат. :D
ОтговорИзтриванеВал, не знаех, че джалото е толкова разпространен жанр. Изглежда много се е харчило навремето, а сега определено носталгията и завръщането на ретрото ще го върне по кината. Има ли вече нови джалота (освен тези на Уве Бол)? :D
Идке, усещам как провокираш в мен гастронома - не, но определено астронома, който с кеф би се омел от тая Земя населена с гастрономи-дилетанти, включая себе си. :D
Като ми кажеш Идка и все едно сме правили безметежен кекс една година, толкоз близък ми ставаш.. :DDD
ОтговорИзтриванеДнес си направих подобна гняс, само дето моята е по-изтънчена. Имаше и нещо подобно на грах, на пюре по скоро, който придаде очарователен зелен отенък на цялата картина, бъкана с остатъчни продукти от хладилника. А вонята беше просто неземна. Бях добра- нахраних цяло кошче:)) .
пп- ти на кого викаш "дилетант" бе?
:DD
Идиотова
Хах, в никакъв случай! Който може да прави кекс цяла година е про отвсякъде! Такъв случай е и Фрогито, затова: Фроги за кмет, Фроги за кмет! :D
ОтговорИзтриване(Извинявам се за политическата пропаганда!)
Ностро, търсиш си белята... :Р
ОтговорИзтриванеФр.