неделя, 1 май 2011 г.

В анфас: Sky Mender

Да си роден на първи април е почти толкова знаменателно, колкото да те кръстят Спиридон. Разликата е, че не ти е лепнато на челото и не ти се налага да го оповестяваш всеки път, когато се представяш на непознат. За обектът на днешния анфас може да се каже всичко друго, но не и че не му личи на коя дата е роден. Дори съм сигурен, че още преди да отвори уста да проплаче, той ентусиазирано е размахал работната си книжка пред очите на бъдещия си работодател, а час по-късно е бил готов с първият си професионален уебсайт, който по стечение на обстоятелствата се оказал и първият му изобщо.

Факт е обаче, че, докато се реши да си подкара личен блог, изтекли много постове, а останалите блогъри тънели в неведение какво е то "атрибутивен стереотип" - нещо, заради което страдали основно двама блогъри, името на единият от които започвало с "Л", но не завършвало на "хобот", а името на втория така и не се споменава в хрониките, но все още се носят слухове, че съчетано с планински архар, а.к.а. коза, импонира на названието на организирани престъпни структури. Също не особено доволна от факта, че няма с кого да си мери приказните богатства (под формата на задигнати ковчежета със скъпоценности), била и повелителката на южните блогоморета, която от мъка по това време рисувала само натюрморти и тук-там някоя и друга скица на мъжката анатомия (естествено с псевдонаучна цел).

Скай била прилежен блогър с неподправен стил, често намиращ изражение в кратки постове, но изпълнени с безброй референции. Ако случайно читателят не го заболяло главата от тях, ходел да се черпи по бира в чест на необятните си познания, успешно помогнали му да разкодира тайните послания на Небесния потегач. Авторът на настоящия анфас обаче рядко стигал до бирата освен в случаите, когато, налегнат от безгранична мъка, отивал и се натрясквал в близкия локал, за да удави глупостта си в пиянски свади.

В коментарите си Скай била също толкова лаконична, но острият й като игла език удрял право в целта и отшивал звучна плесница върху самочувствието на всеки драскач, дръзнал да изкаже лекомислено становище по още по-лекомислен въпрос. Няма да давам примери за което, за да не чуя предупредителното "фсшууу" последвано от "шшшляааапс", но блогърът, започващ с "Л" (и не завършващ на "компот"), най-често страдал, заради своята несъстоятелност.

Когато Скай не блогвала, т.е. в 99,99999% от времето си, тя упорито работела, за да изкарва пари за пържоли на своето доги. Единственият случай, когато почивала, било днес, на първи май, когато всички други си скъсвали задника да се хвалят колко са работливи. В този ден тя щастливо крачела след догито си в морската градина и раздавала автографи от усмивки на случайните минувачи, а случайните минувачи раздавали похотливи погледи след нея.

Пожелавам й приятна разходка и по-често да се сеща за нас.

Честит рожден ден, Скай!

17 коментара:

  1. Ностро, като посъбереш около мнайсе анфаса, трябва да ти намерим издател. Такива хубави, пълни и образни ги твориш с много любов. :)

    Е, от време на време лъсва и по някое четирибуквие (да не споменавам вече споменати по-горе или изобщо липсващи напоследък именца), но то е кой каквото си е показал сам. :D Предполагам, че същите ще държат непременно да сътворят твоя анфас като предговор към книжлето. :D

    И още веднъж ЧъРъДъ на Скай! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ностро се опитал да открадне пеньоар
    хванала го Скай и дупето му направила на светофар
    първо станало червено,
    после оранжево
    и го пуснала да върви като станало зелено

    :P

    хах, ето на това се казва Вендета, a :P


    Честит рожден ден Скай! ПляСкай по живота и си вземи своето! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Eто това е истината - прилежен блогър който прави кратки, остри и лаконични коментари !
    Да благодарим на Катя и да й пожелаем внезапно окъпване по случай рожденния й ден. Мен ме къпеха с бутилки ,кофи и маркучи за здраве:)
    ЧРД, Скай !

    ОтговорИзтриване
  4. Мха-ха, високопланинския архар изобщо не би следвало да се оплаква от коментарния еквивалент на Кейт Мос в ПМС в неговия блог. И понеже той това много добре го знае, затова е набедил многострадалния Л (не завършва на "ампион", for sure) за окаяна жертва на словесни камшици, а той както добре знаем от камшици, плесници и плескавици на скара не се плаши особено.

    Вал, аз ще се въздържа от изненадващо окъпване, че съм сложила толкова грим и стилизанти за коса, че съм почти като сикстинската капела - пъстроцветна, архаична и на път да се напука и при най-малкото движение.

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, да, забравих да отбележа, че още утре ще отида да поискам увеличение на заплатата с разпечатка на поста ти, от който съвсем ясно личи каква работлива ФчИличка съм всъщност.

    ОтговорИзтриване
  6. Светле, вдъхнових се! Смятам да го опитам това, ама първо ще погладувам няколко дни и няма да пия течности, че човек не знае какви може да ги свърши при толкова екстремно падане. :D Между другото в анфаса забравих да напиша, че Скай обича високите скорости. Предлагам да съберем пари и да й купим един летателен костюм! :D

    Точе, не става така. Летописецът съм аз, вие си търпите последствията, точка! :P

    Ламоте, забелязах, че на тържествени събития те избива на рими (съжалявам, не мога да го нарека поезия :D ), а понеже съм луд фен на мерената ти реч, ще гледам често да ти измислям поводи да твориш. :D

    Ахааа, Вал, сега разбирам защо си мълчиш и не казваш кога ти е рождения ден на блога! :D Спокойно, ние ще те окъпем само с първокласен алкохол. :D

    Ееееееее, Скай, знаех си, че във вените ни тече една и съща мафиотска кръв. :D А за увеличаването на заплата ти пожелавам успех, но с препоръки, като моите, се опасявам да не вземат да ти я смъкнат. Помисли си за диетата на догито, това да те лишат от пържолите си е доста неприятно, което сама разбираш оправдава постъпката ми по набавянето на такива така задкулисно хваната в кадър от папарашката ръка на Ел. :D

    ОтговорИзтриване
  7. Ностромо, този пост ме вдъхнови изключително много. Толкова, че хванах молив (нещо, което не се беше случвало от няколко пълни луни насам).
    Споменатото многообразие от животински видове - догита, архари, хоботи(последното с референции към слонове, мравояди, антилопи Сайга и т.н.), провокира въображението ми и в главата ми се заформи друг профил. Образът на Скай, като б(л)огиня, раздаваща правосъдие (без референция към Темида), внасяща б(л)ожествен ред с камшик, беше изместен от образа на Скай като б(л)огиня на животинско царство - повелителка на (б)ло(г)ва(нето), тук естествено, с референция към Артемида.

    Така че, Скай, приеми скромната ми честитка за твоя ден рожден и прощавай за закъснението. Но не съм кибичила изобщо. Напротив, цял ден съм преброждала столичните паркове, за да намеря подходящо дърво за кибита. А и да не ти обяснявам колко пъти късах тетивата.
    :)

    ПП. Абе, АРТемида да не е артистичния псевдоним на Темида.:P

    ОтговорИзтриване
  8. Аааа, забравих да пожелая на Скай, винаги право в целта. Сигурна съм, че все ще се намери какво/кого да вземе на мерник.;)

    ОтговорИзтриване
  9. Аааа, Миленке, страхотна е. Като амазонка. Малей, а какви мускули има! Представям си, като вземе да шляпа, какво ще става! :D

    А иначе вярвам, че вдъхновението ти е дошло от първообраза на поста, а не от текста ми, затова и така ефектно се е получила гордата осанка на Скай.

    Казусът с богините мисля, че се определя от факта, че Темида е суховата бюрократка, служителка в българските съдилища, докато АРТемида е олицетворение на природната красота, вдъхновителка на всяко едно изкуство. Мда. :D

    ОтговорИзтриване
  10. Мацката, или както я нарече амазонката, е на протеинов режим и не излиза от фитнес салона.:D

    Естествено, че си прав за извора на вдъхновение. Просто от твоя пост си откраднах няколко ключови думички (както често обичам да правя) и се отключиха разни чакри. Та нямаше за кога да чакам и се захванах.:)

    ОтговорИзтриване
  11. Ахаа, крадеш ми ключовите думи значи! Явно в теб дреме подтиснат плагиат освен тия чeкръци, за които ми говориш. :D

    Ама няма лошо, нека по-често ти се включват в действие чакрите. ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Ей, Ностро, радвам се, че съм те палнала :)
    Избирай костюм и да почваме въздушното гмуркане!

    Тук можеш да подбереш дестинация :)

    Иначе, кво се притесняваш ял ли си, не си ли? Знаеш ли к'ви пухкавки летят?

    А и не знам за тебе, но аз, така или иначе, на земята, все се случва да осирам тук-таме и не виждам к'во ще ми пречи да си се нааквам и във въздуха :)))))

    По-важно ми се струва да потренираме приземяването!

    Питах едни братоци дето си хвъркат... и те ми казаха, че при добра вертикална засилка и любящ попътен вятър, можем около 3 км. фъркаме и хоризонтално, като птички... пък си представи и парашута да ни се отвори накрая... еееехеееее... на кой ще му пука, че сме се посрали (от кефа) :))))))

    Ский,Дийн Потър как въобще не го бърка де ще сере. Убедена съм, че е опитвал и от хиляда метра височина, даже няма да се учудя, ако след като се е "изтропал" от някое въже над бездната, е скокнал надолу с главата да погледне къде и как са му се размазали лайната :)))))) /днес съм особено голяма простачка :(, сори /

    Ей сега ще постна за една бригадка пичове, дето ми взеха акъла как си живеят в Гренландия...

    Много назадничево го даваме напоследък, Шефе!
    То че серем - серем си... и нема да спрем, то е ясно, че не може да ни се размине и слава Богу, че спрем ли значи... сме пътници, знаеш - спукана ни е работата, но що поне не похвъркаме, преди това? А?
    Куца ни партийната организация!
    :)

    ОтговорИзтриване
  13. Миленка, благодаря ти за портрета с едно леко уточнение - коремните мускули трябваше да са по-заобленки, че то от средата на април от маси не съм ставала.

    Анджи, благодаря ти, миличка :)

    P.S. Архаре, цвеклото ми бие само за теб ;))

    ОтговорИзтриване
  14. Светле, каквото и да си говорим, като си права, права си - всичко се свежда до едната нужда. Голямата при това. :D

    Анджи, така е. :)

    Камора, поназнайвайки подземния език на зеленчуците, смея да предположа, че цвеклото е вид дрога, нали? ;))

    ОтговорИзтриване
  15. Специално за Ностро - новата ми сюрреалистична приказка :)
    Just glided slowly
    http://vbox7.com/play:ef9d6ff9

    ОтговорИзтриване
  16. Абе никак сюрреалистично не ми се стори. :) Много радват транзишъните, особено онези към и от денсещата мацка. Тя от кой филм е?

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.