четвъртък, 19 май 2011 г.

Първо пришествие на Сциентоламотията

Четейки блогът на Ламот, ме налегна мисълта, че животът без религия е пълна загуба на време, че и на пари. За да наваксам с последното, реших да си създам нова религия, с която да подсигуря дните си в пенсия. Нарекох я Сциентоламотия, за да е в съзвучие с последните тенденции сред религиозните учения. Като всяка приказка, и в нея ще има едно добро божество, на което всички ще се кланят, и едно не толкова добро, което ще всява страх сред миряните, за да имат стимул да се кланят на доброто. Доброто ще се казва Архитрон, защото ще е прастаро и ще олицетворява исконната власт на добродетелите, а злото ще се казва... да кажем Пеци.

Архитрон и Пеци ще са братя. Между тях обаче в ранни тинейджърски години ще е настъпил раздор заради божествената Мария-Макарена позната още като "ДеБелучито". ДеБелучито била известна шаврантия в прогимназията, затова и, който не успявал да я мине по бързата процедура, бил смятан от съучениците си за пълен профан. Тя обаче си падала по Пецито, защото имал три големи рóга, смятайки и двата на главата, което естествено всяло завист и гняв в душата на Архитрон. Затова, когато му дошло времето да се възнесе и провъзгласи за добро свръх мега божество, той пратил Пеци по дяволите да чепка вълна от златното руно и взел ДеБелучито за наложница, като я карал всеки ден да му прави палачинки и да чисти пода в банята (това се сетил на първо време, после измислил и други работи).

Разбира се в светата книга на Сциентоламотията ще има много повече подробности за делата на боговете, но, за да е по-интересно на веропоклонниците, историите по нищо няма да се различават от латиноамерикански сериал. Даже повечето от имената на останалите свръх създания ще бъдат в пълно съзвучие с героите от познатите сапунки, като например АНДЖИела, ЗОРИела, ДРИНОВиел, КРИЗтобал, БЛАГАбриела, ТОЧКАния, УОТСЪНара, НЕКОЛОВиел, ТрОТИлия, ДЗВЕРонио, СКРОТУМарио, АлИКАРИЯ, ЛУсиандра, ЛИЛИяна, НАДИНКАбелла, ЛИТАграндос, ЛАМОТонсио, сестрите СВЕТЛАбланко, СИЛЕНТИУМиел, ТРУБАДУРиел, ДИАНДРАлия, ЕЛеонор, ОМНИЯна, ЕЛФонсо, ДЖИФОКСандро, ДИВАреса, ОНДИНера, ИРОНИела, ФРОГИбарди, МИЛЕНКАрия, ОсВАЛдо, АНхЕЛ, ДРИЙМФОЛосо, ЛИНАра, СетуБЛАнко, БЪНГЪЛсия, СВЕТЛИнаро, КАТРИНара, НОСТРОмансио, СКАЙлиция, ПРЕСЛАВиел, ИВОндро, КРЪСТЮбал, ЗМЕЙсандра и МЕДУИЗАРДо.

Все още не съм измислил функцията на въпросните, но със сигурност ще има божество на секса, божество на прелюбодейството и божество на първородния грях. Събирам идеи кой къде да го сложа.

Естествено първите членове на новата секСта ще са облагодетелствани, защото ще са с най-висок ранг. Новите членове, за да се издигнат в йерархията, ще трябва да си плащат като царе, което ще доведе религиозната организация до печалба още през първото тримесичие.

На учредителното събрание ще се предложа за Пръв сред всички, т.е. върховен архитроний, след което естествено ще бъда избран. Така ще ми се отвори път да провъзглася символът на Сциентоламотията: Ламот разпънат на хикс. Мисля и върху вариант да е разпънат на "Щ", но срещам трудности с реализацията.

За първите записали се ще има бонус - видеокасета с палавите изпълнения на Мария-Макарена и лошото божество Пеци.

Нека Архитрон да е с вас!

39 коментара:

  1. ДЗВЕРонио, СКРОТУМарио и ЕЛФонсо са ми фаворити :DDD

    P.S. За моята героиня можеше да се постараеш повече!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз още се триумя къде да се включа, но клоня към тъмната страна, стига да ми се осигурят яки роби, ежеседмични жертвоприношения от зъби на млади монаси и прилично голям хамак.
    :)

    ОтговорИзтриване
  3. Още не си я направил и в, момент да преброя, 5 абзац вече утрепа средновековния католицизъм со се римския паганизъм преди него. От една страна може да ти върже, ама от друга - хората не са толкова прости колко бяха навремето, което е една от основните бизнеззз спънки на новите религии.

    Ма щом Толстой приживе успя да си създаде алтернативен поглед върху християнството (подкрепен от некой друг милион човека), що пък и ти да нямаш успех. Да не говорим, че си се подсигурил и с пантеон и със солиден символ - разчекнат на Щ си е добър маркетингов подход, освен това дава поле за размишление на чисто символистична основа.

    ОтговорИзтриване
  4. Еха, винаги съм искала да съм част от някоя достатъчно противоречива религия, всяваща смут в хорските души. ;) Стига да съм снабдена с един хубав камшик, с който да раздавам правосъдие, и яки белезници без пухчета, за да приковавам враговете си на стената, ще съм доволна на каква да е роля в сциентоламотската сага. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ностро, явно си се справил със зъбите, щом и на религията вече имаш "зъб". И явно в тая нова религия няма да има инкарнация. Ама ще е добре да помислиш за проявленията на разни чудеса, щото иначе последователи - нъцки ;)

    ОтговорИзтриване
  6. аз пък искам да знам що в цялата история няма МУСАКА?!? много неправдоподобно звучи така.. или поне БОБА НА МАМА! кви са тия измислени палачинки..
    и, Ностро, не се мотай ми сядай да списваш длъжностните характеристики на участващите. ама веднамагически това :)

    п.п. освен това си смених името на ТОТИлия още през средните векове. хич не ме уважаваш ти!

    ОтговорИзтриване
  7. Животът без религия е като индонезиец без Буда :)
    http://www.boston.com/bigpicture/2011/05/vesak_day_2011.html

    ОтговорИзтриване
  8. Значи, Ностро, Ламот освен да е разпънат на Х, предлагам да е ограден в кръгче и да се върти. Това води няколко основни неща след себе си: а)ще съдейства за изобретяването на перпетуум мобиле, за да може религиозните символи да са в постоянно движение, т.е. да са по канона; б) ще открие нови работни места за сменячи на батерии; в) ще пренесе новата религия изцяло във виртуалното пространство, като въртящия се символ, при отхвърляне на предните две подточки, ще бъде видим само на гифове и флашове. Кво мислиш по въпроса?

    ОтговорИзтриване
  9. "Ностро, явно си се справил със зъбите, щом и на религията вече имаш "зъб"."

    Ето тук вече трябва да се ползва арабския превод на думата в кавичките :D

    Lu, аз подкрепям напълно!

    ОтговорИзтриване
  10. :(

    аз протестирам :(

    ОтговорИзтриване
  11. НАДИНКАбелла трябва да ти хареса, но не си мисли, че е много лесно да се сътворяват божества. После ти натриват носа, ако на някой не му харесат. :D

    Ел, чакай да си запиша. Знаех си, че се обричам на чиновническа работа, като Върховен архитроний. :D

    Трубадуре, те и религиите вече не са толкова прости. Ако видиш що за омотано фентъзи е сциентологията, перчемът ти ще се върже на фльонга. И къде ме сложи до Толстой. Четох "Възкресение", когато все още не бях такъв отявлен неверник, и пак ми се стори леко наивна в това, което проповядва. Но няма две мнения, че си е литература с главно Щ. :D

    Икария, аз пък винаги съм искал да имам малко повече време, че сега едва ти следя постовете, а и някои са доста обемни - оставил съм си ги за почивните дни. Като гледам и ти харесваш много неща от антуража на Скай и Ел. ;D

    Зори, чудеса ще има и точно с това ще "бием" по авторитета на другите религии, които само пишат за проявленията на божия дух, пък на живо никой не ги е виждал. Велики магове от цял свят ще дават пари да ги уча на чудесата си, така касата на сектата ще е винаги пълна. :D

    ТрОТИлия, извинявай. Знаех си, че съм пропуснал нещо, но от глад (покрай зъба) не можах да се сетя за МУСАКАТА. :D А длъжностните характеристики ще ги водиш ти, като деловодител на сектата. :D

    Вал, знаех си, че будизма има нещо общо с извънземните: тук и тук. И това, ако не са летящи чинии! :D

    Лу, чакай да видя дали схванах идеята - Ламот ще е в кръгче (нещо като емблемата на мерцедес) и ще го играе гумата на каруца, която пък ще бъде задвижвана с камшичното запалване по задните части на живи лосове. Предлагам да е с акумулатор, който ще се зарежда, докато лосовете са в движение. Самите лосове ще ядат на Ламот ушите (поне в началото сектата няма да има собствен капитал, затова и са наложителни някои такива крути мерки). За всеки случай ще го сложим на гифчета и на уебстранички правени на флаш, за да хваща окото. Ама, знаех си, че точно ти ще задвижиш колелото на бизнес прогреса! :D

    НАДИНКАрдосо, който си го има, си го има. :P :D

    Ламоте, ама защо протестираш?! Аз бих се радвал, ако ме издигнеш в култ, така че да ми принасят жертви и да искат да извършват неплатонични актове с мен. :( :D

    ОтговорИзтриване
  12. И твоите идеи не са лоши. Като спомена бизнес, сега ми хрумна нещо друго - както се разбрахме, Ламот ще е на хикс, не на кръст, както е при закона за пропорциите на Леонардо или Витрувий, в тази връзка можем да определим давност на култа към Ламот поне като ~2000 години назадн във времето. Ако ни трябва бързо финансиране, ще напишем книга а ла Дан Браун за това, кое е вдъхновило да Винчи да нарисува своя Витрувиански човек, като намесим масоните, евреите и християнството.

    ОтговорИзтриване
  13. Хахах, Nostro did it again :D
    Л. Рон Хъбърд да го духа! Оплаквал ми се, че пишел за по пени на дума, ами ние, блогърите, какво да кажем? :D
    Иначе, нямам никаква представа какъв да съм, но защо ли предусещам, че Върховния архитроний ще се сети за нещо, което никога не би ми дошло на ума :D Амин!

    ОтговорИзтриване
  14. Тъй, тъй...
    Като гледал омешал си ми името с това на Архангел Гавраил (Гейбриъл, де ;), та в тази връзка си замислих, ама не си спомням нещо да съм разкривала тайните послания на Архитрон или Пеци.
    Пък и ако ми предстои да нося блага вест на свръхВЕЩествените Деви за непорочно зачатие, дали някоя ще ми се върже?
    Или пък ако трябва да диктувам на нов МохамедоТрон нов сциентоламотски коран...

    Ама като се рекъл, няма да ти скърша хатъра. Пишете ми там длъжностната характеристика и ми я пратете по факса да я подпиша в колкото екземляра е нужно.

    И нека Архотрон да е с вас, братя и сестри бЛогопомазани! Амин!

    :))))

    ОтговорИзтриване
  15. Да се чете АрхИтрон,
    Пусто вълнение, разтрепери ме се клавиатурата ;)

    ОтговорИзтриване
  16. Ха, кой вятър го довя тоя пост, Ностромансио?;)

    Онуй звучно име, дето е като производно от бирария, предполагам е моето.:D

    Ама нищо, не ти се сърдя. Ще те черпя (сега да не си помислиш бира) една ария.;)

    ОтговорИзтриване
  17. :)))Днес на 3 пъти аха да напиша нещо и все ме прекъсват:))))))Така че,да знаеш затаила съм дъх в очакване на "Светата книга":)))))

    ОтговорИзтриване
  18. УОТСЪНара ;))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  19. Сега разбирам, Лу, искаш да пратим Ламот в космоса. :D Тъй де, като представителна извадка на свръх божествата от планетата Земята, така че по него извънземните да преценят дали искат да ни инвазират. :D Ама все на Ламот се падат грандиозните задачи. :D А фабулата на книгата я оставям изцяло в твои ръце, защото, ако някой е наясно с масоните и евреите, то това си ти. :D

    Влади, много правилно. Блогърите си скъсваме задниците да пишем за безпари. Време е променим статуквото! :D

    Блага, заради теб тръгнах да се просвещавам що за гаври е правил тоя Гавраил и наистина се оказа, че не е държал боб в устата. :D В новият завет на Сциентоламотията твоята роля ще е къде-къде по-съдбоносна, така че остави ги тия невзрачни религийки. Отивам да се блогопомажа. :D

    Миленке, като е за бира, ще се разпознаеш ти, знам си аз. :D Не знам обаче дали си проследила един от линковете към клипчето с Павароти, затова ти го връщам в ответен поздрав. Гледал съм го преди години, но все още настръхвам, като го слушам.

    Онди, абе как смеят да те прекъсват. Ти си божество, я ги напляскай. :D

    Док. ;)

    ОтговорИзтриване
  20. Без да си падам по религии, Ностро, не ме вкарвай в тях. :Р Обаче името ми има ли нещо общо с една венецуелска (май) сапунка, с главни герои сем. ЛомБАРДИ? :))

    ОтговорИзтриване
  21. Благодаря, Ностро!:)
    То като тръгнеш да проследяваш линкове и далече може да стигнеш. Направо в рая.;)

    ОтговорИзтриване
  22. След дълго обмисляне си избрах най-мързеливото нещо - да почесвам Първия сред всички по главата, когато му се налага да мисли. Тайничко се надявам това да не му се случва често. :)
    Вписвам ли се в новата религия, м?

    ОтговорИзтриване
  23. Фрогсън, да ти кажа честно, нямам си на идея. :D Набарах някакъв линк с актьори и герои от сапунки и компилирах по метода на най-малкото съпротивление, т.е. най-достоверният звучеж се отразяваше моментално в поста. :D А сциентоламотията без теб никак не я виждам. :D

    Миленке, и аз благодаря! Наистина има някои фрапиращо добри интерпретации върху класически произведения, както има и доста измислени "звезди", направили кариери с бездарно осъвременяване на класиките. Рот се справя доста добре.

    Абе, Точе, то с почесване, ако ставаше, досега щях да съм изобретил перпетуум мобиле. :D Виж, ако се "почеша" с някой ковашки чук, може и да ми светне нещо. :D

    ОтговорИзтриване
  24. Ми Ностро, аз не изпаднах в подробности за почесването, ама ако кажеш чук - чук ще бъде. :D

    ОтговорИзтриване
  25. Предвид бащиното ми име, аз иде да съм семето адово, тъй де няма само разни петгодишни сополанковци да се въплъщават в образа МИ, а мой пророк е Ларс фон дето-го-анатемосаха-в-кан.

    ОтговорИзтриване
  26. Мдам, естествено, че първомайския Ларс. :D

    ОтговорИзтриване
  27. Бих кандидатствала за ролята на отдавна изгубената дъщеря (в последствие син) на Пеци, която (в последствие който) заболява от древна форма на рак, чиито лек е открит само и единствено в стари ламотски дрехи. Извличането би било трудно, но възможно. Съгласявам се и на някакъв грях, може първороден или многопластов.
    Името ми пасва за ролята. линаРА, а после линаРО.

    Развълнувах се.

    ОтговорИзтриване
  28. Е, Лина, с този плам си пролича, че си идеален кандидат за свръх божество. :D

    ОтговорИзтриване
  29. Шефе,
    не се видях в катедралата, ама то при толкова много светлина човек се заслепява
    (всяка уважаваща себе си религия трябва да прелива от светлина)

    НО!

    Браво, бе! Разгеле! Аферим! Ашкоусун! Конгратулейшънс!
    Евала, че... най накрая обязди коня и здраво стисна жезъла в ръка!

    ... удрям колянцето - дясно и челото... в синхрон и в такт,

    от радост, възторг... изпълнена с невиждан патос и надежда за тясно и топло (горещо на места) сътрудничество с теб и другите БОЖЕСТВА, просълзена... самоотвержено отдадена и готова вярно да (ти) служа, близичко и отдясно, в борбата за скоростно превземане на света и световете въобще, ако може... по метода на бързото, лесното, лекото и безаварийно забогатяване
    както и за други практични цели, възникващи спонтанно като умоляващи за удовлетворяване потребности - лични и обществени :)
    /десетина процента искам само, но и чудеса мога да върша.Разбрана съм и благоприятна за работа в екип. Също и скромна :)/

    За вечна, свята и изцяло наша световна монополна религия!


    /верен поклонник и подстрекател - Зеленгория(на)/


    п.с.
    ... може ли да ми позволите, поне един път да врътна колелото на късмета, това на което е разпнат Ламот... облечена по мой образ и подобие? :)

    ОтговорИзтриване
  30. добре, добре, ама не може ли да променим възгледите за религия. Аз предлагам нещо ново - МАТРИАРХАТ :)) Бог ще е жена с големи цици, а нейната месийка също - например Светла, Скай, Надинка, Ел, Точка, Лу, Милена, Фроги, Миди, Онди, Блага, Лина и Икария - ха, точно 13 - станаха за 1 тайна вечеря! Една от тях ще бъде разпъната на хикс и напляскана с венец от тръни, отзад, и така ще се възнесе на небето.

    Не че не ми се виси на хикс де, ама просто предлагам алтернатива. А и пък искат да ме въртят - нещо не ми харесва идеята. Предлагам протестантски сциентоцицизъм или нещо от сорта. На коледа вместо яйца ще боядисваме дини, а вместо дядо Коледа да имаме баба Яга, която изнасилва непослушните мъже.

    А?

    ОтговорИзтриване
  31. Светле, ти си толкова всеотдаен и предан член на партии, сдружения и религиозни организации, че не виждам как е възможно някой управленски кадър (в частност Върховния архитроний) да мине без теб. Много ще се радвам, ако специално ти отговаряш за Ламот, защото, както времето е доказало, имаш абсолютна психологическа власт над него. Не го жали - символът на Сциентоламотията трябва да е огрян във мъченическа светлина! :D

    Ламоте, имай късмета пак да ми протестираш! Ще те разпна на Щ въпреки очевидните трудности! :D Иначе съм твърдо "За!" предложенията ти, но сам разбираш, че ще трябва да се съглася с желанията на мнозинството. :D Гарантирам ти, че ще огранича мятането на яйца по хикса. :D Това предложение за баба Яга от чисто мазохистична гледна Точка ли го добави? :)

    ОтговорИзтриване
  32. Браво Светле - 21,575,144 гледания на клипа :)
    Аз също имам идея ,нещо като продължение на Ламотската алтернатива :)
    http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_llfgvxGZ1k1qzes6fo1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1306090687&Signature=djLmFozObQdKiuaEnWooW%2BTnLxo%3D

    ОтговорИзтриване
  33. Ламотчо, не искам да ставам Мара Детайлната, обаче предложението ти не е много обмислено. Първо: дините не са като камъните - целогодишно налични. По Коледа чии дини точно мислиш да береш,м?
    И второ - чакай жена да се възнесе от болка на небето ... Т`ва никогиш не става. Мъжете не търпите хич, не ние. :Р~

    ОтговорИзтриване
  34. Вал, тази репродукция не е никак реалистична. Защо Джийзъс гледа към небето при толкова много плът на масата?! :D

    А Точето си е права, Ламоте. Зарад тоя зъб толкова пъти се възнасях и слизах на земята, че, ако бях панорамен асансьор, вече щях да съм се амортизирал.

    ОтговорИзтриване
  35. Мисля, че в на Ламот теорията се прокопа дупка, в която би могло да бъде видяно неговото търкулнало се тяло, защото:

    http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/1//61/633/61633904_1279358765_matriarhat.jpg

    Ако това е матриархат, то тогава разпънатия на хикс и напляскания с венец от тръни, отзад, би бил... мъж.. ;]


    Ама какво да кажа - за една тайна дамска вечеря имам място в понеделник вечерта, ако другата част от участничките желаят да се включат - после ще дразним с особени блогови ъпдейти и ще създадем нова ера в митологията: "Блогини на нощта".

    ОтговорИзтриване
  36. хахахахахаха - Ностромансио, отново чета с блеснал поглед и пърхащ смят научно-религиозните ти творения :))) откъде ги раждаш? Като Зевс - Атина :D (упс, удрям чело доземи, тук сме на Архитронска територия!) сърдечен поздрав - ода-химн за новата вяра! да се чувстват поздравени също сестрите-матриарси :))) сигурна съм, че Ламот ще сътвори динамична и вдъхновяваща хореография по одата, като включи и двата кола на Х-то ;)

    ОтговорИзтриване
  37. Нещо съм проспал коментарите ви Лина и Светли. :(

    Лина, абсолютно си права! Аз Ламот си го представях точно така. Не визуално де, имам предвид чисто ситуационно. :D "Блогини на ноща" ми звучи доста двояко. :D

    Светлинаро, добре, че ме предизвикваш с музикалните, а не с кино-качествата на въпросното неархиТРОНско произведение. :D

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.