понеделник, 16 май 2011 г.

Пет причини да се усмихваме на умряло

Тъй като пиша от дъжд на вятър, пък вчера валя, реших да сътворя нещо от рода на "Пет причини да не си бъркаме в носа на обществени места". Резултатът е една позитивна щафета, любезно спусната ми от Миднайт. Тя е в леко съкратен вариант, защото дългият бе орязан от цензурата на Министерството на радостните изгъзици (накратко МРИ). Добрата новина е, че първоначалният смисъл не се е изгубил особено, което на фона на факта, че не съм влагал такъв, буди известни недоумения.

Ето ги и начините как можете да си направите деня малко по-усмихнат от вчера, дори и в същото време да ви идва да извършите самоубийствен атентат в държавно учреждение:

1) Ако се събудите с усещането, че е понеделник, подложете го на съмнение, опънете се блажено в леглото и продължете да спите. Така ще спечелите от половин до един час щастлива дрямка до момента, в който ще ви звъннат от работа, за да ви усмихнат на умряло.

2) Съзирането на образът в огледалото рано сутрин е крайъгълен камък в осмислянето на ежедневието, който винаги крие елемент на риск да ви съсипе и без това обреченият на провал делничен ден. Как да избегнем сблъсъкът с този вкиснат и подут от недоспиване призрак на старата година? Един от начините, пригóден за мъже, е да се порежете под брадичката, използвайки бръснач. Не се притеснявайте да натиснете силно, никой няма да ви кара да чистите тавана след това. При жените е по-лесно - докато изписвате очната си линия, кривнете с молив и си бръкнете в окото. Повторете и с другото. Никога вече няма да видите вкиснатия образ в огледалото. Усмихнете се на умряло.

3) Лично мое откритие е, че шансът да пиете кафе на работа в понеделник сутрин е правопропорционален на вероятността половината ви колеги в края на предна седмица да са отложили да ви кажат това, което е трябвало да ви кажат още тогава, защото - да си го кажем честно - на кой му се занимава с довършителни дейности в петък, когато може да ви ги стовари в понеделник заедно с други 150 души. Усмихнете се на умряло.

4) Не може да очаквате, че в понеделник ще ви остане време да обядвате по-рано от 15:30. Дори и тогава, усмихвайте се на умряло, докато предъвквате остатъците от огризки в служебния хладилник.

5) Човек не знае кога ще го заболи зъб. Е, аз знам - в събота късно вечер, когато шансът да се открие работеща аптека е минимален, а на всичко отгоре предстои и една дълга неделя, почивна за зъболекарските кабинети, през която за първи път в живота си ще очаквате понеделника със сърцераздирателно нетърпение. В понеделник не забравяйте да се усмихнете (на умряло) на зъболекарката с големите бомби, в противен случай очаквайте следващият половин час да се проточи неестествено дълго.

В момента дясната половина на лицето ми е изтръпнала от болка, така че ви пожелавам лека МИ нощ. Надявам се да продължите щафетата, споделяйки кога и защо се усмихвате на умряло. Специално аз в момента съм се ухилил, като канадски лос в последна фаза на разлагане, така че е повече от очевидно колко много ще се радвам да изчета и вашите несгоди.

43 коментара:

  1. Е, с тоя зъбопроблем, не виждам какъв ти е проблема конкретно с днешния понеделнишки обяд.
    Прощавай леко черния хумор, но беше породен от "умрели" усмивки.

    Сега ще се ориентирам към прецизно изпълнение на дамските си "задължения" от причина 2 и добре, че си изпих кафето...щото все пак е понеделник:(

    Което не пречи да (ти) се усмихна и да ти пожелая успех със зъболекарката.:)

    пп. да чакаме ветровито време за следващия пост, така ли да разбирам?;)

    ОтговорИзтриване
  2. Понеже съм послушна, след прочитането на точка 1, направих щателен анализ и стигнах до заключението, че днес не е понеделник.
    Затова отново лягам в хамака, а вие говорете по-тихо и...някой да ми донесе топло какао с кифлички след...да кажем след 45 минути.
    :)

    ОтговорИзтриване
  3. Миленке, тази сутрин станах свидетел и участник в събития наблюдавани по-рядко и от преминаването на Халеевата комета. Първо чакалнята пред зъболекарският кабинет се оказа празна, защото пациентът с час закъснявал, а събота и неделя никой в цял град(освен мен) не бе почувствал болки в зъбите. Уникално! Бях прегледан за по-малко от 2 минути и половина, в следвие на което сега съм на антибиотици, които си купих от уникално пуста аптека, така че дори не закъснях за работа. На работа пък е приказно тихо, дори в момента пия умишлено изстудено кафе. Остава да си направя снимка на зъба без произшествия и ще имам официално най-късметлийският си понеделник. От кеф чак ми идва да вия като вълците: "Аууууууу-лин!". Та тъй де, никакъв проблем с днешния обяд, чакай ветровито време. :)

    Ел, изобщо и не ти прочетох коментара. Сигурен съм, че си писала нещо за топло какао с кифлички, а пък аз няма да мога да ям нормално в близките 24 часа, така че те цензурирам до по-благоприятни гастрономически времена. :P :D

    ОтговорИзтриване
  4. Ако стигнеш до сряда и си все в същото настроение, породено от липси на важни неща и излишък на дразнители, обещавам да ти се усмихна в четвъртък, докато пътувам към владенията на една кралица :Р

    ОтговорИзтриване
  5. :(((
    кофти, горкичкото Ностро (мечки)

    но някъде в центъра имаше денонощен стоматологичен кабинет, не работят ли в почивните дни?!

    ОтговорИзтриване
  6. Подробен анализ по всички точки.

    1) 9-ти март 2010 г., трябва да съм на работа в седем сутринта. В 7 и петнайсет сладкият ми сън е брутално прекъснат от позвъняване на притеснената колежка от нощна смяна. Едвам отлепям очи, главата ми се мае от фаталната комбинация - червено вино, греяна ракия и наргиле с ягодов тютюн. Със сетни сили се измъквам от леглото, на автопилот се обличам, излизам от вкъщи, а в главата ми танцуват облаци и пред очите ми се чернее солидно. Вали сняг. Ама не от онзи хубавия, пухен, а от гадния, мокрещ, кишав сняг. Обувките ми потъват в кишата, краката ми са мокри след по-малко от минута. Близо 15 минути се лутам в отчаяно търсене на такси, никой не спира. Довличам се с родилни мъки до работа през гъстия трафик, а още от вратата ме посрещат с кризисна ситуация. :) Не беше понеделник, но цял ден пусках умрели усмивки.

    2) Ето точно поради тази причина никога не слагам грим, има сериозна опасност да се осакатя, особено рано сутрин.

    3) Работното ми време не е от нормалните, така че отдавна съм забравила що е то уикенд, но определено ми е ясно какво е да те хванат от главата за краката. А ако е без кафе - те това е садизъм. В такива случаи изпитвам желание да вия на умряло. ;)

    4) Пак ще кажа, не съм запозната със спецификите на деня от 9 до 17.30/18.00, но ми се е случвало да не мога да обядвам по време на 12 часови смени. В края на деня нямаш сили да се усмихнеш, а само се молиш някой да докара интравенозна поставка и да те откара с линейка.

    5) Зъбобол не, но веднъж се случи така, че имах зверско и нетърпимо подуване на венците, придружено с кървене по време на 12-часова смяна. И то точно този ден се скъсаха да ми се обаждат хора с дентални проблеми. ;) Забава от всякъдe. Едвам дочаках края на работния ден, та да се довлека до кабинета, за който спомена Надя по-горе. На Гурко е, точно до Спортната палата, мисля, че работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Следващия път можеш да ги пробваш.

    Надявам се личните ми мъки и страдания да са задоволили садистичната ти нотка. ;) И поздравления за късметлийския понеделник, сигурно за да няма празно в природата след всеки фатален петък се пада по един щастлив понеделник. Дано се удържи така до края на деня.

    ОтговорИзтриване
  7. уважаеми, реши ли проблема със зъба? да знаеш, че само заради това ти прощавам долната щафетна инсинуация :))

    ОтговорИзтриване
  8. Диве, помня аз, че се бяхте уговаряли с кралицата на северните ширини. Надявам се не си забравила да направиш курабийки за породистото й доги? Че и някой и друг кремкарамел за мен. :P :D

    Наде, тоя център ми е на около 400 километра и ме заболяват зъбите само като си представя, че в неделен ден някъде там има работещ кабинет. :( Абе мечките вадят ли зъби или направо ти отлепят ченето? :D

    Икария, този подробен анализ е, за да си го върнеш, нали? :D Всичките ти точки са ми до болка познати (изключая номер 2), а садистичните ми потребности са направо преудовлетворени. :D Най ти съчувствам за точка 4. Аз, ако през тия 12 часа не спя, просто няма как да не изям поне един глиган с две-три глиганчета и литър тъмна бира. Колкото до това с природните компенсации, жива случайност си е, не се бъркай. Животът прави само мръсни номера. :/

    Тоти, проблемът със зъба е "мамата". Прогнозите са, че ще живея, но него май ще го вадим. Ситуацията е в ръцете на антибиотиците. А какъв ти е проблемът с горната щафетна инсинуация, м? :D

    ОтговорИзтриване
  9. Тц тц тц и боли нали? И като стъпваш даже имаш чувството, че главата ти, която успешно се е транформирала на гюле, всеки момент ще бъде изтреляна във всяка една друга орбитална необятност, но не и в твоята. Същата сатира съм и аз в момента.Освен настинката. Има да се усмихвам на умряло с месеци напред.Даже и в момента се усмихвам като мумия, съхнала по средата на Такламаканската пустиня. Хмм, хареса ми идеята. Пък и "идва" от Тоти, пък и ти си я поел, може и нещо да барна като подточки:)))

    пп "барна", "поел", тц тц тц, ква съм мръсница начи:))

    ОтговорИзтриване
  10. Ностро, аз само ти дадох идея, която ти не само, че съкрати, ми я превърна в поредното прилепчиво нещо :)))

    ОтговорИзтриване
  11. обаче, като гледам, че чак Рони ще пропише пак заради това - всичко ти прощавам :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Тоте, ще те замеря с бъчви бира и мяукащи кебапчета, да знаеш!:))))Всъщност звучи доста изкушаващо да правим разни неща заедно:))):DDD

    ОтговорИзтриване
  13. Верно мъжете хич не носите на болка (и на глад). :) Не съботно-неделно, ми Коледно-Новогодишно изкарах с буза като на катеричка, мъкнеща лешници към хралупата - това от никнещ мъдрец. Ни помъдрях, ни умрях от болка и без алкохол и ядене цяла седмица. :) Усещам, че от трите последното най-много те тормози. :Р~

    ОтговорИзтриване
  14. Точка, направо ти се полага медал за храброст, respect! ;) На мен сега ми расте един мъдрец, чудя се дали да не се обърна към лекар да ме посъветва какво да правя с него - надали ще стана по-мъдра.

    Ностро, само не разбрах за какво имам да си го връщам? :) И на тебе respect - за тъмната бира. Повечето хора, които познавам кой знае защо не я харесват. Заблудени люде. Иначе когато съм под стрес и напрежение, се усещам колко съм гладна едва след края на изпитанието. И тогава гладът директно ме удря с дясно кроше в челюстта. А ти се радвай на малките подаръци, пък били те и случайни, и не мрънкай. ;)

    ОтговорИзтриване
  15. Бе, к'во ги мислити тия 4 зъба, дето се мъдрят в края на редиците. С тях, без тях, все тая. Мен нерв ми умъртвяваха без упойка, страхотия. Ма и аз горда, ще трая...мда, изтраях и после припаднах.

    Точе, нещо меланхолично мо подейства поста ти. Ама не заради Дио, ами заради "П.П.-то".??

    ОтговорИзтриване
  16. е може ли с лошо а? :))
    аз тържествено обещавам (особено ако успея да обера някоя банка) към края на лятото да мина да ви мина. пази бъчвата с бира и не я клати много да пием нещо отлежало :)))

    п.п. чакам аз подточките, да знаеш :)))

    ОтговорИзтриване
  17. Ностро, за да съм съпричастна с темата ти (както и доводите, изтъкнати в полза на това колко мрънкащи същества сте това мъжете), ще си призная, че на мен ми правиха коронка без упойка. ама хич въобще дори не си помислих да си мълча, като Миленка, сигурно ме чуха и в Пловдив :))

    ОтговорИзтриване
  18. Ikaria, полза от тях никаква, дори напротив :) - някои те правят на катеричка, други едва покарали и плачат за пломби ... Изобщо не боли, когато ги вадят с упойка и става за секунди. Пък и ако ти е хубав зъболекарят, съвсем нищо няма да усетиш. :D

    Миленка е за медал, както виждам. :)

    С тези зъби се отнесох от темата. Винаги гледам на умряло поне до второто кафе сутрин, особено ако някой се опитва да ми говори за сърбежите си. Също и когато си намеря кутията сладолед празна в камерата, което е редовен номер у нас.

    ОтговорИзтриване
  19. Ид, то тая идея ти я промотираш с всеки един си пост от сътворението на блога си, та до днес, с тази разлика, че при теб се получава попикаващо от смях с елементи на трагедия, а при мен си е направо трагично. :D Чакам ти включването. Даже съм си приготвил и памперса за всеки случай. :D

    Тоти, Тоти, не внимаваш къде (го) чукаш и гледай сега Идка за какви неща си мисли. Абе за какви неща си мисли, я подскажи? :D

    Точе, верно е. Егати глезльовците сме. Даже и аулинът се отврати от мен и спря да ми действа. :( И все пак моят случай наистина не звучи толкова зле като твоя, щот по празници да не може да се яде е адски кофти. :(

    Икария, "връщането" е за подробния ти анализ, пред който моят върху твоето произведение просто бледнее. Тъй че респект! Че и за тъмната бира също. За стреса те разбирам, но пък същият е повод за неочаквани диети. Аз покрай тоя зъб май ще вляза във форма за морето. :D Как да не се радваш на такива малки подаръци. :P

    Миленке, достигаш нови недостижими нива на мазохизма. Само като те слушам, ще припадна. :D

    Тоти, между другото не ми е много ясно ти какво чакаш, че не подреждаш подточките, които са те ухилили на умряло, а? :D

    ОтговорИзтриване
  20. Аве кво мрънкате? Не знаете що е болка!
    Така ми се е стегнал сутиена...боли...боли.

    Между другото - радвам се, че си жив!
    :)))

    ОтговорИзтриване
  21. аз мразя зъболекари! това са ебати садистите! :) ШЕгувам се, просто изпитвам ужас от тях. Знаете ли, че "зъб" на арабски означава "пенис"? Хм, Никога не знаеш кога може да те заболи пе... да и това е гадно :р
    Мразя да се гледам в огледалото, понеже съм грозен :( Иначе Ностро ти пожелавам да маж здрави зъби. и още по здрав "зъб" :Р

    ОтговорИзтриване
  22. Ламоте, ти сигурен ли си Ностро за кой "зъб" точно говори в поста си?! :D

    Може и той да е учил арабски!

    ОтговорИзтриване
  23. Наде - за десния говори. :D
    Сега едни фантастични арабски картини ми се раздвижиха пред очите... :))))

    ОтговорИзтриване
  24. абе първо една лирична вметка.. Моти, шмиразтълкуваш ликвоимаш изподнавпредвид на с "пожелавам да маж здрави зъби"??

    Ностро, аз чакам специална покана - с хляб, сол, мусака, шоколадова торта, червен килим, три кила домати, два ананаса и специална премяна зацелта да дойдеш да ме поканиш. иначе подточки - нъцки! :)

    ОтговорИзтриване
  25. Аве кво мрънкаме ве! Аз като чух за сутиени и всичко ми мина. :D
    Ел, мерси за добрите думи, жив съм. Стигнах до този извод, следвайки простата логиката, че щом ме боли, значи съществувам. Сега съм на път да открия нов свръхпроводник, работещ на стайна температура от -200 градуса. :D

    Ламоте, като отиваш на зъболекар в арабските страни, как казваш на зъболекарката, че искаш да ти извади зъба? :D

    Наде, на арабски знам само как да кажа "наздраве" на кихнал човек: "Аллах блес ю!". :D Плюс това щом там се поздравяват със "Салам алейкум", колко му е "зъб" да е "пенис" или нещо друго. :D

    Ах-ах, Тоти, ти си по-специална и от дубайски принц. Имаш три кила домати от мен и то само заради стройния вид на изложението си. Чакам ти подточките. :D

    ОтговорИзтриване
  26. естествено, че съм специална. щото съм единствена, неповторима и уникална (и слава богу). обаче.. имаше и други условия освен доматите. единствената волна програма, която позволявам е в облеклото. :)

    ОтговорИзтриване
  27. Шефе,
    опитай се да погледнеш под друг ъгъл зъбобола... напр. : надолу с главата, с уиски... с ракия... и ако се окаже, че не е поредната елементарна илюзия :)
    ...
    докато ти човърка некой садистичен гад в устата
    представяй си това
    с ей този звук:
    "One of these mornings won't be very long"

    :)

    ОтговорИзтриване
  28. Тоти, ще ти пратя Ламот. Той и без това много иска да си покаже... зъба. :D

    Светле, само кажи кога носиш алкохола и ти пускам една по-сложна илюзия. :D Мобито си го бива. :)

    ОтговорИзтриване
  29. той Ламот получава страхова невроза, тикове и сърцебиене като чуеза мен, няма да се навие. сам ще трябва да си свършиш мръсната работа :)

    ОтговорИзтриване
  30. "в момента съм се ухилил, като канадски лос в последна фаза на разлагане"

    Веднага си го представих, даже ми изплува един конкретен образ, само дето не мога да се сетя от де е. Не, не е от огледалото. :D

    ОтговорИзтриване
  31. Спред Ламот всички си ходим весело и безгрижно с пениси в устата. Ееебааа си кефаааааааааа


    :DDDDDDDD

    ОтговорИзтриване
  32. Ностро, гледайки сложно на тая илюзия, си мисля, че ако те боли десен зъб горе вдясно и съзерцаваш картина на Ешер, ще ти изтръпне долната лява половина на лицето (и обратно). А ако се опиташ и да я разбереш, ще ти изтръпнат и други работи, но това вече няма да има голямо значение, защото едва ли ще знаеш къде се намираш.:D

    ОтговорИзтриване
  33. Нострито, ти какво си мислиш, че само ти страдаш и само ти се подхилваш на дзеркалото понеделнишки като овча главичка по Атанасовден на витрината на "Ооооу, Пепи!"-то. На мен трета гърда ми поникна (не бързай да се радваш, Ламоте) на рамото от неделната ми ваксина против тета(Г)нус. Вече спокойно мога да се набивам на гвоздеи, да се режа на стари консервни кутии, да ям от кофите за боклук и прочее екстремности в идните шест месеца.

    Иначе - жив и здрав да си ни, радвам се, че е поприключило премеждието ти.

    ОтговорИзтриване
  34. Тоти, спокойно. Ще обясня на Ламот, че единственият начин да преодолее страха си е като се изправи лице в лице и зъби в зъби с него. :D Последното за малко да го кажа на арабски. :D

    Лу, струва ми се, че съм виждал подобен образ във "Фарго", но там не беше лос, а кон, и не беше мъртъв, а pretty much жив. Говоря за Стив Бушеми. :D

    Ид, сега разбирам каква ти е представата за рая. :D Аз отивам да си стягам багажа за ада. :)

    Миленке, хващаш ме в момент, в който се жабуркам с ракия, за да ми изтръпне... там квото. :D Жалкото е, че ще трябва да я изплюя, заради антибиотиците. :( А, като гледам Ешер, наистина усещам подобрение, мерси. :D

    Скай, ама ти сега само ни дразниш, задето ти се откриват такива нови хоризонти на удоволствието. :D Сигурно, ако се бодна на пирон, ще забравя болките в устата - ех, че кеф! Колкото до премеждието, за съжаление е в самото си начало. :(

    Анджи? :)

    ОтговорИзтриване
  35. Хмммм, не е Фарго, макар да се доближава доста. :D Значи ситуацията е следната - един лос, пльоснат на земята, ухилен на умряло, изплезил език, а около него хвърчат мушички. Всичко това е статичен кадър, но не мога да се сетя от де е. :(

    ОтговорИзтриване
  36. Анджи, жив съм тук, лежа и пъшкам. Всъщност дори не лежа. :(

    Лу, нещо такова ли (линкът не се препоръчва на хора със слаби нерви)?

    ОтговорИзтриване
  37. хаха, много се смях на коментарите :))))

    сега разбирате защо всички арабки дошли да следват тук, искат да учат за зъболекарки или зъботехнички :))

    Ностро, аз затова ходя на зъболекарки-арабки, ако иска да ми вади зъба, да го вади :Р

    Скай, може ли да ти видя третата цица :) От чист научно-професионален интерес в :Р :) После и другите за да видя разликата :)

    Ирония, да те питам, ти колко зъба имаш в устата? :))))

    Миди, имах предвид "да имаш здрави зъби" ама тук на работа гледах с краеца на окото и една пещ.

    Надинке, мисля че Ностро имаше предвид "важния, скъпоценен" зъб

    И хубаво да лъскате зъбите ей! Че ще пожълтеят :)

    ОтговорИзтриване
  38. Моти, извинения, извинения.. обаче.. кво правим ако арабката не извади ТВОЯ зъб, а НЕЙНИЯ? :)

    ОтговорИзтриване
  39. Леле, Ламоте, дотук ти преброих поне 4 смъртни присъди и няколко "на ум". :D

    Тоти, пак задаваш екзистенциални въпроси. :D

    ОтговорИзтриване
  40. Баси :)Кога излезе този пост :D Аз защо съм го пропуснал ? След 41 коментара наистина се усмихвам на умряло :D

    ОтговорИзтриване
  41. Яко, особено причини 1 и 5 ми станаха особено любими :)

    ОтговорИзтриване
  42. Вал, изкопай ми от някой руски тракер RDR за PC и щ`и простя. :D :D :D

    GFoxxx, ясно, заради бомбите на сестрата, нали! :D

    ОтговорИзтриване
  43. Ностро, в екзистенциално състояние съм тея дни, за тва. доволен ли си от написания пост?

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.