понеделник, 20 декември 2010 г.

Дърпам завесата

Когато Ламот обяви, че изчезва за месец, реших, че някак си трябва да се справя с дисбаланса в блогосферата и се втурнах да пиша постове, били те и до болка тъпи. Ето, че вече от четири часа Ел е дръпнала завесите и пак от мен се очаква да се справя с този нов срив в блогоматрицата. А както знаете, когато нещо се променя в Матрицата, е възможно да станете свидетели на дежа вю.

Ами ей го! Да ви се стори, че видяхте два пъти да падат завесите?

Много се надявам Ел да размисли или поне да "определи" сроковете на отсъствието си и така да предизвика ново дежа вю, резониращо с вдигане на тия толкова тежки завеси. Дотогава, приятели, оглеждайте се осторожно за нови дежа вю-та, защото агент Смит не спи. Той е навсякъде, дори, когато си мислите, че сте сами в тоалетната.

68 коментара:

  1. Бърз съвет от мен - дръпни завесата до 3 януари.Няма да съжаляваш - освен ако ни покажеш как се дере прасе :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мен ме мързи да дърпам толкоз тежки завеси. Ще трябва да помислим за някакво изобретение, максимално възпрепятстващо ставането от леглото.
    :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ти хубаво дърпаш завесата, ама така си отрязваш видимостта, агент Смит може да е седнал на тоалетната чиния. На твое място - дори с риск да намокря цялата баня - аз не бих била така категорична в дърпането на завесата.

    ОтговорИзтриване
  4. Ти пък що я дърпаш? / и гледай да е наистина основателно, младежо!/

    ОтговорИзтриване
  5. Мъжете обичат да дърпат разни неща... природа!

    ОтговорИзтриване
  6. Хахахахах, ох, Лу, така ме разсмя;)))

    Ще намразя завесите вече. Ностроооо, стига и ти сега!

    ОтговорИзтриване
  7. аз ще ви дърпам ушите :))))
    и особено на Ламота!

    ОтговорИзтриване
  8. ае, стига дърпали тая завеса бре! :( Ще ви дръпна кюлотите и на двамата, и ще нарисувам дядо Коледа на задниците ви с точилката на баба >:( Никакви завеси няма да дърпате, ама ха!

    Еее, добре де, добре, с мъка на сърцето примирявам се :( Весела Коледа Ностро, на Бъдни вечер ще отчупя едно парче от погачата и за теб :) А на баницата да не забравиш да сложиш късметче "Шляпане" :), аз ще сложа "Компоти" на моята :)

    Еееей, Надинке, на теб какво съм направил пък :) Новата година ще ти я честитя ей така:
    "Догодина до амина, да те пляскат до комина"
    муахахах :Р :))

    ОтговорИзтриване
  9. Е, не! Пфф..
    Не искам да коментирам.Кофти ми е.

    ОтговорИзтриване
  10. :))
    http://veni.users.photofile.ru/photo/veni/3509108/xlarge/75898499.jpg

    ОтговорИзтриване
  11. Вал, развесели ме много... тъкмо ми беше наложително :)

    Надявам се Ностро дърпа спусната завеса на Ел, докато жули суджуците с ракийката...

    Наздраве на всички!

    ОтговорИзтриване
  12. хАХАХАХ, искрено се разсмях на коментара на Ламот! :D

    ОтговорИзтриване
  13. Вал, последният път, когато гледах как дерат прасе, не ядох свинско един месец. :D Но тия сушените изглеждат доста добре. Не бих им простил. :))

    Ел, мисли, че и аз да мисля. И без това вече нямаме друга работа. :D

    Лу, както винаги, ти веднага зацепи за коя завеса става дума. Аз точно затуй няма и да я дърпам, че да не ми лъснат дреболиите (не, не идва от дребни... нито от това, че стават за дърпане). :D

    Светле, няма да има бис - нали в това е идеята. Но иначе наздраве. Жуленето на суджуци е богоугодна дейност, да знаеш. :D

    Ламотцен, обещавам за късметчето. Даже ще сложа няколко късметчета "Шляпане" и ще ти я пратя по куриерска служба "Дългокраките монахини". Дългокраки са, за да стигат по-бързо - just in time, както се вика. :D

    Бънгс, ако беше неискрено, с Ламот щяхме нарочно да ти сложим в баницата късметче "Шляпане". :P

    ОтговорИзтриване
  14. Омни, основателно е. Основавам се на първата поправка към Конституцията на САЩ, гарантираща ми правото на свободно изразяване на позиция. Възразяваш ли? :D

    Наде, наблегни на Ламота! :D

    Ид, точно пък ти, дето с последната си публикация също дръпна завесата, имаш най-малкото основание да протестираш! Я, малко коктейли и предколедно настроение! Амаха! :D

    ОтговорИзтриване
  15. абре, хора, кат' сте дръпнали завесите, аз ся на чия сцена ще си развявам... русотийките
    ;)
    хайде, трупайте ПИЧатления и мат'риал за догодина, сладки бабини мушморочета :)))

    ОтговорИзтриване
  16. Гери, ти що се тикаш при бабите бе?!
    Иначе сцени да искаш, само кажи дали представлението ще е за 18+. :D

    ОтговорИзтриване
  17. о, мило дете, баба на всяка сцена не играе ;)
    (и да знаеш, нямам нищо против детската публика:)))

    ОтговорИзтриване
  18. защо се тикам при бабите ли питаш
    еми, щото е по-секси, а и Ламота беше обещавал навремето така щедро, че щял да изнасилва бабички... та оттогава съм се заредила тук и го чакам, мхм!!! ;)
    :D

    ОтговорИзтриване
  19. Хах, мисля че изгубих нишката на мисълта си. :D

    ОтговорИзтриване
  20. ... за да го напляскам, бе, ти пък... какво си помисли?! и.. не си разплитайте мислите, да не ви оплете баба шушонче за суджука и да ви свие сърмичките :P :D

    ОтговорИзтриване
  21. аз девствеността си изгубих преди години и.. оттогава още я търся, той за едната мисъл се кахъри (ако някой я намери, да вземе да ми я върне, може и да ми потрябва, де да знам какви времена ще дойдат, тюх) ;)

    ОтговорИзтриване
  22. Ааа, искам Гери да ми изплете шушончееее, ама ся се сетих,че първо суджук трябва да си имам.

    мууахаха..

    :)))))

    ОтговорИзтриване
  23. ИИ, ама и тесссни прашшшшки мо'ем да плетем, само дай мерките :)))
    за шушончето имам модел, но не знам как да ви го опаковам :( за да го получите във видим формат, но... вие си имате въображение... действайте :)

    ОтговорИзтриване
  24. Я, какви страсти са се разгоряли тука. :D
    Някай да не отваря шивашки цех? :))

    ОтговорИзтриване
  25. Не знам.
    Подочух нещо за луканка и червено вино?
    :)

    ОтговорИзтриване
  26. Да 'зема и аз да пусна завесата, че да си отям и отпия :))))), че и на сладки приказки нанаговоря :)
    зад кулисите си е къде по-яко...


    п.с.
    шефе, ти си празнувай...


    По-здрав за МОМЧЕТАТА !
    (не знам английски, така, че ако има нещо кофти в текста... не отговарям)

    По-здрав и за МОМИЧЕТАТА!
    (тук горе-долу знам за какво се пее... за това "храна" да се приема алегорично )
    :)


    Целувки на всички и весели празници!

    :)

    ОтговорИзтриване
  27. Юни, очертават се дни, в които не само ще чуваш, ами и много вероятно е да ти писне от йедене и пийене. :D

    Светле, може втората песничка да е за момичетата, ама тоя пантагрюелски уклон в текста много повече ни радва нас двамата с Юни, съдейки по коментара му. Тъй че ние се чувстваме поздравени с втората. И недей да затваряш кепенцата, че да не идваме да ги отваряме насилствено. :D

    ОтговорИзтриване
  28. Да, Ностро, възразявам остро- остро, колкото са върховете на обувките ми, а те са дооооста остри! Писна ми на малката от това тоя да излиза в почивка, оня да се почеше, трети нам си кво!Разбиране мога да проявя само в два случая- 1- човекът си има наистина основателни причини / например здравословни/ и 2- няма муза за неопределен период, като подчертая, че това второ е само, ако неМузенето не е твърде често. Защото в противен случай започвам да се питам- защо имаш блог, като не си придвидил дългогодишната му поддръжка. Като не можеш нещо, не се занимавай с него.

    В случая , ако ми се основеш на тая несъществуваща за нашите географски ширини поправка, аз мога ли да те осъдя за нанасяне на морални , тежки морални, поражения с изпълнението на такъв безмислен акт от твоя страна? :)
    То па бива бива солидарност, това на нищо не прилича! Заклевам се, ако вляза в още един блог и прочета, че нам си кой пуска завесите/ дърпа си нещо там и прочее от сорта, без никаква основателна причина, вече ще се развикам. На какво прилича това, реално погледнато? И да, ще се ядосвам , и ще подскачам, защото това са блогове, в които на мен ми е кеф, приятно ми е да чета и ИСКАМ да чета, но не да чета как еди- кой- си се оттегля. Да взема и теб да попитам- кво ви става бе хора?
    Тебе мога и ще те разбера, ако кажеш, че ще си в алкохолно опиянение, по случай празниците, сластни нощи по случай да се стоплиш , луди компании по случай монотонната зима и отпуска , както някъде Вал беше написал докъм 3- и януари 2011. И ай стига толкова.
    П.С. ИзФинявЪм се за тона, но само, защото това се изисква, иначе съм наистина ядосана и наистина ми писна. Проявете малко разбиране :)

    ОтговорИзтриване
  29. Трогнат, Омни. :)

    За изброените два случая, в общи линии си права, но вторият отново бие по свободната воля на човек. А моралните щети, които евентуално ще нанеса с отказа си да поствам, знам, че равностойно ги компенсирам с факта, че няма да ми четете глупостите. :)

    ПП. По наш`те географски ширини има аналогичен на първата поправка закон, просто не е особено представителен, за да го цитирам. :)

    ОтговорИзтриване
  30. Айде да не се повтарям за глупостите- вече го обсъдихме в друг ти пост тоз въпрос. Защо стойностните за мен и радващите ме блогове затварят кепенци? Аз какво да чета- плявата? Много моля, имам си критерии и те не включват НЕстойностни блогове.
    Явно не съм достатъчно ясна- ще те приема за несериозен човек, ако спреш да пишеш за неопределено време. Което ще ме разочарова, защото ще се окаже, че не съм те преценила правилно, а не си падам по разочарованията. Не ми стигат простотиите в реалният живот, а сега къде ще разпускам в Интернет? Не разбираш ли, че е несериозно? Ако искаш да подкрепяш нещо, направи го за каузи, които си струват, а не за това, което разочарова...

    П.С. Нал знайш, че законите ни по дефолт са малоумни?:)

    ОтговорИзтриване
  31. Знам де, затова и не ги цитирам. :)

    А някои каузи си струват саможертвите, но аз моето списване не го оценявам като кой знае каква жертва, защото и без това поствам веднъж-дваж на месец. Но в крайна сметка обвинявай Ел, бе, ааамаха! ;))) Да си отваря блога и да не ме въвлича в конфликти! Пълно безобразие от нейна страна! :D

    ОтговорИзтриване
  32. Аааа, не по този начин- къде си хукнал по тъча! Я кръгом и с лице тук;) Аз и Ел не съм пощадила, но да ти цитирам една народна мъдрост- Не е луд онзи, който продава баницата, а този, който я купува / и не ми се оправдавай с лудостта, разбираш прекрасно намека на написаното, надявам се:)/. Та, доколкото съм чела концепцията на блога ти / ще карам по памет, но пък разчитам на нея/ , тя не включва периодичното ти изключване от тук, а писане на, както ги наричаш глупости / макар за мен да не са/. Та- или си промени концепцията, или пиши. Ако не ти се пише, преосмисли съществуването на блога си и ако нямаш желание да го списваш, просто си кажи, не е срамно. Но да подкрепяш всяка завеса на близки ти хора чрез надипляне на твои завеси към тях, не разбирам и няма как да ме убедиш. Това е нещо в което не виждам смисъл- грам! Н- Я -М- А - С- М- И- С- Ъ- Л!
    Моля ти се бе, Ностро, как да го напиша по друг начин, не знам. Ще трябва да прибегна до заплахи от професията ли....

    ОтговорИзтриване
  33. А, между другото, вече държа всички от блогрол-а си отговорни за непостване поне веднъж в месеца.
    Бънги и Иво да му мислят! :D

    ОтговорИзтриване
  34. Ша те пляскам! Остави другите намира, сега с теб се занимаваме двамата! Стига се ослушва за други стъпки и пиши в блога си, вместо да се занимаваш със завеси:)- това е женска работа, дет се вика. И така- можеш да подкрепяш мълчанието на Ел и като под формата на послепис във всеки твой пост до нейното завръщане, напишеш " Посветено на мълчанието на Ел" или нещо в твой си стил от сорта. Това също ще е подкрепа, но поне ползотворна.:)м?

    ОтговорИзтриване
  35. Вместо да се занивамаш с моите завеси, виж колко ползотворни поста можеше да изпишеш, хем щеше да компенсираш липсата им тук. :D

    А аз обещавам да пиша, ама не тук. :)

    ОтговорИзтриване
  36. Аз да компенсирам? Напротив:) Мислих си, че ти можеше да изпишеш сума ти постове за това време, все пак около тебе се въртим:)

    1-ви въпрос- Къде ще пишеш? В Ла коса- та ли?
    2- ри- Тук изобщо ще пишеш ли или да считам този ти блог за приключен?
    3- ти- Ако тук не затваряш, кога ще пропишеш тук?
    Надявам се поне по тези въпроси да не се опитваш да ме въртиш в кръг, а да отговориш ясно и направо, непослушник такъв! :)

    ОтговорИзтриване
  37. 1. Да.
    2. Ще.
    3. Who knows...

    Последният въпрос не е риторичен. :)

    ОтговорИзтриване
  38. Който тормози Ностромо, ще има работа с мен!
    А аз съм безпощадна!

    :)))

    ОтговорИзтриване
  39. Ел, откога те чакам да извадиш камшика и да въздадеш правосъдие! Бързо напляскай Омни, само ме изчакай да си взема пуканки и кола! :D

    Омни, нали не се сърдиш? ;)))

    ОтговорИзтриване
  40. Merry★* 。 • ˚ ˚ •。★Christmas★ 。* 。*TO YOU
    ° 。 ° ˚* _Π_____*。*˚★ 。* 。*。 • ˚ ˚ •。★
    ˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛★ 。* 。*★ 。* 。*
    ˚ ˛ •˛• | 田田|門| ˚

    ОтговорИзтриване
  41. Хахахахахахах, боже мой, разбира се, че не- двама от смълчалите се проговориха, макар и в коментари:)

    Ели, камшика има два края, ако ще е с него, НО, ти мадам Фифи, нямаш грам право на повторна безпощадност- още не съм ти смляла първата:)Безпощадността ще оставиш за някой друг, който заплашва Ностро, защото пред мен не минава- ща си изтипосам жилото, неписателстващи такива:)

    Ностро, на теб съм единствено сърдита, че не пишеш, инат безподобен! Я и Ел в тоя списък, макар че тя е с извинения.

    ОтговорИзтриване
  42. Онди, весело посрещане на Новата! :)

    Омни, на Нова година се случват чудеса. Чудно ми е какво ли ще се случи на тая. :D Весело изкарване и на теб! :)

    ОтговорИзтриване
  43. това е за нова година :)
    http://www.youtube.com/watch?v=TAOWF0ZksnI

    ОтговорИзтриване
  44. Музичката на Колдплей беше куул:)
    това е за нова година :)
    Death Rides a Horse
    http://zamunda.net/details.php?id=80915&hit=1

    ОтговорИзтриване
  45. Този отдавна го засичам из торентите, но все още не съм го гледал... Пак ще си го дръпна. А оня ден гледах "Firecreek" (1968). Препоръчам го само заради Херни Фонда - ролята и визията му са почти едно към едно с "Имало едно време на запад", може би защото са правени през една и съща година. Имаше 2-3 ценни момента, но Джеймс Стюърт адски дразни с преиграването. Даже и във "Вертиго" не беше толкова зле.

    ОтговорИзтриване
  46. Ще го видя:)
    Death Rides a Horse си е класика отвсякъде - в ТОП 10 на уестърните.Там някъде е и The big gundown :)
    http://desktopfull.com/web/peliculas/the-big-gundown-1966-sergio-sollima/

    ОтговорИзтриване
  47. Злият си е зъл навсякъде, където участва. :D

    "Sabata" е интересна поредица, т.е. първия със сигурност. Имам ги и следващите един или два, но (естествено) не съм ги гледал.

    И да си кажа: Go(al), Berba! :)))

    ОтговорИзтриване
  48. И на мен ми се догледа уестърн, отдавна не съм гледал. Ще изтегля и Сабата, и Fireckreek :) Уф, ще ги гледам преял, щото днес пак съм канен на вечеря :)
    Бербатов ме изкефи какъв финт направи за гредата, а и вкара хубав гол :)

    ОтговорИзтриване
  49. Ми за Firecreek може и да ме биеш, но като цяло се открояват два-три забележителни диалога с интересни проникновения в тях, както и играта на Фонда. Ама тоя Джеймс Стюърт е мноо дразнещ веее...... :)

    Като се замисля май е време да си направя една класация на любимите уестърни.

    Пък Бербата е просто неотразим. Днеска пак имам проблеми с гласа. :D

    ОтговорИзтриване
  50. Берби показа класа :)
    Ламот,уестърните са в онзи сайт без да се теглят :)
    А на Ностро от същия сайт - Марко Ферери :D
    http://kinofilms.tv/film/dnevnik-manyaka/15051/

    ОтговорИзтриване
  51. Наздраве Шефе!
    Що пък да не си затворим очите пред приятните самоизмами, че днес е някакъв край, а утре е начало... и да им повярваме? така или иначе, в какво ли не вярваме, че... ако пък фане декиш :))))
    Та...
    Радост беше за мен, че се срещнахме в нета, в изминаващата година.

    Нека новата, да ти донесе повече... вътрешен мир, удоволствено разнообразие, много здраве, късмет и любов... щастие (каквото и да означава това)
    и преобладаващо приятни изживявания!

    Усмивки.усмивки. Усмивки.

    ОтговорИзтриване
  52. Наздраве, Шефке! :D

    Радостта, естествено, е споделена, затова освен да ти пожелая пожеланията ти да ти се връщат удесеторени, че и на квадрат, за друго не се сещам, но то и най-истинската радост за човек е да знае какво иска, така че искай, каквото ти се иска (и ще ти бъде дадено)! :)

    Весело посрещане на 2011-та... и така до изпращането й. :)

    ОтговорИзтриване
  53. Хайде, мили Ностро, време е отново да дръпнеш завесата, чакам те.

    ОтговорИзтриване
  54. Е, как изкара новата бе Ностро :) Ясно, че си унищожил голяма част от алкохолозапасите във Варна (чух че си слагал бомбички в гащите на поканените мадами и си ял много шамари, ама ще кажеш, че това са само слухове, нали? :))

    И айде открий завесата вече деба, скучно стана :(

    И успешна ноа гоина! :)

    ОтговорИзтриване
  55. Скай, блогърът, комбинирайки анонимността ти с постнат линк, те сметна за спам от класическите години на психо-трилъра. :D Нали няма да ме караш да си слагам перука и женски дрехи, като идвам да дърпам завесата? ;)))

    Ламотерий, то и няма как да не си ги чул - все пак в твойте гащи сложих само три пръчки динамит. Е, не съм ги напъхвал, просто ги оставих с достатъчно дълъг фитил, че да имаш изненади и за после. :D

    За много години и по-бавно да минават! :)

    ОтговорИзтриване
  56. Честита Нова Година!
    За седемнадесети път днес, ама все пак си чакам обещаните три континента!
    :)))
    Дърпай я тая завеса вече, ето и Скай те чака във ваната.
    :)

    ОтговорИзтриване
  57. Един, Ел, само един! Чети договора за поделяне на междулагактическото пространство (където няма нищо, даже и вакуум), точка 3,14, алинея... ненам си коя, пише с микроскопични букви (затова да се ползва микроскоп с увеличение над 1200 пъти): "на Ел, повелителка на Марс и всички водни пространства в пределите на Вселената (в съповелителство със Скай) се присъжда ЕДИН континент и нито ЕДИН повече. Договорът влиза в сила с или без нейното знание и подпис от СЕГА и ВО ВЕКИ ВЕКОВ. Амин!"

    Мда, така е, който нагъва пържоли и не чете дребния текст. :D

    ОтговорИзтриване
  58. За много години, Nostromo! От здраве, късмет и добри приятели дано да не се отървеш! И внимавай със завесите - понякога имат свойството да се омотават (преди или след дърпане - кой ги знае ;) Изпращам сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  59. За много, много години, здраве, късмет и каквото си пожелаеш, както за теб така и за всички близки на сърцето ти хора! Ама на мен повече ми хареса поздрава към Ламот, така че си го присвоявам, щот съм пират! Не като Джак де, ама сорт ъф... :D (а и в плейлистата след него почваше Ян Гилан) :)))

    ОтговорИзтриване
  60. wow - ама защо така, не знаех, че се зареждат плейлисти?! хехехе - там има кво ли не! sorry - ето нещо класическо за теб с уникалния, колосален актьор :)

    ОтговорИзтриване
  61. Е, тук се почувствах почти задължен да ти върна поздрава. :D

    ОтговорИзтриване
  62. Бах! Григ! И Холст! А и всички велики композитори!
    Коментарът ти е музика за ушите ми, Ид. Или поне нечленоразделни звуци съчетани по неподражаем начин, но и това е нещо. :D

    Иначе ЧеНГе и на теб! :))

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.