понеделник, 29 ноември 2010 г.

Меркантилна реклама с идеална цел

Тъй като в предният си п(р)ост просто си говорех разни простотии на тема "Какво ли е да съм блогър прост?", избягвайки финансовата страна на въпроса (а то имало и такава), реших този път да обърна внимание на хонорара, който ще ми бутнат от Хеликон за следващия ми рекламно-агитационен материал. Всъщност е малко пресилено да говоря за хонорар, понеже стоте процента отстъпка за следващите 20 книги, които ще закупя до края на годината, в действителност никога не биха ми били изплатени в паричната им равностойност, но пък, ако продам книгите или ги раздам под формата на подаръци срещу бъдещи облаги, то спокойно можем да си говорим за съвсем сериозно възнаграждение. Разбира се, това е в сферата на фантастиката, защото нито от Хеликон ще ме бройкат, задето съм ги споменал в тотално неизвестния си блог, нито пък аз ще играя на дребно за някакви си 20 книги. Добре би било да са поне два-три рафта.

Става дума за поредицата "Паметта на човечеството" на френското изд(ев)ателство Larousse, специализирано в издаването на речници и енциклопедии. Трите книжки, до които се домогнах, са:

"Големите загадки", ICON Publishing House, 2000 г. - 18 лв. (стара цена 45 лв.)

Ако все още не сте разбрали, че големите загадки крият в себе си ключа към бързото забогатяване, то това е енциклопедията, която бързо ще ви изведе на печелившия път. Ще научите как да спекулирате с мистификации, как да ги създавате и насаждате сред лековерните хора и от това да извличате дивиденти. Не забравяйте също че, ако се изпотите "на Исус" (т.е. на потника ви след изпотяване се материализира лика на Спасителя, или пък на Иво Сиромахов и Митко Парашкевов взети заедно), трябва да го снимате преди потта да се е изпарила, защото има хора, които ще ви дадат пари за това.

Ето и няколко странички от книгата:

Как всъщност е тръгнал митът за Нострадамус. Жена му го помолила да й предскаже кога ще й дойдат гости от Червен бряг и той създал първият удивително точен календар на менструалния цикъл. После естествено успял да предскаже появата на Хитлер и изневерите на Берлускони.

Колкото повече злато е замесено в мистификацията, толкова по-скъпи проститутки ще можете да си наемете след това.

Ето я и цялата Вселена от хитринки, гарантиращи ви успех:
Съдържание - 1-ва страница
Съдържание - 2-ра страница


"Големите изследователи", ICON Publishing House, 2004 г. - 18 лв. (стара цена 45 лв.)

Големите изследователи правят големите пари. Ако не сте изследовател, няма как да откриете народното творчество в Интернет, нито пък да си изградите репутация на печелещ от изследванията си крадец. Ако ли пък не печелите от кражбите си, то тогава сте просто един обикновен крадец, което също си има своите недостатъци.

Две странички от книгата:

Контрабандата с бандероли е само една част от богатият на възможности свят на изследователя

Когато един народ е изтощен от продължителни войни и корумпирани политици, вашите далавери изобщо няма да му правят впечатление и ще можете свободно да си разигравате коня

Съдържание - 1-ва страница
Съдържание - 2-ра страница


"Големите трагедии", ICON Publishing House, 2002 г. - 18 лв. (стара цена 45 лв.)

Ако и от големите трагедии не можете да припечелите някой и друг лев, то тогава песента "За крадец не ставаш сине" явно е писана точно за вас. Големите трагедии създават сензацията, а сензацията е реклама, а където има реклама, има Гугъл, а, където е Гугъл, има ускорен растеж на бизнеса и редовно изплащане на дивиденти на първо число, всеки месец.



Две странички от книгата:

Търговията с трагедията на хора от други раси винаги е носела печалба
Смесете лимонада и евтин шампоан и го рекламирайте като лекарство против чума

Съдържание - 1-ва страница
Съдържание - 2-ра страница


Съвсем извън тона на поста, книгите наистина са много информативни и изглеждат доста интересни, съдейки от това, което успях да разгледам до сега. Предполагам, че все още се намират из клоновете на Хеликон, така че дори и лично да не проявявате интерес по темите, твърде вероятно е да успеете да зарадвате някой любознателен индивид, като му подарите една или няколко от тях по случай наближаващите празници.

Също така съвсем няма да се разсърдя, ако ме почерпите подобаващо за безвъзмездния ми труд да сведа до знанието ви условията на тази изгодна сделка. Така вероятно ще съм първият редови блогър изкярил нещо от писането на незначителни постове.

49 коментара:

  1. Май нещо загрубя .Щом е така-не коментирам .Подобно обидно тълкуване на присъствието ми

    ОтговорИзтриване
  2. Завидях!
    Съвсем благородно...Ама до "Соларис" не можа да се докопаш, нали :))))))
    Ще има да четеш през невероятно дългите ;) коледни почивки...
    :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ностро, да не си решил да ставаш подвижна енциклопедия/библиотека? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ел, никой не ме беше настъпвал толкова "благородно" и по двете болни места! Надявам се, че коминът у вас е достатъчно широк, за да може един средностатистически дядо Коледа да намине и да си прибере продаръците! :P :D

    Наде, намеренията ми са по-скромни, като например от време на време да подхранвам блогопространството с псевдонаучни факти и така да извличам финансови и други облаги! :D

    ОтговорИзтриване
  5. Добре, че сме ние псевдо-просветителите да запалим факли в тоя блогърски мрак, където цари всеизяждащата любов на растения-хибриди!

    Ама мен ме мързи и все ти прехвърлям топката.
    Обещавам ти да намеря време за оня зодиакален проект, но пък ти с толкова материал трябва да сътвориш веднага нещо за пътешествениците-контрабандисти!
    :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Тия дето изнасят книги през комински тела с цел обогатяване на личните си библиографски колекции? Непременно, Ел, обещавам лично ще проуча въпроса. Ти само не забравяй да оставиш курабийки и топло мляко на масичката до библиотеката. :D

    ОтговорИзтриване
  7. Да знаеш какъв коледен сън с две блогърки сънувах!

    Ама и ти си един - нагъл грабеж, съчетан с изплюскване на любимите ми храни?!?!?!!!!
    :)))

    ОтговорИзтриване
  8. "Да знаеш какъв коледен сън с две блогърки сънувах!"

    Ел, представих си го от - до с всичките поз... ъъъ, детайли! Егати въображанието дето го имам! Чак се плаша от себе си. Мога да гарантирам, че Вал и Ламот също са си го представили. Не се съмнявам, че Надето и много други блогърки - също. :D

    Кога ще ни разкажеш подробно?! :)

    ОтговорИзтриване
  9. От толкоз големи работи ми се губят само "Големите Надежди".

    ОтговорИзтриване
  10. Така е, Лу, защото, когато си прекрачвала прага, не си забелязала надписа "Надежда всяка тука остави". ]:->

    ОтговорИзтриване
  11. Ностро, не си ли голям вече за такива изцъклопедии?!

    ОтговорИзтриване
  12. Абе аз и за "Пипи Дългото чорапче" съм голям, ама още съжалявам, че я купиха под носа ми! :(

    ОтговорИзтриване
  13. Да, малко е тъжно като друг "хун" ти измъкне плячката изпод носа при поредния набег при букинистите. И аз си търся едно много старо издание на "The Bar Sinister", но явно ще си го купувам от e-bay и то само ако имам достатъчно пари, и още повече късмет, а знам че го е имало в България (а това направо граничи с фантастиката).

    ОтговорИзтриване
  14. Това трябва да е някаква много специална книга за догита? :)

    ОтговорИзтриване
  15. Най-накрая успях да се добера до информативния ти блог, а мислех да му дам предимство пред работата. Цяла сутрин тормоз и в резултат хонорарът ще ми стигне само за едната книжка. Пълно безобразие. :(

    П.П. Гледам евентуалното ми друго АЗ пак ме e изпреварило, можеше да минем и с един коментар. :)))

    ОтговорИзтриване
  16. А каква е тази португалска измама от първата книжка ?
    Да не би Роналдо да е клекнал за дузпа :))

    ОтговорИзтриване
  17. Скай, in bull terrier we trust! ;))

    Точ, колкото повече толкова повече. А това за информативността на блога ми - виждам, че чувството ти за хумор не те напуска. :D

    Вал, хахах, от десет минути се хиля. Не бе, не беше Роналдо. Тоя път е Нани - вратарят се изкиха и го събори в комоцио! :)))))

    ОтговорИзтриване
  18. Малко му е хомоцио ... На Роналдо де, Нани е пичшш :D
    Книжките са интересни. Когато бях малко блогърче по у нас имаше доста подобни енциклопедии, но още едвам сричах... Но пък картинките развиха въображението ми. :)

    ОтговорИзтриване
  19. Ангеле, по мое време такова разнообразие от книги с енциклопедичен характер и цветни картинки върху гланцирана хартия нямаше. :(

    Аз затова сега им се радвам така. :D

    PS Нани е егоистично копеле, но е бърз и от време на време се сеща да подава на Бербатов. За сега ми се налага да го понасям. :D

    ОтговорИзтриване
  20. Ностро я не се прави, че ги четеш ве! Всички знаем, че ги харесваш, щото са с дебели гланцови корици, с които да пляскаш мадамите с мелодичен саунд!

    С Вал само сеете разврат тука, ама ха! :D

    ОтговорИзтриване
  21. Ностро, аз си го култивирам това чувство, но днес бях сериозна. Без теб нямаше да разбера за прИмоцията, забранено ми е да припарвам до "Хеликон" и подобните. За неопределено време съм на диета без нови книги и концерти.

    ОтговорИзтриване
  22. Ламоте, винаги ще те обичам - досега не се бях сещал за това приложение на "дебелите гланцови корици"! :D

    ОтговорИзтриване
  23. Точ, днес е по изключение. ;)
    Аз не мога да мина на такава диета.

    ОтговорИзтриване
  24. И аз така си мислех, обаче ... Дечицата, особено едното, извадиха такива огромни и неотложни нужди, че поне месец-два ще ми се наложи въздържание.

    ОтговорИзтриване
  25. Бе самите енциклопедии са си от несериозния антураж към библиотечния фонд, така че се прежалват лесно. Аз просто си падам по "дебелите гланцови корици", особено след информативния коментар на Ламота. :D

    ОтговорИзтриване
  26. Nostromo, дано от Хеликон те оценят подобаващо:))
    Ако искаш на Панаира на книгата /ще бъда там/ мога да им бутна лекинко линк към твоя блог:))

    ОтговорИзтриване
  27. Сакън, нИдей! Ще ги изплашиш и повече няма ми продават книги. Дори и за пари. :D

    ОтговорИзтриване
  28. Ами, Анджи, то и няма нищо за разбиране. Този пост е навързан с предния, който пък "разглеждаше" въпроса за това какво е да си блогър изобщо. Някои коментари под него ме подсетиха за по-конкретния въпрос какво ли е да печелиш от блога си, на който въпрос никога няма да разбера отговора и затова написах горния импровизиран меркантилен пост - тъй да се каже - за нагледност. Та покрай всички тея безмислици демонстрирах трите енциклопедии, които отскоро довнасят блясък в личната ми библиотека и които препоръчвам на хората, падащи си по книжки с картинки и интересни факти. Дат`с ол. ;)

    ОтговорИзтриване
  29. Хахах, това си е баш за смях. Дъртите пръчове във ватикана освен кухи лейки са и нагли до безбожие. Довечера ще прочета детайли за папесата, ще ги преснимам и ще ти ги пратя, за да се подготвиш добре за кандидат-папеските приемни изпити. ;D

    ОтговорИзтриване
  30. Аз съм забелязал, че блоговете, които печелят за са простотии (добре, не всички, но повечето), така че интелигентни люде като треб и хората, които коментират тук, почти нямат шанс. :) Въпроса е ако можеш наистина да си изкараш поне някоя далаверка. :) Намаление за книги, за DVD? Супер.

    Аз лично, за половин година, мога да се похваля с три безплатни билета за един филм. :) Това са си 24 кинта, кой ти ги дава? :))))

    ОтговорИзтриване
  31. Дринка, не си прав. Прав си, че има много блогове, които печелят от простотията на читателите си, но има и специализирани блогове, които (не че ще тръгнат да изкарват бол пари от рекламна дейност, но) спокойно могат да си докарват заплатите на заетите лица - визирам блогове като твоя и на Скротума.

    Така или иначе повдигането на темата си беше целенасочено презентиране на горните промоции в Хеликон, а не сериозен преглед на възможностите за забогатяване в следствие на блогърска дейност. :)

    Между другото, защо са ти три билета за един филм? Да не се притесняваш, че от едно гледане няма да го запомниш. ;D

    ОтговорИзтриване
  32. Сетих се нещо.Като маниер на игра Бербата прилича на легендата Денис Лоу.Който беше захранван с добри топки от култа Джордж Бест.Така,че Нани играе неговата роля ;D
    http://www.youtube.com/watch?v=8ONqxJV__fE&translated=1

    ОтговорИзтриване
  33. Анджи, аз съм пас. Ако отида във Ватикана, Ватиканът ще си измести настоятелството в Хималаите, което пък от друга страна може да е за добро. Хмм... :P

    Аааа, Вал, прав си! Кви но`ици, кво владеене на топката - типичен Бербо! Трябва да станеш футболен коментатор, как тъй никой друг не се е сетил за това сравнение - като гледам кадрите направо се набива на очи! :))

    ОтговорИзтриване
  34. Даа:))
    Така,че стилът на игра на Юнайтед си е все същия от началото на 70 - те.А пък шотландецът Лоу май е единственият който винаги е защитавал Бербата в таблоидите.Мда.
    http://last.actualno.com/news_298094.html

    ОтговорИзтриване
  35. Не е само той - Анди Коул и Шерингам също са му верни фенове:
    http://topsport.ibox.bg/news/id_465355950
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=621943
    :)

    ОтговорИзтриване
  36. Шерингам ми е любимец :)
    Заради онзи финал от 1999 год :)

    ОтговорИзтриване
  37. Аз много тъп(ако не вярваш просто прочети последния ми коментар :( ) и ми трябват минимум три гледания. :)
    Другия път ще ти свирна да дойдеш и да поспорим после. :)

    ОтговорИзтриване
  38. Шерингам и Берба също много си приличат по стила на игра. И двамата го раздават лежерно, но със страшно КПД. Бе това си е класата!!! :))

    Дринка, за каквото кажеш! :D

    ОтговорИзтриване
  39. RDR - Zombie :D
    http://www.rockstargames.com/reddeadredemption/DE/videos#/video:5721

    ОтговорИзтриване
  40. Fuck yeah!!!

    Най-накрая няма да издържа и ще си взема една конзола, баси...

    ОтговорИзтриване
  41. Първата книжка наистина изглежда много интересна... ако имаше от къде да се сдобия с нея ...

    ОтговорИзтриване
  42. Ооо, изглеждат чудесно. :) Кой ще ми подари енциклопедията за Големите трагедии? :D

    ОтговорИзтриване
  43. Службата..., Хеликон е отговорът на въжделенията ти.

    Бънгс, някак си усещах, че това е точно твоят тип книга! :D

    ОтговорИзтриване
  44. Хахах, като отворена книга съм за блог общността, а? :P Наистина много добре ще ми пасне книжката.

    ОтговорИзтриване
  45. Наближават празници. Имам чувството, че някой ще ти я подари и то без подтекст, колкото и да си стихийна, като природно бедствие. :P

    ОтговорИзтриване
  46. А в книжарницата се чудим защо толкова бързо ни свършиха на Ларус промоциите XDDD.

    Рекламата ти беше видяна и оценена по достойнство, ето ти и наградата
    -> :) :) :) :) :) :)

    Сериозно сега, случайно попаднах тук, много яко наистина, че си се поинтересувал и си провел рекламната кампания, която ние сме пропуснали. Обзалагам се, че по Коледа сме продали доста книжки благодарение на този пост. Мерси и все в Хеликон да пазаруваш! xD

    ОтговорИзтриване
  47. Хах, а си мислех, че няма да ме отразите! :D Затова пък наградата ти потвърждава некомерсиалния характер на поста ми и по този начин се надявам да придобия статут на неправителствена организация с идеална цел, подпомагаща книжния пазар на преоценени стоки. :)))

    А сега сериозно, радвам се, че поста ти е допаднал. Много се надявам да ни информираш за предстоящи премиери и бъдещи изгодни покупки. :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.