събота, 11 декември 2010 г.

Филмите, от които ми се драйфа (част 1)

"The Walking Dead" - един от най-реалистичните хоръри появявали се на телевизионен екран след "Дунав мост". Разбира се тук актьорските изпълнения са, ако не толкова реалистични, то поне два пъти по-живи от съответните превъплъщенията на Йоана и Чочо Попйорданови. Усещането, че, ако бръкнеш в главата на зомби можеш да извадиш пихтиест мозък, е десет пъти по-наситено, отколкото, ако си представиш, че такъв можеш да извадиш от главите на Чочо и Йоана. Оценка 1/10 (Единицата в повече е заради безподобния реализъм в шести епизод, където всички се натряскаха, като тюфлеци, в следствие на което най-после започнаха да постъпват логично спрямо ситуацията).
Ако ви се драйфа, вината е във вашия телевизор
"Transformers" - кой не е драйфал при вида на Шая Лебьоф, кой не е прегръщал тоалетната чиния! От блога на Скротума научих, че на самата Мегън Фокс и се вомитирало, когато излизала на снимачната площадка придружена от Лебьоф (последното не бе допълнено в новината, но аз веднага се сетих). Затова, когато гледате бъдещите му превъплъщения, избягвайте предварително да ядете Бьоф Строганов или изобщо да ядете. За предплочитане е направо да не гледате филма. Между другото Мегатрон и другите метални отпадъци можете да ги гледате в епизодите на "Капитан Планета". Оценка... колебая се между 00/10 и -10/-10.
"Мога да си прекарам мозъка през ей такава дупка."
"The Hurt Locker" - филмът изиграл жизнено важна роля в оформянето ми като млад хейтър. Някои филми са ми повдигали самочувствието, други са ми повдигали малкия Ностромо (е, те са много), но от този най-вече ми се повдигна. Няма толкова надценена боза в историята на съвременната кинематография, а аз лично съм пил много бози и знам, че само пластмасовата им бутилка струва повече от този боклук. Драйфа ми се дори само като си помисля за Бигалоу и несретното й творение. Оценка: да си гледа работа, не заслужава да му давам оценка.
Нали се сещате защо се държи за стомаха...

42 коментара:

  1. Стига бе, Ностро, на части ли ще драйфаш?

    ОтговорИзтриване
  2. За "The Walking Dead" вече ще се бием с теб. :D

    ОтговорИзтриване
  3. за миг се обърках, че съм отворила блога на scrotum-а :DD

    ОтговорИзтриване
  4. :) :) :) :) :) :)
    Ей, голем си! :)
    Казвал ли съм ти, че "Walking Dead" е супер! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Хахах, Ностро, класацията е перфектна! :D
    Ама нека видим и една за тези, които са "повдигали малкия Ностромо". :DD

    ОтговорИзтриване
  6. И трите нито съм гледала, нито смятам и да го правя, ама да знаеш, Ностро, не си прави. "The Walking Dead" е велик филм. Велик! И преди да си ми отхапал ръката до ключицата, ще обясня: велик е по една единствена причина - защото накара Скротума да се самонадмине (докато му четях ревюто на горния филм със сигурност щеше да ми се повдигне малкия Ностромо, стига да бях анатомично обезпечена с възможности да развявам такъв по белия свят).

    ОтговорИзтриване
  7. Явно имам здрав стомах, че ми е смешно като ти чета щуротиите, ама не ми се повдига от нищо друго освен от "Austin Power".

    И аз като Скай, не виждам що ще чиня, че да ги гледам тез филми :)

    Като ми остане време, ще подредя мояте психо-надървяща класация.

    Но помолете Вал да драсне списъка за най-повдигащите за всички времена... сигурна съм, че там двамата ще имаме поне 5 долепителни :)

    ОтговорИзтриване
  8. Изобщо не ме интересуват филмите, които те карат да драйфаш. Давай тез дет вдигат онова , мъненкото ти голямо нещо( за протокола- не, не знам за какво говоря всъщност)
    ;))))
    Абсолютно подкрепям цялата ти класация, с тази разлика,че аз ще драйфам повече от теб, ако пак се наложи да гледам "The Hurt Locker" .За Ходещите ..мии..., ако нямаше толкова неадекватни моменти на места, като държание, реакции, щеше да бъде дъ бест оф дъ бест евер!Другия пък изобщо нема да го коментирам. Ппо-добре да гледам Робъртчо в Железния, пет пъти.Втора част!

    пп- я пак за малкия Ностромо, повече детайли, ако може.Тоз филм ще ми е интересен:)

    ОтговорИзтриване
  9. Бууууууууууу, факин хууууууууу
    Предлагам да вържем Ностро гол за дърво и да го шляпаме отзад с хилки за тенис :D

    Не заради класацията, а за перверзното му отношение към щафетата :P :P :D

    muhahahahahaha

    ОтговорИзтриване
  10. Лу, гадно е, нали? :D

    Бънгс, казваш кога и къде. :))

    Наде, голям комплимент, но просто не съм толкова добър. :)

    Иво, почни да пишеш в блога си, иначе във втората част ще оплюя "A Single Man"! ПХА-АХА :D

    Дринка, наздраве! ;)

    Бож, даваш добри идеи, но защо не дадеш и пример? :D

    Скай, Скротума е Господ слязъл от небето да въздаде правосъдие, наказвайки пошлите и меркантилни холивудски бози. :D

    Светле, Остин Пауърс е с класи над изброените първо, защото не се взима насериозно, и второ, защото го прави по забавен начин. Не че не е тъпня! :) Иначе Вал всички го молим. И твоята класация я чакам с нетърпение!

    Ид, бе ти сериозно го даваш с ножицата. :D И на теб ще ти препоръчам да дадеш пример със собствена класация по темата и аз ще те последвам. :)

    Ламотеус, перверзник такъв! Знам, че си го връщаш заради хороскопите, ама на мен не ми пука! :D

    ОтговорИзтриване
  11. Тоз първият само съм го чувала по... не помня каква причина, но в едно съм категорично напомняща си- няма да го гледам, ако ще и да ме заплашват за живота ми. Не за нещо друго, а, защото е хорър. Не гледам подобен жанр, защото с ненормално впечатлителната си психика, после ме гонят кошмари и подскачам при всеки звук- моля почитателите на хорър жанра да ен ме заклеймяват- трябва да се намират и таквиз като мен. Всъщност двата хоръра, които сглупих да гледам са- на 12 години- Петък 13- и и в пубертета или там некъде, онова с реката и мъртвото момиче, не го помня. Ужасна психотравма си нанесох(:
    И с това приключиха броденията ми през хорър средите, ако горните могат да се нарекат хорър.

    Затова ти се доверявам за другите два филма / какъвто и да им е жанра/ и ок, нема ги гледам- не обичам да повръщам, ама никак...

    П.С. Оригинална класация впрочем:)

    ОтговорИзтриване
  12. Баси, тоя The Hurt Locker освен да взема да го гледам. Просто твоят коментар предизвика любопитството ми. Никога иначе не бих му обърнал внимание. Както става по принцип с най-големите претенденти за оскарите :Д
    Трансформърс споделям, ама мисля, че две го надминава по тъпотия... Сега чакаме три, който трябва да е на трета степен...
    Само мъртвите няма да коментирам, защото, противно на всички фенове (или фенбойчета, както се изрази Скротума), аз го изчаках търпеливо да се появи от до... и сега ще си направя една културна след работа вечер, в която да му се насладя пълноценно... серия след серия... цели шест на брой :) (С това дълго и лишено от смисъл изречение, исках да кажа, че не съм го гледам още :Д)

    ОтговорИзтриване
  13. Само това ли са бе? Трябва да има още?

    :)

    Можеш много, много по-добре, ама се стискаш. Я дай воля на повърнята!

    :)

    За да не си даде воля тя (над теб)...

    ОтговорИзтриване
  14. Омни, в реда на представяне са: хорър с елементи на драма (след втори епизод - драма с елементи на хорър), фантастична робо-комедия с два мутанта (Шая Лебьоф и Мегън Фокс) и военна драма с изнасилен сюжет, биещ по патриотизма на лишените от усет за реализъм лъжепацифистки чутури на членовете от Академията. Да, спести си ги.

    Светле, ей сега идвам! :)

    Silentium, за "Войната е опиат" ще сгрешиш, но човек се учи от грешките си. :) За Трансформърс - цялата поредица ми беше в полезрението, макар че втория само се опитах да го гледам. Колкото до зомбитата, задължителен! Аз, ако нямах толкова големи очаквания, едва ли щях да го оплюя така.

    Елфе, това е само част 1-ва. Вчера нямах време за повече, а и не исках да пропусна някои наистина титанични дрисни. :)

    ОтговорИзтриване
  15. Хахахахахах, ама красиво си го описал:) - благодаря за пояснението, да те разцелува човек с каква готовност ме просветляваш. След всичко това- дам, определено съм отправила взор към следващият ти списък:)

    ОтговорИзтриване
  16. Ностромо, класацията брат ти не струва.
    Все едно верно четем Скротума, които явно от липса на въпросната анатомия си е отворил блогчето. Ебати оригиналното да оплюеш хомо сагите "Здрач" или "Х. Потър".

    1 Трансформърс е лятно филмче. Просто отиваш и гледаш разфасовани роботи и разбити сгради. Каква философия търсиш?
    2. Зомби филми. Ми същото. Много мозъци и кръв, и от време на време някоя цица. Повече, какво?
    3. Имаше нужа от този филм. Просто малко PR на американската гробница в Ирак. Защо си мислиш, че спечели толкова Оскари? Политики разни.

    Виж, Тарантино е посредствен. За него може да се говори много. Ама за филми на Дисни да храниш...пфууу.

    ОтговорИзтриване
  17. Ностро, евала за първото място, пич! Повръщам с теб от солидарност.

    ОтговорИзтриване
  18. Омни, ще се постарая да те предпазя и от други разочарования. :)

    MD, ще предам на брат ми мнението ти, но от сега усещам как, че ще си скъса гЪзЪ от смях. Не ме разбирай погрешно, радвам се на жанровите ти генерализации, а още по-интересно ми е как "разнищваш" творби като Криминале, Глутница кучета и Джаки Браун (на фона на които много от другите заглавия на Тарантино наистина смучат), но съвсем искрено са ми смешни такива нахакани коментарчета, като твоето, особено на фона на плъзналите мании по зомби-сериала и съвсем не малкото почитатели на гореописаната "военна драма". Peace, brother!

    Скротуме, thumbs up! :)

    ОтговорИзтриване
  19. Поздрав най-сърдечен - "The Walking Dead" (май-звинаги) е попаднал в моя любим списък "не съм и нямам намерение да гледам", "трансформърсите" е пълна блюкня без грам претенция (както го е характеризирал MD), а към "The Hurt Locker" (за момента) не изпитвам никакви въжделения :) Присъединявам се към всеобщия хор в очакване на другите ти класации - не че тази е несериозна, но дали предизвикателството за класация на повлиялите ти филми не те плаши лекинко, затова даваш по допирателната, ааа? ;)

    ОтговорИзтриване
  20. Къди, обещавам да спретна нещо по въпроса. Първо обаче ще обиколя твоята и на повечето от останалите блогъри класации, че нещо не успявам да се организирам да го направя. :(

    ОтговорИзтриване
  21. А казваш, че те мързи?
    :)
    Не съм нито за хейт, нито за усмивки.
    Едно ми е уморено и заспало. Иде ми да легна и да не се събудя...

    ОтговорИзтриване
  22. Ми мързи мееее! Това са три параграфа. Ако бях написал още един, щях да надмогна себе си. :D

    Аз съм за хейт, между другото! :))

    ОтговорИзтриване
  23. Миии,заглавието на втората част би трябвало да бъде - Филмите които никога няма да изгледам.Дори и да ме заточат в Съева дупка :)

    ОтговорИзтриване
  24. Вал, има филми, на които съм им гледал само първите пет минути, но и те са били достатъчни, за да попаднат сред най-кретенските заглавия на столетието. Тъй че подходящо име: "Филмите, които никога няма да ДОизгледам" :)

    ОтговорИзтриване
  25. Ще ви кажа тайна.
    Трансформърс го гледах на кино :(
    Тънех в лайна в продължение на 2 часа, а след това месеци наред не стъпих в кино. Да излея и аз болката си :(

    А с Hurt Locker Академията с един патрон изби няколко заека - опита се да ресторне имиджа на войниците в Близкия Изток, а освен това най-сетне дадоха Оскар на режисьор-жена.

    А иначе измислих нов начин да накажем Ностро, задето развали щафетата :Р :D
    Връзваме го гол, с краката нагоре, и го пръскаме със студена вода, а след това го шибаме с маркуча муахахахах

    Ако не ви харесва, имам още няколко идеи, казвайте си :)

    ОтговорИзтриване
  26. Ламоте, ще ти покажа моя снимка от състезанието по шляпане с хилка за тенис на маса, ако ми подариш нецензурираните версии на "Соларис" и "Звездни дневници" - нецензурно за нецензурно както се вика! :D

    ОтговорИзтриване
  27. Ламот,по-лошо наказание от това което описва чичко Чък в "Черва" няма :D
    Вероятно още не си го прочел в блога си :)

    ОтговорИзтриване
  28. Където има черва, е винаги супер интересно! :D
    Изключение: "The Walking Dead" в момента, в който ония прошляци се накичиха с червата на едно зомби. Безценно! :/

    ОтговорИзтриване
  29. btw, аз ще си призная с риск да ме убиете с камъни, ама на мен "Войната е опиат" ми хареса. Филмът просто е...различен.

    ОтговорИзтриване
  30. Наде, филмът е претенциозно клише. Но обещавам да не го хейтвам повече, ако по неведоми причини позная филмът от днешната ти загадка. :D

    ОтговорИзтриване
  31. Заглавието е толерантно, следват обективното лично мнение и тънката хумореска. Нищо, заради което да си заскужава да му се сърди човек. На автора. Щото си пише - не, не е философия да си кажеш от какво в мейнстрийма не го вдигаш. Настроението. Бра'ос. За веригата, щафетата - много ли е голяма, да знам преди да зачитам, че почна ли, не обичам да се отказвам не хикс процента завършена? Сигурно...

    (явно аз ще съм първия който се е кикотил с кеф на Transformers - "Aaaare you the tooth fairy?" - анимационните гащи - образа на цветнокожия хакер - и прочие; но това е от проста, като гьон проста либоф към машините)

    yep, да си искрен не е престъпление

    ОтговорИзтриване
  32. Благодарности, Влад, имах нужда някой да се застъпи за мен. :)

    Иначе всички, поели щафетата до момента, са описани в поста на Ламот. При това този ми пост е по-скоро контра-щафета. :D

    ОтговорИзтриване
  33. Nostromo, не бе пич, не се стягай. Не съм искал да ти спирам творческите пориви. Лично мнение. Както казах, винаги може да блеснеш на фона на Дисни филмчетата. Не съм те спирал.
    От една страна си е дори оригинално. Иво Сиромахов също беше оригинален с анализи на чалга текстове. Преди 15 години.

    И не виждам, защо свързваш "нахакания" ми коментар, с предпочитанията на тая или оная аудитория? То и аз не разбирам зрителите на турските сериали, ама не ги товаря с "драйдането" ти. Антилогика.


    ;);) Искрени поздрави на брат ти. Да не си къса дупенцето от каквото и да било, че Я. Янев само такива палавници чака. Подла бенка е.

    ОтговорИзтриване
  34. MD, заповядай в блога ми да ми обясниш подробно кои части от анатомията ми липсват, моля. Много харесавам такива елитарни кучки като теб, които си мислят, че като са гледали филм на Тарковски, това ги прави големи ценители.

    ОтговорИзтриване
  35. Скротуме, човекът се намира на приказка. Спряга актуални именца, колкото да изглежда, че е в час с тендециите, и се опитва да бъде интересен. Спести му допълнителното унижение.

    ОтговорИзтриване
  36. Мисля че ти е време да изгледаш "Сръбски филм" и да го представиш :D
    http://www.beyondhollywood.com/interview-a-serbian-films-srdjan-spasojevic-and-nikola-pantelic/

    ОтговорИзтриване
  37. Много кетчуп и майонеза бе Вал. :D
    Ех, не съм гледал балкански филм от "Тринайстата годеница на принца". Дали наистина тоя е най-подходящия? :)))

    ОтговорИзтриване
  38. Този е най - скандалният.
    С визия на Джони Хубавеца и сюжетна линия на Ангелско сърце:)
    Плюс кланетата от Канибалски холокост.Но това са подробности.

    ОтговорИзтриване
  39. Щом намеси и "Ангелско сърце", се дърпа безусловно. :D

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.