четвъртък, 10 юни 2010 г.

Bloody hell!

"I can't believe it. I can't believe it. Football. Bloody hell."
Сър Алекс Фергюсън,
коментар след спечелването на
Шампионската лига през 99-та

Затегнете връзките на бутонките, разгрейте, завъртете врат, докато ви изпукат прешлените, направете няколко крачета с новата по-бърза топка или с кълбо прежда, ако ви се намира наблизо, защото момента наближава и вие няма как да го спрете. Защото колкото и да не ви пука следващият един месец СВЕТЪТ ще Е ФУТБОЛ!

Е, от друга страна може и да не ви направи впечатление:

- ако живеете в пещера и от книги не можете да си намерите телевизора;

- ако сте вперили поглед в слънцето с опасност да си опалите и(ка)рисите;

- ако сте заети да се чудите дали и как(во) ви се чете, прелиствайки музикалния бюлетин;

- или ако не знаете дали да четете за изпити или да си дадете отсрочка.

Тези условности обаче не важат за съсловието Gentlemens, на вниманието на което е следният... "материал":



P.S. Използвам случая да поздравя всички блоГГъри с новата (екстра) визуализация, която, след години на очакване, най-после е факт. (Браво, блоГГърски уебмастъри!?!)

16 коментара:

  1. Започва периодът, в който по улиците ще срещнете много млади и отегчени красиви жени, лишени от мъжко присъствие.
    :)
    А останалите си чупят краката да носят студена бира на мъжете си.

    А пък аз ще съм на плаж!

    ОтговорИзтриване
  2. Каква визуализация уе, чуек?

    Иначе Ел е права за ситуацията, която предстои да се наблюдава.

    Аз мисля да се чудя какво и как ми се яде, прелиствайки музикалния бюлетин.

    ОтговорИзтриване
  3. Ел, това е забележително социологическо наблюдение от социо-културен характер, засягащ най-вече културата на мъжете по едно или друго стечение на обстоятелствата не попаднали в гравитационното поле на кожената топка. Много ще са ти благодарни, със сигурност! :) Също така благородно ти завиждам за плажа! (ако не беше Световното, щях да ти завиждам неблагородно :P )

    Лу, ако се "засилиш" да постваш (например нещо за читателските ти навици), ще забележиш бутонче Визуализация вдясно от Публикуване, което ти показва едно към едно как ще изглежда постта ти след публикуване, което поне до вчера го нямаше. Иначе някакъв шанс скоро да прочета нещо свързано с литературните ти пориви?...

    ОтговорИзтриване
  4. Прочетох ти мислите, докато пишеше отговора, провери. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Nice!
    Как си генерирал резултатите бе Ностро? :) от бъдещето ли се връщаш или ползваш компютър на бъдещето? :D Или си се съветвал с оракул? :D
    И аз мисля че испанците ще спечелят, съгласен съм и с повечето прогнози. Тази в първа група леко ме озадачава, де :)

    Ние уордпресовците имаме тая екстра от както се помня кат блогър...ляля ха! Ний сме по-яки от блогспотите :P Шаляла ляла :Р

    ОтговорИзтриване
  6. Общо взето очаквам подобни резултати, макар да се надявам на мястото на САЩ да са Холандия или Аржентина.
    BTW, това твоите предложения ли са ?

    ОтговорИзтриване
  7. Ламоте, то и аз съм изключително озадачен от петте отбора в груповата фаза с пълен актив от точки, но какво да направя - това каза кълбото. :)

    Иначе, ако опира до мен, германците никога повече няма да спечелят световно, поне докато съществува футбол. ИталЯнците също! Франчулята - подобно, поне докато не сменят Доменек.

    Иначе ви знам вас уордпресовците, ама... вече се бях набутал с блоггъра... Да са имам, поне има някаква интеграция с джимейлският ми акаунт, ха-ха... Какво да направя, радвам се и на малкото...

    Ангеле, категорично са моите. То си личи от пишман-прогностиката. Но американците са ми симпатични още от 94-та, въпреки че ти тези време няма как да ги помниш. Тогава бяха приятната изненада на първенството, разбира се, заедно с нас. :) Макар че от днешна дата това вече изглежда тъжно...

    ОтговорИзтриване
  8. Тичам към Еврофутбол-а да заложа на твоя избор (колко съм практична, а?) ;).

    Аз като онова от поговорката, дето само се обаждало, но да си кажа - защо така ни дискриминира нас, дамите? А аз за правото на мъжка еманципация се боря цяла сутрин!

    А знаеш ли до какво водят пасивни спортове като гледане на футбол по телевизията и неограничената консумация на бира, чипс и сладолед? Изобщо няма шанс за вреждане на първите редове до хавлията на Ел.

    Айде и аз отивам да събирам тен.

    ОтговорИзтриване
  9. Скай, май забравих да спомена, че авторът на блога не носи отговорност за нанесени материални и нематериални щети от ползване на "благините" изнесени в поста. Така че намигването си е баш на място до определения като "практична". :)

    Колкото до дискриминацията, започвам да се чувствам леко виноват... но само леко. Фактът си е факт. Изключенията само могат да потвърдят правилото. Ти от изключенията ли си? (да не се бърка с "изключителна", там с Ламота знаем!) :)

    Иначе долу-горе поназнайвам за ефекта от пасивните спортове - от шаха се получават мазоли по сивите части, а от бирата... лично аз все още не съм получил. :) За чипса и сладоледа - там вещ е Ламот, аз съм просто любител, негов фен и верен последовател. :)

    Тен по това време?!... За кой часови пояс ще летиш? :)

    ОтговорИзтриване
  10. Тук знаете ли какво слънце е огряло?
    А и на Бетелгейзе се надявам да внесе малко светлина в живота ми...
    :)

    ОтговорИзтриване
  11. Ел, дори и по време на Световно благородството ми си има граници... :P

    ОтговорИзтриване
  12. Не е честно :( Тук нямаме море :( БУууууууу! Протестирам!
    Аз тук няма как да събирам тен. А и като се пека на слънце ставам червен като маймунски гъз и въобще не почернявам. Баси генетичния боклук съм :(

    Come on England! Пак ще паднат на дузпи, ама какво от това? :)

    ОтговорИзтриване
  13. Ни най-малко не съм изключение, още по-малко изключениеТО. Гледам футбол понякога, но тази страст и трепет, с който вие го очаквате винаги ще си остане неразбираема за мен. Изобщо аз съм едно прозаично потвърждение на правилото, което предпочита да събира тен (и внимание ;) ) на плажа, пък било то и в полунощ, те и звездите са слънца или по-точно и Слънцето е звезда, така че...

    Ама шаха не го набутвай сред бирата и чипса, той е спорт за арстократи. А ако го съотнасяме към спорта, в съзнанието ми винаги изплува една филмова сцена. Тук ще отворя скоба, че избягвам филми за войната и по тази причина съм гледала само 2 руски и една копродукция. Та въпросната сцена е от единия от руските - "Звезда". Няма да изпадам в подробности, но при набирането на доброволци за разузнавателна мисия с много лоша прогноза имаше следния трогателен диалог (по памет):
    - Не може да те приемем, много си млад.
    - А майстори на спорта приемате ли?
    - Приемаме... какъв спорт?
    - ... шах.

    ОтговорИзтриване
  14. Ламоте, чувам, че в ЮАР бая напичало... Започнах сериозно да се замислям дали два маймунски гъза няма да са идеално попълнение на трибуните в Ръстенбург утре привечер, какво мислиш по въпроса? :)

    А за дузпите, не си прав. Руни не пада по собствено желание, просто много му напича и то баш като е в пеналтата. :)

    Хаха, Скай, този виц го знам, но не като част от филм. За мен това е едно несправедливо подценяване на качествата на този велик спорт, но няма да изпадам в подробности, че трябва да си пазя силите за следобедния блиц-турнир. Поканени са само аристократи и аристокотки... :D

    Иначе, както Ел забеляза, Бетелгейзе ще е една достойна алтернатива на Слънцето, върху звездното небе, така че предлагам в някоя от следващите вечеринки дружно да се възползваме. Елфа щял да носи (на) пиене... :)

    ОтговорИзтриване
  15. То този виц в контекста на филма никак не е смешен - с този аргумент едно почти хлапе успя да убеди да го вземат в априори обречена група разузнавачи.

    ОтговорИзтриване
  16. Текстът на коня обикновено довнася нюанси... Ако не и направо да променя смисъла...

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.