понеделник, 28 юни 2010 г.

Герои на нашето време: Яките пичу`е


Пак се набутах. Елфа ме кастна за новата супер продукция "Яките пичу`е от Свещенната гора", в която ще вземат участие и много други големи имена, които в следващите няколко реда ще се опитам да ви презентирам подобаващо зле:

- Индиана Жоунс - от малък бил запленен от образа на древната шумерска богиня на плодородието Инана. В годините на плодородието си бил хванат от пазача на местния музей да мастурбира пред нейна статуетка, както и пред платно с образа на Венера Милоска. Нанесените щети върху експонатите са отстранени след реставрация.

- Хан Соло - преди да стане междузвезден контрабандист, често бил засичан да обикаля местната римокатолическа църква, опитвайки се да измести солиста в църковния хор. Когато не търсел солова изява, обикалял блатата и замерял жабите с камъни. Това занимание предопределило взаимоотношенията му с другият известен контрабандист от междугалактическата сага - Джаба Хътянина.

- Роки - до 14-годишна възраст живял изолирано в месарски склад в едно от предградията на Чикаго. И до ден днешен местните жители твърдят, че никога през живота си не са яли толкова крехко говеждо месо. Ако сега тръгнете по улиците на въпросното предградие, ще чуете в непринудени разговори между гражданите умилителни възклицания като: "Где е момчето с кривата устаааа, беее!".

- Рамбо - типичен тюфлек. 18-годишен напуска дома си, за да се впусне в приключения по поречието на река Меконг. Баба му твърди, че е заминал, защото объркал името на реката с любимия си герой от детство - шимпанзето Кинг Конг. Травмите, които получил във виетнамската джунгла, оставили неизличими следи в съзнанието му и до днес той продължава да бълва продължения на приключенията си.

- Джеймс Бонд (Шон Конъри) - почти сигурни източници твърдят, че в нощта след премиерата на "Dr. No" (първия филм за Джеймс Бонд) Нейно Величество кралица Елизабет потърсила усамотение в покоите си и, след като поръчала да й донесат 4 килограма краставици, пожелала да я оставят на спокойствие. Днес Шон Конъри е Сър Шон Конъри.

- Мръсният Хари - сменил набързо няколко биографа, защото го дразнели как дишат. Телата им все още не са открити.

- Супермен - в края на 70-те години легендарният Кристофър Рийв открива цяло ново течение в модната индустрия. Хората масово започват да обличат долните си гащи върху панталоните. Модни къщи по цял свят фалират, което води след себе си съкращения и трусове на фондовата борса, както и смяна на политически лидери.

- Филип Марлоу - в годините на съзряването си носи гълъбовосин костюм с тъмносиня риза, вратовръзка и кърпичка в горното джобче, черни високи обувки и черни памучни чорапи на тъмносини ивици. Бил е спретнат, чист, избръснат и трезвен и хич не го било еня дали на някой му пука. Изглеждал е точно така, както е трябвало да изглежда един добре облечен частен детектив, тръгнал на посещение при четири милиона долара.

- Батман - не е тайна, че баща му, дългогодишен ватман в готъмското метро, често взимал сина си, отивайки на работа, и дори веднъж го изгубил на левия завой за Тутракан. Предполага се, че точно тогава момчето се било надвесило от прозореца, за да хване летящ плъх за опашката и случайно залитнало. От този момент нататък малкият Батманчо се променил коренно и хрониките на града красноречиво говорят за това.

- Тарзан - дълги години полемиките за произхода на Саскуоч, не спирали да тровят големите умове, докато един ден един от тях не се запитал логичното: с кого Тарзан е споделял мочурливото си леговище преди да се появи възлюбената му Джейн. Антрополози усилено работят по случая.

- Форест Гъмп - има сериозни съмнения да се смята, че преди да бъде открит за Холивуд, Гъмп всъщност е бил бавноразвиващ се, но, започвайки снимки, в едно сумрачно ъгълче зад декорите му се "случила" Робин Райт-Пен. След този случай той "влязъл" в роля и оттогава всички го знаем като геният на столетието.

Други лауреати, заслужили мястото си в този списък:

- Индира Ганди (често бъркана с дясната ръка на Индиана Джоунс) - лексикално предопределена за тази категория без оглед на първичните й полови белези.

- Махатма Ганди - за големият Бен Кингсли все още се говори, че се е въргалял мъртво пиян с 64 девственици в пещера в южен Афганистан, докато Махатма лично изпълнявал себе си в продукцията на Сър Ричард Атънбъроу.

- Списъкът на Ссссчиндлер - цели две попълнения - Лиъм Нийсън и (този път истинският) Бен Кингсли.

Мисля да приключа с тази стена на (по)зòра, че ми стана съвестно. Денят преваля, а ето, че изръсих повече глупости, отколкото ми е дневната дажба. Сега сте вие, пичу`е...

22 коментара:

  1. Не знам дали за ташака си го написал, но съм длъжна да уточня, че Индира и Махатма Ганди нямат роднинска връзка. Често срещан въпрос в "Минута е много" и "Стани Богат". :)

    ОтговорИзтриване
  2. А нямало нищо случайно на тоя свят! Баш тук не очаквах да объркам нещо във фактологичен план. Точно преди две седмици гледах "Ганди" и ми стана чудно защо нищо не споменаха за дъщеря му. Ето защо! Ама тъй е като не залягам да стана богат... Сега ще го разкарам от там това. 10х, Лу, за образователната забележка...

    ОтговорИзтриване
  3. Ностро, много приятно нощно четиво си приготвил :) Това за Рамбо и Кинг Конг не го знаех :P, ако участвам в Минута е много, дано ми се падне :) Знаех си, че ще включиш Филип Марлоу, като истински фен на филм ноарите :)
    Споменал си повечето и не си ми оставил много, все пак:
    - Леголас и Арагорн от LOTR - приказни пичове
    - Мистър Бийн е симпатичен дебил
    - Джак Спароу, йохохо и бутилка с ром
    - Лейтенант Франк Дребин и белокосия идиот Лесли Нилсен
    -Крокодилът Дънди - гордостта на Австралия
    -Костенурките Нинджа
    :))

    После ще се сетя още :)

    ОтговорИзтриване
  4. ВъзмУтена съм, че Джони Браво липсва!
    И Ед, Едд и Еди!
    :))
    И свалячът Хал!

    ОтговорИзтриване
  5. Ел, ами че добави ги деее! Аз нали затова се пъна... Иначе сега се сещам, че липсват и Джими Куул и Господин Кет, въпреки че последният е повече отрицателен герой... :D

    Ламоте, и твоят списък "кърти". Не в смисъл, че хърка, ми нали разбираш... :D ... А Спароу наистина как го отървах, не е истина...

    ОтговорИзтриване
  6. Ахахахахахаха :))))))

    Браво бе, Ностро :)))

    "Биографичните" справки на някои са железни, хахаха :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Ами мислех си да добавя и:

    - Чък Норис - не му харесало как диша Мръсният Хари, изтеглил му носа и го вързал на фльонга.

    Ама... мноооого се изтърка тоя човек беее... :)

    ОтговорИзтриване
  8. Опа, мисля си, че тази класация не е достойна за Чък Норис, защото:
    -Всички хора се молят на бог, бог се моли на Чък Норис
    - няма теория на еволюцията, има просто списък от същества, на които Чък Норис позволява да живеят
    - извънземните съществуват! просто ги е страх да посещават планета, в която вилнее Чък Норис
    - Юлий Цезар всъщност е казал "Veni. Vidi. Vici. Chuck Norris." В превод: "Дойдох. Видях. Чък Норис ми срита задника.

    Ами на кратко: кощунство е да се включва Чък Норис в който и да е списък. Той е над всички :)

    ОтговорИзтриване
  9. Именно, Ламоте, ей затова и не го вкючих. Един ми е задника и все още ми трябва... :D

    ОтговорИзтриване
  10. Не споменавайте името на горепосочения. Туко виж тайно ти чете блога, сигурно вече има план да ви унищожи :D
    Иначе +1 за Шиндлер и Ганди :)

    ОтговорИзтриване
  11. Чък Норис няма нужда от план. Той просто прави това, което си е наумил, а всички ние правим всичко възможно намеренията му да се осъществят, че иначе - лошо... много лошо. :D

    ОтговорИзтриване
  12. Въпреки напълно несериозния тон на статията, ще добавя един мой тотален любимец - героят на Ейдриън Броуди от The Jacket (филмът е меко казано недостоверен в терапевтичната си част, но ми е един от all-time favorites... пък и не претендирам за добър или софистициран филмов вкус ;) )

    ОтговорИзтриване
  13. Скай, Броуди ми стана леко антипатичен след с Питър Джаксъновият "Кинг Конг", въпреки че в "Пианистът" го бях признал, но пък "The Jacket" не съм го гледал, така че, признавайки достойнствата на филмовият ти вкус, ще приема предложението ти безрезервно. :) И въпреки тотално сериозният ми тон, в духа на поста ще добавя, че Броуди като малък по невнимание няколко пъти си е закал носа за тегличите на преминаващи автомобили. Веднъж така се влачил до Флорида за без пари...:D

    ОтговорИзтриване
  14. *закаЧАл... ей, вече не мога да напиша едно изречение без да изям половината букви :(

    ОтговорИзтриване
  15. В Ирак няма оръжия за масово унищожение, защото Чък Норис живее в Оклахома, където честичко прави "уеджита" на Супермен.
    Което ме подсеща, нещо за това добро момчуенце? Осен че Хари Потър го е тормозел, че му свива визията с тъпите цайси.

    ОтговорИзтриване
  16. Т.е. нещо повече от това което си казал. Просто искам да чувам как е бил унижаван!

    ОтговорИзтриване
  17. Хе-хе, Дринов, много садистично - не че не го заслужава... :D

    ОтговорИзтриване
  18. Ностро, хипотезите ти относно автостоп навиците на Броуди няма да повлияят на факта, че на мен ми се струва страшно привлекателен, което няма общо с филмовите му превъплащения. Никога не бих си причинила глупост като "Кинг Конг", а за ролята му в "Пианистът" - ами, хм, винаги ми се е струвала леко надценена по пренасяне с цялостното въздействие на филма...

    Време е за нов пост, май?

    ОтговорИзтриване
  19. Май не е - очертаваща се ментална суша или по-скоро превенция на спама... :)

    ОтговорИзтриване
  20. Nostromo -то суша, суша...айде да се събираме в мазето на Ламот на вечеринка викам аз.
    :D

    ОтговорИзтриване
  21. Nostro, кога ще пуснеш статията за анимационните филмчета. Писна ми да чакам :(
    Протестирам!
    :P :)

    ОтговорИзтриване
  22. Ламоте, ама аз нагърбих Елфа с тази задача... Той обаче нещо не отреагирва, вероятно е в посткататоничен шок от хита на В.М. по прякор Веселия, та... какво да ти кажа... :(

    И виж какво предлага Ел - само кажи доброволно ли ще ни приемеш или да идваме с тежката артилерия - колко дълго ще продължат мъките ти зависи единствено от мъдростта на решението ти! :D

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.